Τι ειν' παλι τουτο...
Ειναι πολυ απλα ο λογος των IBU προς την Πυκνοτητα της συνταγης μας ...
Σε τι βοηθαει αυτο;
Βοηθαει στο να "σκαρωνουμε" η να εξεταζουμε σε μια συνταγη που βρηκαμε αν θα ειναι ισοροπημενο το αποτελεσμα μιας και ετσι ξεχωριζει μια αρκετα καλη απο μια πολυ καλη συνταγη ετσι λοιπον μιας και το Brewemate μας δινει την δυνατοτητα να παρακολουθουμε αυτο τον λογο μπορουμε να ακολουθουμε τους προτεινομενους λογους παρακατω .
Style BU:GU Average
Dusseldorf Alt 0.70
Kolsh 0.53
Barley Wine 0.53-1.83
Ordinary Bitter 1.28
Special Bitter 0.58-1.07
ESB 0.50-2.05
Pale Ale 0.58-1.12
English IPA 0.61-1.64
Bock 0.27-0.45
Maibock 0.29-0.53
Doppelbock 0.21-0.36
Eisbock 0.22-0.36
Mild 0.50-0.72
English Brown 0.50-0.70
American Brown 0.95
Old Ale 0.45-0.70
Bohemian Pilsner 0.75-0.85
German Pilsner 0.68-0.80
Dortmunder/Export 0.40-0.60
Munich Helles 0.38-0.48
Brown Porter 0.55-0.72
Robust Porter 0.61-0.93
Scottish 60/Light 0.30-0.55
Scottish 70/Heavy 0.30-0.50
Scottish 80/Export 0.30-0.50
Scottish 90/Strong 0.35-0.40
Classic Stout 0.80-1.20
Foreign Stout 0.90
Sweet Stout 0.30-0.50
Imperial Stout 0.90
Vienna 0.45-0.50
Marzen/Oktoberfest 0.42-0.48
Berliner Weisse 0.14-0.18
Weizen 0.21-0.32
Dunkel Weizen 0.21-0.29
Wiezen Bock 0.20-0.23
American Wheat 0.16-0.34
Πηγη :
http://finnhillbrewing.blogspot.com/2011/04/bugu-ratios.htmlΑυτοι προερχονατι απο το βιβλιο του Ray Daniels "Design Great Beers" αλλο ενα must have περα απο τα κλασικα για την βιβλιοθηκη μας.
Και εδω υπαρχει και ενα αυτονομο υπολογιστιρι και με ενα ισως πιο ευχρηστο ακριβες διαγραμμα των λογων BU:GU .
http://www.tc.umn.edu/~rohw0009/homebrewing/calculator/bvcalc.htmΜε λιγα λογια μπορουμε να κανουμε "παπαδες" τηρωντας τις αναλογιες και με την βοηθεια του Brewmate μπορουμε π.χ. Μια συνταγη ΑΡΑ με καλη ισοροπια να την κανουμε Double APA η πιο ολιγοβαθμη και να ειμαστε σιγουροι για το αποτελεσμα απλα τηρωντας τον λογο BU:GU.