Καλησπέρα σ'όλους!
Μετά από 1-2 μήνες υποχρεώσεων, είπα να ξαναρχίσω την παραγωγή μπύρας με τα εναπομείναντα υλικά!
Οπότε σήμερα στις 6 παρά έβαλα τα 500γρ Crystal σε 5 λίτρα νερό για 1 ώρα στους 72-73
οC περίπου.
Έπειτα ανέβασα τέρμα το μάτι της κουζίνας & έριξα 3kg LME light, μόλις άρχισε το βράσιμο, ξεκίνησα το χρονόμετρο.
Στα 30' έριξα 15γρ Columbus, στα 15' τα υπόλοιπα 15γρ & στα 10' έριξα 30γρ Nelson Sauvin.
Πέρασε η ώρα γρήγορα γρήγορα, έβαλα την κατσαρόλα να κρυώνει με παγοθήκες κλπ. λόγω έλλειψης chiller
και όταν έπεσε στους 30
οC η θερμοκρασία μετέφερα στον κάδο συμπληρώνοντας με νερό μέχρι τα 23 λίτρα.
Πήρα μέτρηση με το πυκνόμετρο & μπήκαν τέλος η μαγιά (Safale US-05), η αεροπαγίδα & τα σκόρδα τριγύρω για να αποφύγω το μάτιασμα!

Έπειτα από σχεδόν 4 ωρίτσες όλα ήταν έτοιμα. Εάν δεν ήταν & η assistant brewer μάνα μέχρι αύριο το πρωί θα καθάριζα!!!
Όλα πήγαν πολύ πιο ομαλά από την 1η προσπάθεια με το MX. Απέφυγα hot break & boil over, είχα καλύτερη εξοικίωση με τη διαδικασία,
λιγότερο χρόνο για το πάγωμα της κατσαρόλας, αν και επιβάλεται να έχεις chiller τί να το κάνω με 10lt κατσαρόλα;
Στα αρνητικά για άλλη μία φορά η μέτρηση του υδρομέτρου, στους 24
oC έδειχνε 23 σε Plato.
Με την μετατροπή πρέπει να είμαι σε OG περίπου 1,095! Αρκετά πιο ψηλά από το 1,045 που έβγαζε η συνταγή στο Brewmate...

Επίσης όταν έριξα την μαγιά ψιλοσβώλιασε

αλλά με ένα λίγο ανακάτεμα ήρθε στα ίσα της!
Ανυπομονώ για το αποτέλεσμα πάντως, που είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να με απογοητεύσει!