Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - mastoras007

Σελίδες: [1] 2
1
Καλησπέρα.
Θα μπω κατευθείαν στο ψητό
Ξεκίνησα με κιτ από τα οποία οι 5-6 παρτίδες μόνο οι 2 ήταν ποσιμες (οι δύο πρώτες) όλες οι άλλες μολύνθηκαν
Ξεκίνησα τώρα με biab έκανα δύο πατρίδες η πρώτη αν και η γεύση δεν έχει το αποτέλεσμα που ήθελα πίνεται ενώ η δεύτερη πάει για πετάμα και αυτή.
Κάνω σχολαστικό καθαρισμό με fairy καλό ξέπλυμα και τέλος με OXI
Προσπαθώντας να καταλάβω τι γίνεται, ρώτησα σε ένα ξένο φόρουμ και μου είπαν ότι το OXI δεν κάνει απολύμανση αλλά μόνο καθαρισμό.
Τελικά τι ισχύει? Στην επόμενη παρτίδα θα βάλω και startsan  πρώτη φορά,
Έχω απογοητευτεί κάθε φορά τα ίδια
Αυτή τη φορά μάλιστα ξεκίνησα με all grain  γιατί πίστευα ότι είναι πολύ δύσκολο να μολυνθεί μιας και μεσολαβεί βρασμός.
Τελικά το oxi  από μόνο του απολυμαίνει?

2
Καλησπέρα.
Κάτι που με μπερδεύει:
Ας πούμε ότι ζυμωνω μια ale σε 20 βαθμούς που έχει γίνει με την μέθοδο biab και θέλω να εμφιάλωσω σε μπουκάλια.
Πώς το κάνω? Μετά την ζύμωση προσθέτω στο γλεύκος δεξτρόζη?
Αν ναι δεν πρέπει να γίνει αυτή  η ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία ξανά?
Υπάρχει άλλος τρόπος ενανθράκωσης των μπουκαλιών?
Γνωρίζω την διαδικασία για ενανθράκωση βαρελιού με co2 και ήμουν έτοιμος να πάρω βαρέλι και φιάλη αλλά κάνω δεύτερες σκέψεις λόγο κόστους.
Μέχρι στιγμής έχω εμφιαλωσει με κιτ προσθέτοντας δεξτρόζη στον κάδο πριν την εμφιάλωση το ίδιο κάνω και με all grain?

3
Καλησπέρα.
Ξεκίνησα να πειραματίζομαι με μια κατσαρόλα, αντίσταση και θερμοστάτη έχω φτιάξει ένα μικρό αυτοματισμό κατά κάποιο τρόπο και θέλω τώρα να δοκιμάσω μια βρασια.
Έστω πειραματικά να βγάλω έστω 10 λίτρα.
Έχω ένα βαρέλι 19 λίτρα και μια κατσαρόλα 20 λίτρα..
Θέλω να κάνω μια παρτίδα με αυτά,
Εάν έβαζα στο βαρέλι 15-17 λίτρα θα έχω κάπου πρόβλημα που έχει τόσο μεγάλο κενό εσωτερικά?
Έχω αυτή την συνταγή https://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/232416/apa-dei-carristi
Δεν θέλω ακόμα να πάρω μεγαλύτερη κατσαρόλα μιας και αυτήν ήδη την είχα τουλάχιστον όχι ακόμα.
Τώρα θέλω απλά να πειραματιστω, γνώμες??

4
Καλησπέρα
https://beerdeli.gr/product/%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B5%CF%82-co2-16gr-10-%CF%84%CE%B5%CE%BC/
Αυτές οι αμπούλες μπορούν να δουλέψουν για σερβίρισμα βαρελιού 20 λίτρα?
Η και 30 φτάνει το αέριο?
Μόνο για σερβίρισμα όχι ενανθράκωση!

5
Καλησπέρα σε όλους.
Ψάχνοντας στο ιντερνετ να βρώ κάποιο ΦΕΚ η οτιδήποτε εχει σχέση για την ίδρυση ζυθοποιίας και δέν βρήκα κάτι συγκεκριμένο, κατέληξα στο συμπέρασμα οτι (Λογικά) ισχύει οτι ισχύει για ίδρυση ''εργαστήρια τροφίμων και ποτών''
υπάρχει κάποιος γνώστης του αντικειμένου να με κατευθύνει?
   

