Εγώ έχω φάει-μοιράσει σχεδόν τον μισό. Ξερός ο παστουρμάς δεν είναι. "Ελαστικός" θα έλεγα χωρίς υγρά εννοήτε. Το τσεμένι αναλόγως τα υλικά που έβαλες θα έχει και την ανάλογη υγρασία. Όταν λες δεν ήταν ξηρός και στεγνός τι εννοείς; ότι είχε ακόμη αίμα ή ότι ήταν ελαστικός;
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία στην παρασκευή παστουρμά αλλά έχω φάει και αν έχω φάει.
Τον δικό μου το είχα 10 μέρες στο αλάτι πρεσαρισμένο στο ψυγείο, 2 μέρες στέγνωμα, 2 μέρες μπανάκι σε κρασί με μπαχαρικά, 2 μέρες στέγνωμα και μετά τσεμένι 2 βδομάδες.