Έχοντας αρχίσει να κοιτάζω και να κρατάω συνταγές για μελλοντική χρήση προέκυψε και αυτή:
Imperial IPA
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 23.0
Total Grain (kg): 5.900
Total Hops (g): 115.00
Original Gravity (OG): 1.090 (°P): 21.6
Final Gravity (FG): 1.021 (°P): 5.3
Alcohol by Volume (ABV): 9.01 %
Colour (SRM): 11.3 (EBC): 22.3
Bitterness (IBU): 69.5 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
----------------
4.600 kg Dry Malt Extract - Light (77.97%)
0.500 kg Maris Otter Malt (8.47%)
0.500 kg Pale Ale Malt (8.47%)
0.300 kg Brown Sugar, Dark (5.08%)
Hop Bill
----------------
40.0 g Columbus Leaf (17.9% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.7 g/L)
30.0 g Cascade Leaf (7.4% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (1.3 g/L)
15.0 g Cascade Leaf (7.4% Alpha) @ 0 Minutes (Aroma) (0.7 g/L)
30.0 g Cascade Leaf (7.4% Alpha) @ 5 Days (Dry Hop) (1.3 g/L)
Misc Bill
----------------
Single step Infusion at 70°C for 60 Minutes.
Recipe Generated with BrewMate
Αυτή προέκυψε συνδυάζοντας 5-6 συνταγές που μου άρεσαν και προσαρμόζοντας ανάλογα με τα υλικά που είναι διαθέσιμα στο κατάστημα τη παρούσα στιγμή. Επειδή είναι η πρώτη μου συνταγή και θα ήθελα να τη φτιάξω κάποια στιγμή στο μέλλον έχω τις εξής απορίες:
1. Τα 4.600kg DME είναι κάπως πολλά? Εμένα έτσι μου φαίνεται. Οι περισσότερες συνταγές έσπαγαν τη ποσότητα σε LME και DME με περισσότερο το LME.
2. 5.900kg πάλι μου φαίνεται πολύ συνολικά για τέτοιο batch. Βέβαια χρειάζεται για να πετύχεις και το ανάλογο αλκοόλ. Σωστά?
3. Στους λυκίσκους εσείς συμφωνείτε? Αν όχι, τι αλλαγές προτείνετε?
4. Η Brown Sugar Dark είναι αυτή η ανεπεξέργαστη μαύρη ζάχαρη που κολάει σαν γλυκόζη?
5. Μαγιά θα χρειαστεί και δεύτερο σακουλάκι?
Ευχαριστώ πολύ

EDIT: Παρακαλώ μεταφέρετε το thread στις συνταγές
