Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια σε pils  (Αναγνώστηκε 7026 φορές)

Γιώργος

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 209
    • Προφίλ
Βοήθεια σε pils
« στις: 27/03/2014, 13:02:40 »
χαιρετω την παρεα. σκεφτομαι να φτιαξω μια pils και θα ηθελα οποιαδηποτε συμβουλη στο εγχειρημα μου. Η ολη διαδικασια θα γινει σε 20λιτρη κατσαρολα.

MuVi Pils
German Pilsner (Pils)

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           28.0
Total Grain (kg):         5.000
Total Hops (g):           70.00
Original Gravity (OG):    1.051  (°P): 12.6
Final Gravity (FG):       1.013  (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV):  5.01 %
Colour (SRM):             5.7   (EBC): 11.2
Bitterness (IBU):         29.9   (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
----------------
4.000 kg Liquid Malt Extract - Light (80%)
0.500 kg Carapils (Dextrine) (10%)
0.300 kg Chateau Vienna (6%)
0.200 kg Chateau Munich (4%)

Hop Bill
----------------
30.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.1 g/L)
20.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.7% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
20.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.7% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.7 g/L)

Misc Bill
----------------
10.0 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)

Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 21°C with 2 Brewferm Lager


Recipe Generated with BrewMate

Ευχαριστω εκ των προτερων

matrox

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 876
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια σε pils
« Απάντηση #1 στις: 27/03/2014, 13:25:44 »
Γιατί ζυμώνεις τόσο ψηλά?

Γιώργος

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 209
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια σε pils
« Απάντηση #2 στις: 27/03/2014, 16:28:20 »
Γιατί ζυμώνεις τόσο ψηλά?
Τι εννοεις;

matrox

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 876
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια σε pils
« Απάντηση #3 στις: 27/03/2014, 16:35:29 »
χαιρετω την παρεα. σκεφτομαι να φτιαξω μια pils και θα ηθελα οποιαδηποτε συμβουλη στο εγχειρημα μου. Η ολη διαδικασια θα γινει σε 20λιτρη κατσαρολα.

MuVi Pils
German Pilsner (Pils)

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           28.0
Total Grain (kg):         5.000
Total Hops (g):           70.00
Original Gravity (OG):    1.051  (°P): 12.6
Final Gravity (FG):       1.013  (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV):  5.01 %
Colour (SRM):             5.7   (EBC): 11.2
Bitterness (IBU):         29.9   (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
----------------
4.000 kg Liquid Malt Extract - Light (80%)
0.500 kg Carapils (Dextrine) (10%)
0.300 kg Chateau Vienna (6%)
0.200 kg Chateau Munich (4%)

Hop Bill
----------------
30.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.1 g/L)
20.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.7% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
20.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (4.7% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.7 g/L)

Misc Bill
----------------
10.0 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)

Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 21°C with 2 Brewferm Lager


Recipe Generated with BrewMate

Ευχαριστω εκ των προτερων

Η μαγιά Brewferm Lager δίνει θερμοκρασία ζύμωσης : 10-15°C

Γιώργος

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 209
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια σε pils
« Απάντηση #4 στις: 27/03/2014, 17:31:30 »
Αυτο σημαινει πως πρεπει να πεσει η μαγια σε αυτη τη θερμοκρασια γλευκους,ή οτι θα ζυμωθει εκει; Ο χωρος που θα φιλοξενηθει εχει γυρω στους 15○.

GeorgeV.

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.923
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια σε pils
« Απάντηση #5 στις: 27/03/2014, 18:37:52 »
είναι. η θερμοκρασία που θα ζυμωθεί η μπύρα σου

matrox

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 876
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια σε pils
« Απάντηση #6 στις: 27/03/2014, 18:50:39 »
Η ζύμωση πρέπει να γίνει στους 12-15, αν έχεις θερμοκρασία χώρου 15 να υπολογίζεις ότι θα ζυμώση στους 16-17C.
Σύμφωνα με τις οδηγίες ρίχνεις τα δύο φακελάκια σε 200ml νερό στους 25-30C, άφησε τα για 10-15 λεπτά και μετά ρίχτα στο γλεύκος σου.

