matrox στο link που παρέθεσες υπάρχει ένας θερμοστάτης.
Σαφώς και μπορείς να κάνεις και τη δουλειά σου με τον θερμοστάτη.
Αλλά με το brewpi έχεις πολύ καλύτερο και ακριβέστερο έλεγχο. Είναι ένας pid controller ουσιαστικά με πολύ περισσότερες δυνατότητες και την υποστήριξη μιας ολόκληρης κοινότητας. Δηλαδή, αν το ρυθμίσεις καλά, βάζεις set point π.χ. 19.0 βαθμούς θερμοκρασία ζύμωσης και έχεις 19.0, ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω.
Ελέγχεις θερμοκρασία γλεύκους και περιβάλλοντος, και δυνατότητα ψύξης ή θέρμανσης.
Μπορείς να ορίσεις ένα προφίλ θερμοκρασίας καθώς και με τι ρυθμό θες να το ψύξεις ή να το θερμάνεις.
Υπάρχει web server που εμφανίζει σε γράφημα τις θερμοκρασίες, προφίλ θερμοκρασιών σύμφωνα με τα οποία έφτιαξες προηγούμενες παρτίδες κτλ., μπορείς από οποιοδήποτε σημείο να βλέπεις πως πάει η μπύρα σου.
Στα μελλοντικά σχέδια του project είναι η προσθήκη αισθητήρα πυκνότητας και η χρησιμοποίησή του για έλεγχο θερμοκρασίας σε all grain.
Γενικά έχεις πολύ περισσότερες δυνατότητες, που σαφώς δεν είναι "απαραίτητες" για να φτιάξεις μπύρα.
Στο wiki αναφέρει γενικά για τις ale:
Pitching should be around 20-21°C so that the yeast work quickly to propagate during the first 18-24 hours. After that period, start slowly lowering the temperature to the target fermentation temperature for the yeast over the period of 6-12 hours. Hold at this temperature until fermentation is 3/4 done (i.e. 3/4 of FG is reached) before slowly raising the temperature up to 22°C to encourage the yeast to continue to ferment out the beer.
The beer can sit at 22°C for a few days, before cold-crashing, and then packaging.
delomixal, το αισθητήριο θερμοκρασίας στον κάδο πως το έβαλες; Εχεις βάλει thermowell?
Για τον ανεμιστήρα συμφωνώ πως χρειάζεται.
Τροφοδοτικό δεν έχω τσιμπήσει, έλεγα να βάλω του κινητού τηλεφώνου, 1000mA. Δε φτάνει ε;
Το site:
http://brewpi.com/http://www.elcojacobs.com/wp-content/uploads/2012/02/UberFridge_Paper_Elco_Jacobs.pdf