6
Καλησπέρα.
Είχα παρατήσει το άθλημα εδώ και κάνα 2 χρόνια γιατί είχα 2 απανωτές αποτυχημένες ζυμώσεις (ξυνισμα και πάρα πολλύ αφρός) και τώρα λέω να ξανα δοκιμάσω
τότε που είχα πετάξει αυτα τα δύο κιτ κατα πάσα πιθανότητα εφτεγαι το νερό βρύσης που είχα βάλει χωρίς να το βράσω (θεσσαλονίκη)
Λοιπόν για να μην κάνω πάλι λάθη πήρα αυτα 3 κιτ

https://www.beerdeli.gr/product/mangrove-jacks-new-zealand-brewers-series-pilsner-etoimo-kit-zythopoiisis/
https://www.beerdeli.gr/product/vik-beer-dry-stout/
https://www.beerdeli.gr/product/mangrove-jacks-traditional-series-dubbel-etoimo-kit-zuthopoiisis/

Θέλω να τα ζυμώσω στο χωρίο στο υπόγειο ο καιρός ακόμα έιναι καλός, το βράδυ δροσούλα την μέρα 25-27 βαθμοι.
Απο θερμοκρασίες είναι καλά να κάνω αυτα τα κιτάκια?
Επίσης νερο θα βάλω βρύσης γενικά εδώ τι πίνουν, αν το βράσω καλά πρίν το βάλω θα είμαι κομπλέ ?

Και κάτι τελευταίο διαβάζω για απολύμανση με χλωρίνη, ισχύει ? Θέλω να απολυμάνω μουκάλια και κουβάδες με χλωρίνη και νμερό θα κάνω δουλεια? δεν θα επειρεάσω την γευση της μπύρας? με καλό ξέπλυμα φεύγει εντελλός η μυρωδιά?

7
Καλησπέρα.
Πριν αρκετούς μήνες είχα φτιάξει 2 κιτακια. Δεν θυμάμαι ακριβώς ποια αν είναι απαραίτητο μπορώ να βρω ποια ήταν.
Το πρόβλημα είναι ότι εντελη και τα δύο κατέληξαν στο νεροχύτη.
Και τα δύο παρουσίασαν ιδιο πρόβλημα..
Παρα πολύ ξυνή μπύρα..και πάρα πολύ αφρό..πάρα πολύ..
Κράτησα μέχρι και τώρα για να δω μπας και φτιάξει με τον καιρό.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι κατά την εμφιάλωση η γεύση ειδικά του ενός (κόκκινη) ήταν πολύ καλή.
Με ξενέρωσε η όλη ιστορία και δεν ξανά έκανα από τότε..
Το νερό ήταν από την βρύση ( δυκτιο Θεσσαλονίκη) μπορώ να πω ότι δεν είναι το καλύτερο νερό αλλά το πίνω άμα λαχει..
Τι μπορεί να συνεβει και στα δύο κιτακια μου?
Είμαι στα πρόθυρα να ξανά παραγγείλω Κιτ αλλά αν πάλι γίνει έτσι θα ξενερώσω.
Είχα κάνει γενικά σχολαστικό καθαρισμό σε όλα.
Οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά καλά ζύμωση όσες μέρες έπρεπε και όταν έπρεπε κτλ.
Τι μπορεί να πήγε στραβά?

8
Καλησπέρα.
Ευτιαξα το κιτ της master pint pilsner και βιαστηκα λιγο να εμφιαλώσω περιπου στης 5 μερες αλλά η πυκνωτητα ηταν 1009 εβγαζε πολυ λιγες μπουρμπουλιθρες..
μετα απο 4 μερες ανοιξα ενα μπουκάλι και εχει λαφρος ξυνη γευση και σττο πατο του μπουκαλιου σαν να εχει παραπανω κατακάθι, επίσης εβγαλε αρκετο αφρο..
εκανα φαουλ η θα στρωσει?

9
Καλησπέρα
Έχω στα χέρια μου ένα σύστημα βαρελισιας μπύρας το λεγόμενο Blade και έχει 8λιτρα βαρελάκια.
Μπορώ με κάποιο τρόπο να τα ξαναγεμησω? Υπάρχει τάπα στο εμπόριο?
Ευχαριστώ

10
Καλησπέρα μπορείτε να μου προτείνετε ποιο κιτακι να φτιάξω με δεδομένο ότι βράζει ο τόπος στην Θεσσαλονίκη?  Κάποιο που να μπορεί να ζυμωθει σε θερμοκρασία καλοκαιριού στην Θεσσαλονίκη?
Εγώ πχ θέλω να φτιάξω της master pint Chesh pilsner
Μπορώ?

11
Καλησπέρα.
Την κυριακή που μας πέρασε ξεκινησα να φτιαχνω αυτο το σετ https://www.beerdeli.gr/product/master-pint-lager-1-6kg-etoimo-kit-zuthopoiisis/
Μετα απο 4 μέρες εντονης θα έλεγα ζύμωσης (εβγαζε αρκετες μπουρμπουλίθρεες σε σχέση με άλλα κιτ που εκανα), σταμάτησε απότομα μειώθηκαν πολύ  και σημερα την επομενη μέρα σχεδόν σταμάτησαν, Η αλήθεια ειναι οτι έκανα κάποιες παρατοιπίες της οποιες θα αναφέρω.
Ο κάδος ειχε μονιμα 28-30 βαθμους παρόλο που το κιτ λεει 22-25.
Είχα έλειψη δεξτρόζης περίπου 200 γραμάρια και τα αναπλήρωσα με κανονική λευκή ζάχαρη, και μετα ειχα την φαινή ιδέα να ρίξψ μέσα και μισή κουταλιά μέλι και ετσι έκανα..
η αρχική πυκνώτητα ηταν 1034 η 1037 δεν θυμάμαι πολύ καλά σημερα που μέτρησα ηταν 1003 με μια μικρή δοκιμή που έκανα μια χαρά μου φάνηκε η γευση της.
Τι λέτε να συνέβη?λογο ζεστης να τελειωσε η ζύμωση τόσο γρήγορα?να περιμένω λιγες μέρες και να εμφιαλώσω?