Γιώργος

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 209
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια σε pils
« Απάντηση #7 στις: 27/03/2014, 19:27:19 »
Η θερμοκδασια 12-15 δεν νομιζω να παιξει, λογω ελλειψης ψυγειου. Πιθανον να βγει μια πρωτης ταξεως pale ale.
Οσον αφορα βυνες-λυκισκους; Θεωρουνται σωστες κατα τη γνωμη σας οι επιλογες-αναλογιες;

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Βοήθεια σε pils
« Απάντηση #8 στις: 31/03/2014, 08:31:36 »
Γιατί δεν ξεκινάς με Hallertau και να τελειώσεις με Saaz;
Turn the page.....

Γιώργος

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 209
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια σε pils
« Απάντηση #9 στις: 31/03/2014, 12:44:53 »
Γιατί δεν ξεκινάς με Hallertau και να τελειώσεις με Saaz;

Σωστο, ομως ποσο hallertau θα χρειαστω για να μου δωσει την πικραδα της pils και σε ποιους χρονους;

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Βοήθεια σε pils
« Απάντηση #10 στις: 01/04/2014, 08:20:46 »
Βάλε το Hallertau για πικρικό και απο τη μέση και μετά πέτα Saaz. Υπολόγισε τα συνολικά IBU να πάνε γύρω στα 30, με το 50-60% να το πάρεις στην αρχή (60') και το υπόλοιπο μετά.
Turn the page.....

MrCross

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 56
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια σε pils
« Απάντηση #11 στις: 02/06/2014, 20:16:59 »
Θα γίνει μια ωραία California common ή steam beer! Ζυμώνεται με μαγιά lager σε θερμοκρασίες ale (στην California παρασκευάζεται άλλοστε). Λέγεται ότι το όνομα το πήρε από τον σφύριγμα των βαρελιών υπό πίεση, που ήταν σαν να ξεφυσάει ατμός. Ξακουστή η Anchor steam beer, που δεν την έχω πιεί, αλλά μπορώ να την ονειρευτώ....

MaiPsy

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 618
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια σε pils
« Απάντηση #12 στις: 02/06/2014, 23:19:28 »
Θα γίνει μια ωραία California common ή steam beer! Ζυμώνεται με μαγιά lager σε θερμοκρασίες ale (στην California παρασκευάζεται άλλοστε). Λέγεται ότι το όνομα το πήρε από τον σφύριγμα των βαρελιών υπό πίεση, που ήταν σαν να ξεφυσάει ατμός. Ξακουστή η Anchor steam beer, που δεν την έχω πιεί, αλλά μπορώ να την ονειρευτώ....

έχει στο Θανόπουλο στη Νέα Ερυθραία αν σε ενδιαφέρει..προσωπικά δε με τρέλανε μια άλλη της Anchor που έχει ήταν καλύτερη
With Knowledge comes Despair...

GeorgeV.

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 1.923
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια σε pils
« Απάντηση #13 στις: 02/06/2014, 23:32:26 »
Θα γίνει μια ωραία California common ή steam beer! Ζυμώνεται με μαγιά lager σε θερμοκρασίες ale (στην California παρασκευάζεται άλλοστε). Λέγεται ότι το όνομα το πήρε από τον σφύριγμα των βαρελιών υπό πίεση, που ήταν σαν να ξεφυσάει ατμός. Ξακουστή η Anchor steam beer, που δεν την έχω πιεί, αλλά μπορώ να την ονειρευτώ....

έχει στο Θανόπουλο στη Νέα Ερυθραία αν σε ενδιαφέρει..προσωπικά δε με τρέλανε μια άλλη της Anchor που έχει ήταν καλύτερη

η πορτερ...τα σπαει

MrCross

  • Jr. Member
  • **
  • Μηνύματα: 56
    • Προφίλ
Απ: Βοήθεια σε pils
« Απάντηση #14 στις: 03/06/2014, 12:31:30 »
Από Κοζάνη που βρίσκομαι θα είναι λίγο δύσκολο... Μάλλον θα πρέπει να την φτιάξω μόνος μου, όπως ο geofust