Αποστολέας Θέμα: Αcidulated Malt  (Αναγνώστηκε 5890 φορές)

matrox

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 876
    • Προφίλ
Απ: Αcidulated Malt
« Απάντηση #15 στις: 16/05/2015, 14:55:14 »
Έτσι είναι τελικά, το βρήκα:
 
Acidulated malt is Pilsner malt that has been sprayed with lactic acid before it is dried again. The final lactic acid content of this malt is about 3% by weight.
 
Όσον αφορά τις ποσότητες:
 
Each 1% of acidulated malt in the grist lowers the mash pH by ~0.1 pH units.
 
More than 4-5% should not be used in order to prevent excessive lactic acid amounts that may be noticeable in the final beer taste.

Καλή πληροφορία για όποιον έχει την ίδια απορία.
 
Αυτό που έκανα είναι να πάρω ένα γαλακτικό οξύ από το κατάστημα και να μην ανακατεύομαι πλέον με Αcidulated Malt.

matrox

  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 876
    • Προφίλ
Απ: Αcidulated Malt
« Απάντηση #16 στις: 16/05/2015, 15:14:16 »

The use of Sauermalz is an elegant way of complying with the German purity law (Reinheitsgebot) since its lactic acid has been produced by lactic acid bacteria that are naturally occurring on the surface of the malt.
 
Η Αcidulated Malt γίνεται φυσικά αλλά το γαλακτικό οξύ δεν είναι φυσικό, είναι Ε270  :o , μόλις το είδα.
Επειδή δεν θέλω τα Ε στην μπύρα μου, πίσω στην Αcidulated Malt που γίνεται με φυσικό τρόπο.