Γειά σας και πάλι.
Ξεκίνησα χθες το πρωι, την πρώτη μου EG weiss. file:///C:/BrewMate/Leweiss.html
Παραθέτω λοιπόν, μια σειρά λαθών, προς αποφυγή για επίδοξους brewers, καθώς και για λήψη οδηγιών απο τους εμπειρότερους.
Ξεκίνησα λοιπόν, βράζοντας στην 20λιτρη κατσαρόλα μου 5 l νερό στους 68*, προκειμένου να κάνω sparging τα 500 γρ. της Munich. Αφού τα έβρασα σε αυτούς περίπου τους βαθμούς (+ - 2) για 1 ωρα, αφαίρεσα τη βύνη και πρόσθεσα το LME, ανακατεύοντας.
Εδώ νομίζω πως ήταν το πρώτο μου λάθος, γιατί μάλλον έπρεπε να βάλω 1-1,2 l και το υπόλοιπο μετά τον λυκίσκο.
Μετά απο αυτό έφερα το γλεύκος σε βρασμό.
Και εδώ είναι το τραγικό μου λάθος.
Αφού έβαλα τα πελλετς σε δυχτάκι και τα έριξα στον κάδο, ΕΣΒΗΣΑ ΤΟ ΓΚΑΖΙ και περίμενα 1 ωρα, γιατί έτσι νόμιζα.
Με το πέρας της 1 ώρας η θερμοκρασία του γλεύκους είχε πέσει στους 50*. Το έριξα στον κάδο, ο οποίος είχε ήδη 13 l νερό. Συμπλήρωσα μέχρι τα 26 l (λεγόμενα του brewmate) και η θερμοκρασία έπεσε στους 21*.
Παίρνω μέτρηση και μου δείχνει 1046, αντι για 1052 που έλεγε το brewmate. Δεν είναι κάπως μεγάλη η απόκλιση?
Φταίει το λάθος με τον λυκίσκο ή κάτι άλλο?