Ήρθαν και οι αισθητήρες και είμαι σε δοκιμές.
Είχα πολλά errors και το brewpi.py συνεχώς κράσαρε. Και νομίζω είναι από το ρεύμα.
Αρχικά το είχα βάλει με ένα φορτιστή από htc 5V 1000ma. Απορώ πως δούλευε. Μάλιστα μέτρησα κάποια στιγμή TP1-TP2 και ήταν 4.33V.
Ήταν όλα πάνω στο raspberry, το arduino με 3 αισθητήρες, 1 ssr, οθόνη lcd, usb-hub με wifi, γιατί δε χωρούσαν τα βύσματα στο raspberry κτλ.
Βάζω τροφοδοτικό από pc στη γραμμή που δίνει σε σκληρούς κτλ (κόκκινο καλώδιο 5V-2A). Μετράω tp1-tp2, είχε πέσει κάτω και από το φορτιστή του htc στα 3.3V....
Τελικά το σύνδεσα στο μωβ καλώδιο του κοννέκτορα που συνδέεται η μητρική και ψιλο-συνήλθε.
Έβαλα ένα δεύτερο τροφοδοτικό 12V 2Α, πάνω στο arduino και παρ'όλα αυτά η τάση είναι ακόμα στο 4.50 περίπου μόνο και μόνο με wifi και hub.
Χωρίς το wifi και το hub η τάση ανεβαίνει στα 4.90 και το τροφοδοτικό δίνει (4.98) οπότε πιστεύω θα είμαι οκ.
Σκέφτομαι να πάρω ένα τροφοδοτικό σαν αυτό:
http://www.ebay.com/itm/1pc-DC-Switching-Power-Supply-NET-35B-35W-3-o-p-5V-3A-12V-1A-12V-0-5A-MeanWell-/130893701888?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e79df6300ώστε να συνδέσω raspberry και usb-hub στα 5V και από 12V να πάρω να δώσω σε ανεμιστήρες μέσα στο ψυγείο και στο arduino. Ίσως βάλω και κανένα led αργότερα για φως.
Ποια η γνώμη σου για το παραπάνω τροφοδοτικό delomixal; Καμια άλλη πρόταση;
Με πήρε αργά σήμερα, αλλά φαίνεται να δουλεύει κανονικά χωρίς να κρασάρει πλέον.
Μάλιστα έχω να ζυμώνει και μια bock (από kit) και το έβαλα δοκιμαστικά με τον αισθητήρα κολλητό πάνω στον κάδο με μονωτικό υλικό απ'έξω.
Και το δεύτερο αισθητήρα (του ψυγείου) να κρέμεται μέσα στο χώρο στο ύψος του κάδου.
Για θέρμανση είχα μια φαϊνή ιδέα να πάω να πάρω ένα αερόθερμο με 8 ευρώ, που είναι 1000 και 2000watt. Αλλά το φοβάμαι και δε θα το βάλω.
Θα δω μήπως μπορέσω να αλλάξω την αντίσταση με κάτι ηπιότερο. Έλεγα να είναι αντίσταση και fan μαζί.
Προς το παρόν πάντως έβαλα ένα κολλητήρι 20ετίας που δεν σώζεται. Έχουν γίνει κομμάτια και τα πλαστικά του αλλά ζεσταίνει.
Και ένα ανεμιστήρα 12V από υπολογιστή (μικρό 80mm).
Μετά από μερικές ώρες (και εν μέσω δοκιμών), ανέβηκε από 18.5 που ήταν στους 20, για να βοηθήσω λίγο τη μαγιά γιατί νομίζω κοιμόταν.