3
« στις: 17/06/2020, 15:10:32 »
Ήταν καιρός να στρώσω την κυρα. Με βιντεοκλήση λοιπόν μετά από χθεσινή παραλαβη και προετοιμασία του εξοπλισμού , ξεκίνησα την πρώτη μου τηλεζύμωση. Για να μην παιδεύω την γυναίκα , την έβαλα να πάρει μπουκαλάκια επιτραπέζιο νερό ( δικτύου ) ώστε να μην την παιδεύω έτσι με τισ ποσότητες και τα λιτρα. Από χθεσ το απόγευμα , 20 μπουκαλάκια μπήκαν ψυγείο και ήταν έτοιμα σημερα. Αφού έγινε η απολύμανση ενδελεχώς , μπήκαν 2,5 λίτρα(5 μπουκαλάκια) νερού για βρασμό . Με το που έβρασε το νερό, μεταφέρθηκε στον κάδο , με 1 κιλό βελτιωτικό ζύμωσης wheat και ανακατευόταν συνέχεια , προσθέτοντας 5 ακόμα λίτρα νερού (10 μπουκαλάκια ) ώστε να πέσει η θερμοκρασία έπεσε λοιπόν το Κιτ μέσα , μαζί με μισό λίτρο ( 1 μπουκαλάκι σε θερμοκρασία δωματίου ) νερό που χρησιμοποιήθηκε να περισυλλέξει τα απομεινάρια στα τειχώματα. Και μετά τα 20 μπουκαλάκια νερό από το ψυγείο . Είχα υπολογίσει πως θα πέσει στους 21 βαθμούς κελσίου. Έφτασε με ανακάτεμα τουσ 22. Πυκνομετρηση γλεύκους έδειξε O.G= 1048, απολυμανθηκε ξανά το βρυσακι. Έπεσε μαγιά κατευθείαν από το φακελάκι χωρισ ανακάτεμα [ ΒΡΟΥ , την κράτησα την υγρή μαγιά για επόμενο batch αφού είδα πωσ μπορώ να κρατήσω θερμοκρασία αυτές τισ μέρες ], έκλεισε καπάκι, μπήκε η αεροπαγιδα , γεμισε μέχρι τη μέση με Σερκοβα, και that's it. Ελπίζω να μην έκανα κάτι λαθος. Το μόνο που με προβλημάτισε είναι η αεροπαγιδα που δεν ήταν το σαλιγκαρωτο που περνάει μέσω του αλκοόλ το CO2. Ήταν η άλλη η κυλινδρική με την τάπα από πάνω , νομίζω λέγεται duplex η όχι ?! Εκεί γέμισα το εξωτερικό τοίχωμα μέχρι τη μέση, βέβαια από το βίντεο δεν είδα το πώς δούλευε ακριβώς. Υπέθεσα πως μέχρι την μέση γεμίζεις κι εκεί, οπωσ και καναμε.
Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk