Εγώ χτες έφτιαξα υποτίθεται μία λευκή και βγήκε σχεδόν μαύρη.
Υγρή Βύνη Wheat 1.5kg
500γρ Cara Blond
11 λίτρα.
Έκανα και μία βλακεία όταν έβαλα τα 500γρ Cara Blond, και τα πρώτα 15-20 λεπτά ήταν στους 75 C.
Λέτε να έπρεπε να το πετάξω?
Cara Blond πάλι κοκκινίζει 500 γραμμάρια στα 11 λίτρα είναι πολλά. Στα 23 λίτρα που βάζω στις weiss ίσα που δίνει ένα κόκκινο τόνο (πολύ λίγο).
όσο για την θερμοκρασία δεν νομίζω ότι θα δεις διαφορά μια και είσαι μέσα στα όρια θερμοκρασίας για sparging (οπότε και δεν έχεις tanin extraction) και δεν περιμένεις να έχεις + SG απο τις ειδικές βύνες.
Ποιά είναι τα όρια θερμοκρασίας για sparging?
πάλι την έκανα, έκανα sparging με μεγαλύτερη θερμοκρασία περίπου, 85 C, λές να έχει κάνει tanin extraction? αυτό είναι κακό για την γεύση ή για την διαύγεια?
Πάντως η Υγρή Βύνη Wheat είναι πραγματικά πολύ σκούρα.