Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - kavouras

Σελίδες: [1]
1
Εχω στα χερια μου 2 βαρελακια πλαστικα τα κλασικα για κρασι, τα οποια ειναι λεια σαν γυαλι εσωτερικα, με ανοξειδωτη βανα και καπακι με λαστιχο.

Λεω να ριξω ενα κιτ ολοκληρο και την τελικη δεξτροζη μεσα για ωριμανση.
θα αντεξει το διοξειδιο που θα δημιουργηθει ?
Εννοειται πως μετα η μπυρα θα καταναλωθει εντος 4 - 5 ημερων.

Το εχει δοκιμασει κανεις ?

2
Μετα τα 2 ετοιμα κιτ και αλλα 2 να ζυμωνουν λεω να επιχειρησω μεθοδο ΜΧ

η κατσαρολα μου ειναι 5 λιτρα... κανει ?

Θελω μια συνταγη για την πιο οικονομικη lager που θα μπορουσα να φτιαξω.
Δυσκολες εποχες :( και αν τυχον γινει βλακεια να μην πεταξω ακριβα υλικα.

Αντε να δουμε θα τα καταφερω ?

3
Ξεκινωντας την πρωτη μου παραγωγη μπυρας με κιτ ενοιωθα οτι θα τα κανω ολα λαθος. Ετσι κρατησα σημειωσεις σε excel και αποθηκευσα σε στικακι για να το εχω μαζι μου.
Το στικακι χαθηκε ομως και ολες οι μετρησεις χαθηκαν μαζι με αυτο.
Σκεφτηκα πως το μονο σιγουρο μερος ειναι να δημοσιευω τις μετρησεις - παρατηρησεις μου εδω. Ετσι με ενα σμπαρο δυο τριγωνια.
Θα εχω και ολα τα δεδομενα μαζεμενα και την βοηθεια σας αν κατι στραβωσει.
Ετσι λοιπον μετα την επιτυχημενη εμφιαλωση της πρωτης μου μπυρας (Brewferm Pilsner) στις 13 Οκτωβριου το απογευμα,  αποφασισα να φτιαξω και μια μαυρη. Επελεξα την Betterbrew Irish Stout και ξεκινησα στις 13 Οκτωβριου προς το βραδακι.

Κιτ Νο2
Betterbrew Irish Stout
1kg βελτιωτικο ζυμωσης light
OG 1047
1-2 γραμμαρια λιγοτερη μαγια (επεσε κατω το φακελακι και χυθηκε)

Η ζυμωση ξεκινησε κανονικα και σταματησε στις 22 του μηνα.

Ερωτησεις - παρατηρησεις :
α. Το 1047 OG μου φανηκε καπως!!! στις οδηγιες λεει 1044.

β. θα δημιουργηθει προβλημα με την λιγοτερη μαγια ?

γ. Στις οδηγιες λεει μεταγγιση μετα απο 10 μερες (23 Οκτωβριου) και μετρηση εως ωτου φθασει στο 1008 και μετα εμφιαλωση.
Λογω δουλειας την εχω αφησει απο τις  22 στον καδο ζυμωσης ακομα..... τι γινεται ? θα υπαρξει προβλημα ?

4
Νέα μέλη / Χαιρετώ την παρεα
« στις: 29/09/2014, 20:12:11 »
Γεια σας και από εμένα.
Με λένε Σταύρο και είπα και εγώ να ασχοληθώ με την παραγωγή σπιτικης  μπύρας έπειτα από μια "αποτυχημένη " προσπαθεια παραγωγής κρασιού.

Ελπίζω και πιστεύω οτι με την πολύτιμη βοήθεια σας θα καταφέρω να φτιάξω μπυριτσα για να πίνουμε με την παρέα τις κρυες νύχτες του χειμώνα που έρχεται.

Σελίδες: [1]