Αποστολέας Θέμα: Υγρή Βύνη Dark??  (Αναγνώστηκε 2714 φορές)

Tsekouratos

• Full Member
    • Προφίλ
Υγρή Βύνη Dark??
« στις: 06/02/2013, 22:40:45 »
Καλησπέρα παίδες;;

Ξεκίνησα το χόμπυ της ζυθοποίησης με σκοπό να πειραματιστώ! Οπότε ψήνομαι να αγοράσω 4 κίτια "Υγρή βύνη Dark 1.7kg" http://www.beerdeli.gr/liquid-malt-dark-1.7kg.html 2 για μια συνταγή και 2 για μια άλλη. Βλέπω λοιπόν ότι περιέχει Pilsner, Munich και Caramel. Ξέρουμε τις αναλογίες της κάθε βύνης; Μαντεύω ότι έχουμε 1.5 κιλό Pilsner και από 100 γραμμάρια η Munich και η Caramel.
Αυτά τα 100 γραμμάρια επειδή είναι Liquid Extract να μαντέψω ότι αντιστοιχούν σε 130 γραμμάρια βύνης;;
Η υπογραφή εμφανίζεται στο κάτω μέρος κάθε μηνύματός σας.

GeorgeV.

• Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Υγρή Βύνη Dark??
« Απάντηση #1 στις: 06/02/2013, 23:47:06 »
δεν ξερω τι πειραματα θες να κανεις αλλα εγω θα σου προτεινα να βρεις 2 καλες συνταγες  και να τις φτιαξεις. σωστη η σκεψη σου για ΜΧ παντως. μπορεις να φτιαξεις πολυ δυνατα μπυρακια. η λογικη μου λεει οτι τους πειραματισμους τους κανουμε αφου μαθουμε 5 πραγματακια για τα υλικα που χρησημοποιουμε.

στο φορουμ μπορεις να βρεις αρκετα καλες συνταγες παντως. σκεψου το.

Tsekouratos

• Full Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 07/02/2013, 00:22:38 »
δεν ξερω τι πειραματα θες να κανεις αλλα εγω θα σου προτεινα να βρεις 2 καλες συνταγες  και να τις φτιαξεις. σωστη η σκεψη σου για ΜΧ παντως. μπορεις να φτιαξεις πολυ δυνατα μπυρακια. η λογικη μου λεει οτι τους πειραματισμους τους κανουμε αφου μαθουμε 5 πραγματακια για τα υλικα που χρησημοποιουμε.

στο φορουμ μπορεις να βρεις αρκετα καλες συνταγες παντως. σκεψου το.

Καλά ναι ρε. Δεν σου λέω για τώρα. Τώρα έχω ήδη καταγράψει τις επόμενες 7-8 συνταγούλες!! :D Ήδη μαζεύω για δεύτερο κάδο για να κάνω μαζί μια Light Brown Ale και μια ακριβώς ίδια με κανένα specialty για διαφορά, ή κατά τα λεγόμενα του Diver: 2 Weyermann 4κιλα και ή διαφορετικό λυκίσκο, ή διαφορετικό Specialty!!! Ή και τα δυο μαζί!!!! :P :P

Και να δώ έτσι τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την συνταγή, και σε τι ποσοστό..
Η υπογραφή εμφανίζεται στο κάτω μέρος κάθε μηνύματός σας.

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
« Απάντηση #3 στις: 07/02/2013, 08:15:45 »
Καλησπέρα παίδες;;

Ξεκίνησα το χόμπυ της ζυθοποίησης με σκοπό να πειραματιστώ! Οπότε ψήνομαι να αγοράσω 4 κίτια "Υγρή βύνη Dark 1.7kg" http://www.beerdeli.gr/liquid-malt-dark-1.7kg.html 2 για μια συνταγή και 2 για μια άλλη. Βλέπω λοιπόν ότι περιέχει Pilsner, Munich και Caramel. Ξέρουμε τις αναλογίες της κάθε βύνης; Μαντεύω ότι έχουμε 1.5 κιλό Pilsner και από 100 γραμμάρια η Munich και η Caramel.
Αυτά τα 100 γραμμάρια επειδή είναι Liquid Extract να μαντέψω ότι αντιστοιχούν σε 130 γραμμάρια βύνης;;

Τις αναλογίες της συνταγής δεν τις δίνει ο κατασκευαστής. Αυτό συμβαίνει με όλες τις εταιρείες (Brewferm, weyermann κτλ).
Ο κάθε ένας κρατάει τη συνταγή για τον εαυτό του (λογικό, ε;).
Turn the page.....