Αποστολέας Θέμα: Παστουρμας!!!!!  (Αναγνώστηκε 30654 φορές)

kefalonitis71

• Full Member
  • Γεράσιμος
    • Προφίλ
Απ: Παστουρμας!!!!!
« Απάντηση #60 στις: 22/02/2015, 18:30:26 »
Εγώ έχω φάει-μοιράσει σχεδόν τον μισό. Ξερός ο παστουρμάς δεν είναι. "Ελαστικός" θα έλεγα χωρίς υγρά εννοήτε. Το τσεμένι αναλόγως τα υλικά που έβαλες θα έχει και την ανάλογη υγρασία. Όταν λες δεν ήταν ξηρός και στεγνός τι εννοείς; ότι είχε ακόμη αίμα ή ότι ήταν ελαστικός;
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία στην παρασκευή παστουρμά αλλά έχω φάει και αν έχω φάει.
Τον δικό μου το είχα 10 μέρες στο αλάτι πρεσαρισμένο στο ψυγείο, 2 μέρες στέγνωμα, 2 μέρες μπανάκι σε κρασί με μπαχαρικά, 2 μέρες στέγνωμα και μετά τσεμένι 2 βδομάδες.
Μπύρα - Hard Rock - Ολυμπιακός και Video Games.

www.coffee4u.gr

• Hero Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: 22/02/2015, 19:53:58 »
Ακριβώς τα ίδια αν εξαιρέσεις το κρασί.  Υγρός σημαίνει ότι η πάστα μπαχαρικών από κάτω ήταν υγρή και το κρέας ήταν ελαστικό όπως το περιέγραψες.  Δεν θα έπρεπε να είναι πιο ξερό?

DIVER

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: 23/02/2015, 09:41:19 »
Γιώργο, βγάλε μια φωτογραφία το κομμένο κομμάτι να ρίξω μια ματιά να σου πω.
Να ξέρεις πάντως οτι και στο ψυγείο, τυλιγμένος με λαδόκολλα συνεχίζει να στεγνώνει.

www.coffee4u.gr

• Hero Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: 23/02/2015, 10:55:20 »
Diver, κομμάτια δεν υπάρχουν πια :), αλλά έτσι για να μου φύγει και η απορία τον άφησα κρεμασμένο για ακόμη μία εβδομάδα.  Αφού είναι παστό και η θερμοκρασίά΄υπογείου είναι στους 14 δεν πιστεύω ότι θα πάθει και τίποτα.  Για την ιστορία τα πρώτα κομμάτια ήταν στην υφή σαν σχεδόν (με λιγότερα υγρά και φυσικά πιο σκούρο χρώμα) ωμό κρέας.

www.coffee4u.gr

• Hero Member
  • Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: 26/09/2015, 10:40:51 »
Μετά από συζήτηση με τον Miren και βάση την συνταγή ενός βιβλίου Ποντίου, έφτιαξα παστουρμά αντικαθιστώντας τα 3/4 του μοσχοσίταρου με απλό αλεύρι ολικής άλεσης.  Ο λόγος ήταν για να μην μυρίζει τόσο πολύ ο παστουρμάς και οι μασχάλες μετά.  Λοιπόν το πείραμα πέτυχε απόλυτα αφού δεν καταλαβαίνει κανείς μέχρι τώρα διαφορά με παραδοσιακούς παστουρμάδες και όπως λέει και το βιβλίο είναι λογικό αφού έχεις τόσα μπαχάρια και στην ουσία αλλάζεις το αλεύρι.  Δοκιμέςγια όποιον θέλει δεκτές.

beerme

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: 27/09/2015, 11:54:50 »
Γιάμ , Γιαμ!

teo_koz

• Newbie
  • *
    • Προφίλ

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Turn the page.....

chrispy

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: 07/11/2019, 12:36:58 »
Καλησπέρα! Είμαι στην πρώτη προσπάθεια για παστουρμά κι έφτασα σχεδόν στο τέλος. Προέκυψε όμως η εξής απορία και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Το κρέας έμεινε στο αλάτι 4 μέρες κι έπειτα κρεμάστηκε σε ψυγείο για περίπου 3,5 βδομαδες. Έφτασε η ώρα να καλυφθεί με τσιμενι και μα κρεμαστεί. Θέλω να το κρεμάσω στην υπόγεια αποθήκη μου η οποίος όμως έχει θερμοκρασία 19 βαθμούς και υγρασία 89% (λόγω διαρροής του ΟΥΘ). Είναι ασφαλές να κρεμαστεί εκεί; Το κρέας είναι ήδη παστό και στεγνό. Κινδυνεύει να χαλάσει αν το κρεμάσω 2 βδομαδες εκεί;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
« Απάντηση #69 στις: 07/11/2019, 19:08:19 »
Να σου ω την αλήθεια εγω απ' ότι θυμάμαι το είχα πάντα ψυγείο. Στους 19 βαθμούς θα το φοβόμουνα.
Turn the page.....

chrispy

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: 07/11/2019, 23:17:35 »
...Στους 19 βαθμούς θα το φοβόμουνα.
Κι εγώ λοιπόν για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο το άπλωσα σε ανοιχτό τάπερ στο ψυγείο αντί να το κρεμάσω... Ανα 2 μέρες θα το γυρίζω και βλέπουμε.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και το χρόνο σου brewmaster!

Brewmaster

• Administrator
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
« Απάντηση #71 στις: 18/11/2019, 11:04:27 »
...Στους 19 βαθμούς θα το φοβόμουνα.
Κι εγώ λοιπόν για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο το άπλωσα σε ανοιχτό τάπερ στο ψυγείο αντί να το κρεμάσω... Ανα 2 μέρες θα το γυρίζω και βλέπουμε.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και το χρόνο σου brewmaster!

Δικαιούμαι ενα κομματάκι!!!
Turn the page.....

chrispy

• Newbie
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: 18/11/2019, 11:34:44 »

[/quote]
Δικαιούμαι ενα κομματάκι!!!
[/quote]
Αν γίνει καλός θα σου στείλω ;-) Πρώτη προσπάθεια είναι και σύμφωνα με το χασάπη μου «Τον πρώτο τον πετάς, στο δεύτερο μαθαίνεις, στον τρίτο τρως».