Αποστολέας Θέμα: Μετατροπη keg σε kettle  (Αναγνώστηκε 1103 φορές)

RottenBreweR

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
Μετατροπη keg σε kettle
« στις: 04/02/2013, 23:24:06 »
Εδω και καιρο εχω στο μυαλο μου να κανω την μετατροπη του keg σε kettle για χρηση με υγραεριο  . Σημερα βρηκα το χρονο να ασχοληθω λιγακι . Πριν λιγο καιρο (κανα μηνα περιπου) εκανα post πως να κοψει καποιος το βαρελι . Σημερα εβαλα την βανα 3 ταμαχιων και το θερμομετρο . Χρησιμοποιησα σωληνομαστους 1/2 " αλλα μισους  και μια μουφα τα οποια τα κολλησα πανω στο βαρελι ( με παχος 1,5mm ) με ηλεκτροδιο 2mm 308 για inox .Καλο θα ηταν να ραφτουνε με tig μηχανη . Εγω βεβαια επειδη δεν εχω χρησιμοποιησα μια μηχανη χαλκου της πλακας . Βεβαια το γαζι δεν ειναι τελειο οπως του tig αλλα εγινε δουλεια. Επειδη τα βαρελια ειναι inox 304 καλο θα ηταν να χρησιμοποιηθουν τρυπανια για inox και λαδι κοπης  για την διατρηση. Οι μαστοι αν γινεται στην ισια πλευρα να ειναι κωνικοι για γεμισει  η κολληση καλυτερα αν δεν βρουμε , τους τροχιζουμε ισα ισα στον τροχο  . Προσοχη στα ampere διοτι το βαρελι μπορει να τρυπησει  .  Εγω το κολλησα μονο εξωτερικα για να αποφυγω την αμεση εκθεση της κολλησης με το γλευκος . Τελος εβαλα μια λαμπα μεσα στο βαρελι με φως για να δω μηπως υπαρχει καποιος πορος. Η κολληση θελει πολυ καλο ματσακονισμα για να φυγει ο βωρακας  . Περασμα με το σβουρακι πρωτα και επειτα  με μια βενταλια με πολλα φυλλα για να φτιαξουμε τις ατελειες . Κατα την δικια μου γνωμη πονταρετε τον μαστο και την μουφα  σε 2 σημεια διαμετρικα αντιθετα και μετα ραψτε τα δυο μισα με συνεχομενο γαζι και οχι τσιμπηματα ( αν καποιος μπορει ) . Τελος για να μην κουραζω  δοκιμαστε με  νερο, αφου πρωτα εχετε χρησιμοποιησει teflon στα σπειρωματα. Η επιθεωρηση για διαρροες και ενα δοκιμαστικο με νερακι το θεωρω αναγκαιο. Καλη δουλεια !

"Everything should be made as simple as possible, but no simpler."