Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - CaptainJimmyGR

Σελίδες: [1]
1
Μπύρα / Grimbergen
« στις: 18/09/2020, 17:51:00 »
Δοκίμασα σε ένα σπίτι τη grimbergen blanche αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενά κάποια συνταγή /κλώνο της για all grain. Έχει κάποιος κάτι ή κάποια παρόμοια συνταγή? 

2
The Grainfather / Grainfather γενικές απορίες
« στις: 20/06/2020, 16:25:16 »
Παρακολουθώ από χθες βιντεάκια με το GF και το ποσό εύκολο φαίνεται να είναι το all grain με τον εξοπλισμό αυτό. Στη συνέχεια, διάβαζα το βιβλίο του Πάλμερ προσπαθώντας να καταλάβω πλήρως τη λειτουργία του κάνοντας συγκρισεις. Μου γεννήθηκε η εξής απορια.
Όταν το GF κάνει mashing και το γλεύκος κάνει circulation , μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα είδος continuous sparging αυτό ? Αφού ουσιαστικά διαπερνά ξανά τα grains που βρίσκονται ανάμεσα στους 2 ψευδοπατους, η απλά υπάρχει  αντί να ανακατεύεται συνεχώς η βύνη  ? Επίσης η σωλήνα overflow στη μέση είναι για να μην μένει ποτέ στεγνός ο πάτος , και να είναι συνέχεια πιασμένη η αντλία ? Δηλαδή σε περίπτωση που δεν έχει καλή διατρυτικοτητα μέσα από τους ψευδοπατους ( πολύ υψηλό κόψιμο των βυνων κλπ)?


Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


3
Kit Brewing / Πρώτο Κιτ MJ BAVARIAN WHEAT
« στις: 17/06/2020, 15:10:32 »
Ήταν καιρός να στρώσω την κυρα. Με βιντεοκλήση λοιπόν μετά από χθεσινή παραλαβη και προετοιμασία του εξοπλισμού , ξεκίνησα την πρώτη μου τηλεζύμωση. Για να μην παιδεύω την γυναίκα , την έβαλα να πάρει μπουκαλάκια επιτραπέζιο νερό ( δικτύου ) ώστε να μην την παιδεύω έτσι με τισ ποσότητες και τα λιτρα. Από χθεσ το απόγευμα , 20 μπουκαλάκια μπήκαν ψυγείο και ήταν έτοιμα σημερα. Αφού έγινε η απολύμανση ενδελεχώς , μπήκαν 2,5 λίτρα(5 μπουκαλάκια)  νερού για βρασμό . Με το που έβρασε το νερό, μεταφέρθηκε στον κάδο , με 1 κιλό βελτιωτικό ζύμωσης wheat και ανακατευόταν συνέχεια , προσθέτοντας 5 ακόμα λίτρα νερού (10 μπουκαλάκια ) ώστε να πέσει η θερμοκρασία έπεσε λοιπόν το Κιτ μέσα , μαζί με μισό λίτρο ( 1 μπουκαλάκι σε θερμοκρασία δωματίου ) νερό που χρησιμοποιήθηκε να περισυλλέξει τα απομεινάρια στα τειχώματα. Και μετά τα 20 μπουκαλάκια νερό από το ψυγείο . Είχα υπολογίσει πως θα πέσει στους 21 βαθμούς κελσίου. Έφτασε με ανακάτεμα τουσ 22. Πυκνομετρηση γλεύκους έδειξε O.G= 1048, απολυμανθηκε ξανά το βρυσακι. Έπεσε μαγιά κατευθείαν από το φακελάκι χωρισ ανακάτεμα [ ΒΡΟΥ , την κράτησα την υγρή μαγιά για επόμενο batch αφού είδα πωσ μπορώ να κρατήσω θερμοκρασία αυτές τισ μέρες ], έκλεισε καπάκι, μπήκε η αεροπαγιδα , γεμισε μέχρι τη μέση με Σερκοβα, και that's it. Ελπίζω να μην έκανα κάτι λαθος. Το μόνο που με προβλημάτισε είναι η αεροπαγιδα που δεν ήταν το σαλιγκαρωτο που περνάει μέσω του αλκοόλ το CO2. Ήταν η άλλη η κυλινδρική με την τάπα από πάνω , νομίζω λέγεται duplex η όχι ?! Εκεί γέμισα το εξωτερικό τοίχωμα μέχρι τη μέση, βέβαια από το βίντεο δεν είδα το πώς δούλευε ακριβώς. Υπέθεσα πως μέχρι την μέση γεμίζεις κι εκεί, οπωσ και καναμε.

