Αποστολέας Θέμα: Ερώτηση για το starter  (Αναγνώστηκε 2171 φορές)

Kostacula

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 119
    • Προφίλ
Ερώτηση για το starter
« στις: 01/02/2012, 20:12:50 »
Πότε είναι έτοιμο το starter να το ρίξω μέσα στο κάδο?
 α. Όταν έχει αρχίσει να φουσκώνει και να αφρίζει?
 β. Όταν έχει πέσει ο αφρός, αλλά αρφίζει ακόμα?
 γ. Δεν έχει σημασία σε ποιο ύψος είναι ο αφρός. Αρκεί να ξεκινήσει ο αφρός.
Πάντα μετά τα τσίπουρα θέλει μία κάλη μπύρα

ksdfpr

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 246
    • Προφίλ
Απ: Ερώτηση για το starter
« Απάντηση #1 στις: 02/02/2012, 00:22:14 »
...
δ. Τίποτα από τα παραπάνω  :D

Το ότι έχει αφρό και τον βλέπεις είναι σίγουρα ένα καλό δείγμα και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος της μαγιάς καθώς και ο χρόνος ενεργοποίησης και εξασθένησής της. Γενικά πάντως μέσα σε 24 με 48 ώρες είσαι οκ.
Κώστας ...

lefterism7

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 447
    • Προφίλ
    • SEVEN ISLAND BREWERY
Απ: Ερώτηση για το starter
« Απάντηση #2 στις: 02/02/2012, 00:43:52 »
...
δ. Τίποτα από τα παραπάνω  :D
 ;D
SEVEN ISLAND HOMEBREWERY
DON'T TRY TO MAKE THE BEST BEER IN THE WORLD-MAKE THE BEER THAT HAS YOUR PASSION INSIDE IT

Brewmaster

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 3.864
    • Προφίλ
    • Beer & Deli
Απ: Ερώτηση για το starter
« Απάντηση #3 στις: 02/02/2012, 08:05:57 »
Όπως είπε και ο ksdfpr, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Αν οι θερμοκρασίες σου είναι σωστές σε 48 ώρες το πολύ είσαι εντάξει. 
Turn the page.....

Kostacula

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 119
    • Προφίλ
Απ: Ερώτηση για το starter
« Απάντηση #4 στις: 02/02/2012, 09:47:27 »
οκ θενκς ! ;D
Πάντα μετά τα τσίπουρα θέλει μία κάλη μπύρα