Αποστολέας Θέμα: 2oς κάδος  (Αναγνώστηκε 1698 φορές)

panagiwtis

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 22
    • Προφίλ
2oς κάδος
« στις: 09/02/2014, 11:49:05 »
Καλησπέρα παιδιά,
δεν έχω καταλάβει, κατά την παραμονή στον δεύτερο, όσο καιρό και αν πάρει πρέπει να έχω βάλει αεροπαγίδα? Γιατί το καπάκι του δεν έχει υποδοχή, να κάνω την τρύπα μόνος μου?

panoz

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 786
    • Προφίλ
Απ: 2oς κάδος
« Απάντηση #1 στις: 09/02/2014, 11:56:54 »
Ναι!

Την κανεις μονο σου με 9.5mm τρυπανακι (μπορει να ειναι και 9mm).
Περνας ενα λαστιχακι
http://www.beerdeli.gr/rubber-for-fermentation-bucket.html
(παρε 2-3 μπορει να καταστρεψεις κανενα κατα την τοποθετηση :-X ::)),
αγοραζεις μια δευτερη αεροπαγιδα και βαζεις.
« Τελευταία τροποποίηση: 09/02/2014, 11:59:44 από panoz »

Ronin

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.853
  • Σωτήρης
    • Προφίλ
Απ: 2oς κάδος
« Απάντηση #2 στις: 09/02/2014, 12:01:21 »
Ναι!

Την κανεις μονο σου με 9.5mm τρυπανακι (μπορει να ειναι και 9mm).
Περνας ενα λαστιχακι http://www.beerdeli.gr/rubber-for-fermentation-bucket.html, αγοραζεις μια δευτερη αεροπαγιδα και βαζεις.

Ή μπορείς όσο μεταγγίζεις απο τον πρώτο κάδο να απολυμάνεις το καπάκι και να το βάλεις στον δεύτερο.
Πάντως θα έλεγα ότι ένας κάδος ακόμα θα χρειαστεί κάποια στιγμή.
May the Yeast be with you!

panoz

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 786
    • Προφίλ
2oς κάδος
« Απάντηση #3 στις: 09/02/2014, 12:14:53 »
Ναι αν δεν θες να γεμισεις τον πρωτο με μιγμα...
Αν και ισως χρειαστει να μεταγγισεις και δευτερη φορα πριν την εμφιαλωση. Οποτε ή ο πρωτος αδειος και με τρυπα για αεροπαγιδα ο δευτερος ή παιρνεις ενα τριτο που λεει κι ο ronin!
« Τελευταία τροποποίηση: 09/02/2014, 23:51:35 από panoz »

panagiwtis

  • Newbie
  • *
  • Μηνύματα: 22
    • Προφίλ
Απ: 2oς κάδος
« Απάντηση #4 στις: 09/02/2014, 14:02:32 »
Μάλιστα κατάλαβα! Thanks

ANAGNOSTOY

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 325
    • Προφίλ
Απ: 2oς κάδος
« Απάντηση #5 στις: 10/02/2014, 22:30:00 »
Ρε παιδιά έβαλα την μπύρα στον δεύτερο κάδο και συνεχίζει την ζύμωση έχουν περάσει 15 μέρες είναι φυσιολογικό? Το FG είναι στα επίπεδα για εμφιάλωση. Τι παίζει?
Beer is the answer....
But i can't remember the question

panoz

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 786
    • Προφίλ
Απ: 2oς κάδος
« Απάντηση #6 στις: 10/02/2014, 22:38:02 »
Φυσιολογικό....

Δες εδώ
« Τελευταία τροποποίηση: 10/02/2014, 22:41:14 από panoz »