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


4
Καλησπέρα σας. Διάβαζα από χθες το βιβλίο του Πάλμερ για το πωσ να φτιάξεις μπύρα , 4η έκδοση , και θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με κάτι.
Αναφέρεται πωσ το γλεύκος θα πρέπει να αερίζεται για να μπορεί η μαγια μετά να φάει καλύτερα τα σάκχαρα. Έχω διαβάσει στο φόρουμ ότι κάνουμε τον κάδο φραπεδιερα. Επίσης κάπου διάβασα και για αντλίες αέρα από ενυδρεία με διάφορες πέτρες κλπ. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Αν βάλουμε πέτρα και ουσιαστικά αερίζουμε το γλεύκος μας από αντλία, ουσιαστικά ότι μικρόβια ελεύθερα στον αέρα θα μεταφερθούν στο γλεύκος μαζί με αερομεταφερόμενη βακτηρίδια θεωρητικά . Σωστά ? Επίσης , πιστεύετε πως θα ήταν λύση να κάναμε εισαγωγή στον κουβά , καθαρό οξυγόνο από μπουκάλα , πάντα με την αεροπαγιδα για να εμπλουτίσουμε το γλεύκος πριν ρίξουμε μαγια? . Τέλος αναφέρεται πως καλό θα ήταν να ρίχναμε 2πλασια ποσότητα μαγιας από την αναγραφομενη, ώστε να επιτύχουμε μεγαλύτερο πλυθησμό. Αυτό είναι μόνο για all grain τεχνικές η μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε έτοιμα Κιτ ? Υπάρχει κάποια επίπτωση το να χρησιμοποιείς παραπάνω μαγιά?

Μακροσκελησα...

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


5
Αν και καινούριο μέλος, ε δεν άντεξα να μην προτείνω κι εγώ.  Εκδρομές λοιπόν να διοργανώνονται σε διάφορα σημεία τησ Ελλάδας ώστε να είναι προσβάσιμα από όσο το δυνατόν περισσότερους κάθε φορα. Τώρα θα ρωτήσετε τι θα μας προσφέρει μια εκδρομή .
Λοιπόν αρχικά , θα μας προσφέρει χαλάρωση και δραπέτευση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Θα μας προσφέρει να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον προσωπικά και όλοι μαζί σαν ομάδα να πάμε να φάμε σε κάποια ταβέρνα και να ανταλλάξουμε γνώσεις, απόψεις, για την παρασκευή μπύρας , και όχι μονο. Φυσικά, μπορούμε να πηγαινουμε να βλέπουμε και αξιοθέατα τησ περιοχής με φωτογραφίες κλπ. Θεωρώ λοιπόν πως το να κανονίζονται μονοήμερες σε μηνιαία βάση , θα έδινε άλλο αέρα στο φόρουμ, και όλοι θα βγαίναμε κερδισμένοι. Και σε περίπτωση που υλοποιηθεί κάτι τέτοιο , θα ήθελα μια χάρη μιας και το πρότεινα. Η πρώτη μας εκδρομή να ειναι κάπου κοντά σε φυσικές πηγες νερού στην Ελλάδα. Θα ήθελα να δοκιμάσω αν τα νερά κατευθείαν από τις πηγες θα μας δώσουν ακόμα καλύτερη μπύρα.. Ελπίζω να φέρετε και άλλοι τα κουβαδάκια σας

6
Καλησπέρα και από μένα . Νέο μέλος εδώ, τυχαία βρήκα το μαγαζί στο διαδίκτυο και σαν λάτρης της μπυρας, δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα να πω πως θα το κάνω το καινούριο μου Χομπυ. Έχω δει με τι θα αρχίσω, περιμένω να ξεμπαρκαρω και να φτάσω πατρίδα να πάω από το μαγαζί να αγοράσω εξοπλισμό  γιατί εδώ τα έχουν μπλοκάρει όλα. Έχω σαρώσει το φόρουμ 2 μερες τώρα , και το ηλεκτρονικό μαγαζί του Πολ. Ελπίζω να έχει κάνει ριστοκ ότι δεν εχειεχρι να έρθω πίσω  ;D  ( αρχες με μέσα Ιουνίου ευελπιστώ) . Αυτά από εμενα, δεν έχω κάτι άλλο να πω πέραν του ότι το φιάσκο με τον κορονοιο τον πληρώνουμε ακριβά ...  >:D

Σελίδες: [1]