Αποστολέας Θέμα: Θρυμματισμένη βύνη  (Αναγνώστηκε 4484 φορές)

BlowingBubblesMD

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 43
    • Προφίλ
Θρυμματισμένη βύνη
« στις: 08/11/2013, 10:49:59 »
Δεδομένου ότι δεν έχω μύλο (και δεν με βλέπω να αγοράζω σύντομα... ), αν αγοράσω θρυμματισμένη βύνη, πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να την διατηρήσω, πριν την χρησιμοποιήσω;

GeorgeV.

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.923
    • Προφίλ
Απ: Θρυμματισμένη βύνη
« Απάντηση #1 στις: 08/11/2013, 11:57:31 »
2-3 μέρες, βία 4.

Nik

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 591
    • Προφίλ
Απ: Θρυμματισμένη βύνη
« Απάντηση #2 στις: 08/11/2013, 12:44:51 »
2-3  Μηνες καλα συσκευασμενη
Αθρυματιστη κοντα στον χρονο παλι καλα συσκευασμενη

Στάλθηκε από το GT-S5360 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2


Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Θρυμματισμένη βύνη
« Απάντηση #3 στις: 08/11/2013, 13:15:05 »
Ότι λέει ο Nik. 2-3 μήνες, μετά χάνει αρκετά σε αρώματα.
Turn the page.....

GeorgeV.

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.923
    • Προφίλ
Απ: Θρυμματισμένη βύνη
« Απάντηση #4 στις: 08/11/2013, 16:43:58 »
2-3 μέρες, βία 4.

sorry...μηνες εννοουσα και γω...το μερες μου βγηκε καταλαθος.... :P

BlowingBubblesMD

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 43
    • Προφίλ
Απ: Θρυμματισμένη βύνη
« Απάντηση #5 στις: 11/11/2013, 18:45:58 »
Thanks all. Δεν σκοπεύω να την κρατήσω θρυμματισμένη πάνω από 2-3 βδομάδες.

MICK63

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 5
    • Προφίλ
Απ: Θρυμματισμένη βύνη
« Απάντηση #6 στις: 05/03/2015, 14:16:25 »
Ότι λέει ο Nik. 2-3 μήνες, μετά χάνει αρκετά σε αρώματα.
Αθρυμμάτιστη βύνη κοντά στον χρόνο... θα εχει χάσει και αυτή τα αρώματα της?
θα πρέπει μήπως βάλω περισσότερο? και τι %
ακόμη λυκίσκος που τον εχω στην κατάψυξη,  πόσο τις % εχει χάσει απο την αποδοτικότητα του?

Ronin

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.853
  • Σωτήρης
    • Προφίλ
Απ: Θρυμματισμένη βύνη
« Απάντηση #7 στις: 05/03/2015, 15:28:10 »
Για τα αρώματα της βύνης δεν ξέρω τι σημαίνει ένας χρόνος.
Φαντάζομαι τίποτα καλό.
Όμως, αν δεν κάνω λάθος, τα σάκχαρα μένουν. Άρα αν βάλεις παραπάνω αλλάζει η συνταγή.

Ο λυκίσκος στην κατάψυξη έχει εξαιρετική διάρκεια.
May the Yeast be with you!

Antonis

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 16
    • Προφίλ
Απ: Θρυμματισμένη βύνη
« Απάντηση #8 στις: 08/03/2015, 19:19:17 »
Παιδια καλησπερα..
Σχετικα με την πολτοποιηση της βυνης..
Ποια ειναι η διαφορα αν θα επιλεξω θρυμματισμενη βυνη απο την ασπαστη στο τελικο αποτελεσμα??θα εχουμε λιγοτερα ζακχαρα? η ειναι καθαρα θεμα γευσης?

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Θρυμματισμένη βύνη
« Απάντηση #9 στις: 08/03/2015, 19:44:45 »
Απο την άσπαστη δεν θα βγάλεις σακχαρα. Γι' αυτό τη σπάμε.
Turn the page.....

Antonis

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 16
    • Προφίλ
Απ: Θρυμματισμένη βύνη
« Απάντηση #10 στις: 08/03/2015, 20:20:27 »
Το ιδιο ισχυει κ για ολλατα αλλα δημητριακα??π.χ. Αν θελουμε να βαλουμε κ ενα ποσοστο απο σικαλη η οτι αλλο φανταστουμε..κ εκεινα πρεπει να ειναι θρυμματισμενα??
Κ επισης ολα τα δημητριακα εκτος της βυνης κριθαριου...κ εκεινα πρεπει να ειναι βυνοποιημενα??

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Θρυμματισμένη βύνη
« Απάντηση #11 στις: 08/03/2015, 21:32:04 »
Όλα πρέπει να είναι σπασμένα. Εξαίρεση αποτελούν οι νιφάδες σιτηρών, οι οποίες είναι έτοιμες.
Turn the page.....