Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - panagiwtis

Σελίδες: [1]
1
Κάπου διάβασα (δεν θυμάμαι που) ότι τα pellets λυκίσκου δεν κάνει να μπαίνουν σε σακουλάκια γιατί δεν αποδίδουν σωστά στην διάρκεια του βρασμού ή και μετά. Ισχύει αυτό? Αν όχι ο λυκίσκος που μπαίνει στα 0 λεπτά πρέπει να μείνει μέσα στον κάδο μαζί με τα σακουλάκι και κατά την διάρκει της ζύμωσης για να δώσει άρωμα ή αρκεί να μείνει όσο χρειάζεται μέχρι να κρυώσει το γλεύκος και να μπει στον κάδο? Επίσεις στο dry hop μπορώ να βάλω σακουλάκι?

2
Τεχνικές / Θερμοκρασια ωριμανσης
« στις: 12/05/2014, 11:39:29 »
Καλησπέρα!
Μετά από περίιπου 1 μήνα σε θερμοκρασιλα δωματίου, θέλω να μεταφέρω για ωρίμανση κάπου πιο δροσερά ένα κιτ brewferm triple και ένα wheat. Έχω δύο επιλογές, μία αποθήκη γύρω στους 15-18, και ένα θάλαμο σταθερά στους 6. Τι είναι να προτιμήσω;;;

3
Καλησπέρα!
μετά από τα πρώτα κιτ θα ήθελα να κάνω μια προσπάθεια για ΜΧ. Έχω μία κατσαρόλα 17λτ από αυτές τις λεπτές για γκάζι αλλά δεν έχω γκαζιέρα. Της έβαλα 15λτ νερό και την έβαλα στο μεγάλο μάτι της παλιάς πιστής ΠΙΤΣΟΣ κουζίνας μου και μέτρησα χρόνους:
Έκανε 30μιν για να πάει στους 70
Άλλα 20 για 90
Και άλλα 15-20 για 100
Μετά κράτησε 100 και πήγε και στους 105.
Το ερώτημα λοιπόν είναι το τέρμα γκάζι από τους 70-75 στους 100 πόσο γρήγορο είναι?? Γιατι 40 λεπτά γκάζια δεν το λες, μάλλον χαλαρό περπάτημα......

4
Kit Brewing / Καθυστέρηση μετάγγισης
« στις: 26/02/2014, 21:21:22 »
Καλησπέρα!!
Έχω βάλει ένα κιτάκι brewferm wheat από τις 16/2 στον κάδο και μέχρι χτες υπήρχε ακόμα δραστηριότητα στην παγίδα, ίσως γιατί ζυμώνει στους 18-19 βαθμούς. Λόγω κακής συνεννόησης με τον τον φίλο που μου παραχωρεί τον χώρο δεν μπορώ να πάω να την μεταγγίσω νωρίτερα πριν από τις 4/3. Διάβασα στην βίβλο (Jon Palmer) ότι δεν πειράζει να μείνει έως και 3 εβδομάδες στον πρώτο κάδο. Ισχύει και στην δική μου περίπτωση ή να ψάξω να βρω κλειδαρά???

5
Γενικές ερωτήσεις. / 2oς κάδος
« στις: 09/02/2014, 11:49:05 »
Καλησπέρα παιδιά,
δεν έχω καταλάβει, κατά την παραμονή στον δεύτερο, όσο καιρό και αν πάρει πρέπει να έχω βάλει αεροπαγίδα? Γιατί το καπάκι του δεν έχει υποδοχή, να κάνω την τρύπα μόνος μου?

6
Γενικές ερωτήσεις. / Οξυγόνο γλεύκους
« στις: 08/02/2014, 12:58:02 »
Καλησπέρα!
επειδή έχω διαθέσιμο ένα Οξυγονόμετρο ήθελα να ρωτήσω αν έχει νόημα να μετράω την ποσότητα του διαλυμένου Ο2 στο γλεύκος αμέσως πριν την αρχή της ζύμωσης.
Αν ναι έχουμε κανέναν πίνακα τιμών Ο2 σε σχέση με την θερμοκρασία?? 
Επίσης, λιγότερο σημαντικό, όταν τελειώσει το απολυμαντικό μπορώ να το αντικαταστήσω με 10% ΗCl που επίσης έχω άφθονο ??

7
Καλημέρα παιδιά!
Η πρώτη προσπάθεια (brewferm diabolo) είναι ήδη στον καδο και όλα πάνε καλά. To πρόβλημα είναι ότι υποσχέθηκα μπύρα σε πολύ κόσμο και στο τέλος δεν βλέπω να μένει για μένα τίποτα..... Έτσι λοιπόν έλεγα για την δεύτερη προσπάθεια (brewferm Triple) να βάλω στον κάδο 2 κιτακια διπλάσιάζοντας φυσικά και τις αντίστοιχες ποσότητες. Κάπου πήρε το μάτι μου ότι γίνεται χωρίς πρόβλημα, απλά ήθελα να το επιβεβαιώσω. Αχόρταγοι φίλοι, αχόρταγοι τι να κάνουμε!!!!!


8
Νέα μέλη / Heeeyy!!
« στις: 07/02/2014, 10:44:55 »
Γεια χαρά σε όλους!!
Ονομάζομαι Παναγιώτης και μένω Ηράκλειο Κρήτης! Ξύπνησα μια μέρα με την ιδέα να δω πως μπορώ να φτιάξω μπύρα και με 1-2 μέρες ανάγνωσης στο forum με πείσατε!!
 Ετοιμάζεται ήδη ένα Brewferm Diabolo, ένα Τriple περιμένει την σειρά του και μετά έφυγα για ΜΧ (απορίες σύντομα) !!! 
Συγχαρητήρια και καλή ζυθοποίηση!!!!

Σελίδες: [1]