Πρώτο ΜΧ και πιστεύω να μην είναι μοιραία τα λάθη...
Η συνταγή είναι αντιγραφή με ορισμένες αλλαγές:
Έβαλα στην 10λιτρη κατσαρόλα 7,5lt νερό και 0,5kg DME Wheat.
Βράσιμο μέχρι τους 100 βαθμούς και αντίστροφη μέτρηση 60 λεπτά.
Ρίχνω 20γρ Tettnager και εννοείται ως νουμπάς έχω το πρώτο μου boilover.
Τραβάω απ'τη φωτιά, ρίχνω παγάκια, τεσπα κάπως τα συμμάζεψα...
Η θερμοκρασία επανέρχεται στους 100 βαθμούς.
Στα 15' ρίχνω το LME Wheat και 0,5kg DME Wheat.
Δεύτερο λάθος καθώς ήταν ήδη φίσκα η κατσαρόλα αλλά από την ξεροκεφαλιά μου
δεν μπορούσα να περιμένω και ήρθε και έπηξε το DME σε χρόνο ρεκόρ.
Ευτυχώς με τα πολλά κατάφερα και το έλιωσα...
Έπεσε η θερμοκρασία αλλά έδωσα γκάζια και επανήλθε ο βρασμός!
Στα 10' 10γρ Tettnager, ευτυχώς εδώ είχαμε ηρεμία!
Μόλις έκλεισε ώρα το βγάζω απ'τη φωτιά, ρίχνω 20γρ Chinook
και προσπαθώ με παγάκια να ρίξω τη θερμοκρασία...
Άδικος κόπος,βγάζω την κατσαρόλα μπαλκόνι, μέσα σε μεγάλη λεκάνη και ρίχνω παγωμένο νερό.
Έτσι μετά από μία ώρα σχεδόν έπεσε η θερμοκρασία κάτω από 30.
Ρίχνω το περιεχόμενο στον κάδο προσπαθώντας να αφήσω
τα υπολείμματα από τα pellets στην κατσαρόλα.
Ελπίζω να μην μπουκώσει το βρυσάκι!
Συμπληρώνω νερό μέχρι τα 20 λίτρα και μετράω OG στους 21 βαθμούς...!
Off the charts! 30 περίπου σε plato... ότι να'ναι!
Ρίχνω την ενυδατωμένη μαγιά Blanche και αρχίζω τις προσευχές στους θεούς της μπύρας!!!