12
Εξοπλισμός / βαρρελάκι.
« στις: 10/06/2018, 18:38:34 »
Καλησπέρα.
Θέλω να πάρω κάνα 2 τετοια βαρελάκια https://www.beerdeli.gr/product/varelaki-5lt-me-vrusaki/
Για να καταλαβω ομος λίγο πώς λειτουργει θέλω να μου λύστε απορίες.
Διαβάζω κάτι για αμπούλες co2 ειναι απαράιτητες? Εφόσον εμφιαλώσω  και μεινει η μπύρα  και ολοκληρωθεί η  ορίμανση απλά σερβίρω με το βρυσάκι που ειναι ηδη επάνω στο βαρελάκι? γιατί διάβασα για κάτι τάπες και οτι βάζεις πάνω το βρυσάκι στο πρώτο ανοιγμα τι ακριβός πάιζει?
επίσης λέει 3 γραμμάρια ανα λίτρο δεξτρόζη μάξ, εάν η μπύρα θέλει παραπάνω αυτο δεν εχει ως αποτέλεσμα να αλιωθει η ποιότητα-γευση της μπύρας?
το ανοιχθεί το βαρελάκι και να πρέπει να καταναλωθεί επιτόπου δεν με πειράζει θα φροντίζω να το ανοιγω σε ιδιέτερες περιπτώσεις

13
Καλησπέρα.
Γεμισα εχθές με 2 10λιτρα μπετόνια τον κουβά μου και εδειχνέ 22 λίτρα!
Οταν ειχα ρίξει μέσα το ενα 10λιτρο εδειχνέ 13.Τα μπετόνια ηταν καινουρια σφραγισμένα 10λιτρα νερού αυτα τα μεγάλα.
Οποτε στα 10 εδειχνε 13 και στα 20 εδειχνε 22, μιλάω για την χαρτινη ταινία που ειναι κολλημένη πάνω στον κουβά απο τον εξοπλισμό.
Να την ακυρωσω εντελός και να γράψω με μαρκαδόρο? τα λιτρα που χάνει ειναι  ποσοτητα που μπορει να επειρεάσει την ποιότητα της μπύρας μας?
εγώ τωρα μπερδευτικα λιγο με την ιστορία και το κιτ ελεγε 23 λίτρα αλλά εχω βάλει σίγουρα λιγότερα μπορει και 2 λίτρα λιγότερα..η ζύμωση ξεκίνησε, να το ανοίξω και να προσθέσω νερό η να το αφήσω οπος είναι?

14
Καλησπέρα,
Εχω δεξτρόζη αλλά μου λέιπουν 120 γραμμάρια για να συμπλήρώσει 1 παρτίδα μπύρα.
Σκευτομαι να βάλω μέλι απλά ηθελα να ρωτήσω πρώτα, στην ζημωστη στο κουβά μπορώ πχ να βάλω 880 γραμμάρια δεξτρώζη και να συμπληρώσω με μέλι? να βάλω δηλαδή 120+20%=144 γραμάρια μέλι? θα υπάρξει υπαρκτή διαφορά στη ζήμωση στο αλκοόλ η στη γευση της μπύρας?

15
Kit Brewing / Τι σετακι να πάρω?
« στις: 14/04/2018, 23:20:42 »
καλησπέρα στην παρέα.
έχω στο ντουλάπι εμφιαλωμένη αυτήν την μπύρα https://www.beerdeli.gr/product/mangrove-jacks-traditional-series-dubbel-etoimo-kit-zuthopoiisis/#tab-description έκανα μια δοκιμή και δεν με άρεσε πολύ σε γεύση όχι ότι δεν θα την πιω αλλά δεν με ξετρέλανε ισος ακόμα θέλει κιαλο να ζυμώσει γιατί επίσης δεν έβγαλε αφρό..έβγαλε δηλαδή αλλά λίγο.ισος είναι ο τύπος της μπύρας έτσι?την άνοιξα και λίγο νωρίτερα βέβαια στης 12-13 μέρες

επίσης έκανα και αυτήν εδώ https://www.beerdeli.gr/product/mangrove-jacks-helles-lager-etoimo-kit-zuthopoiisis/ η οποία μας βγήκε αρκετά καλή πλούσιο αφρό και γενικά σε όποιον έδινα άρεσε, τώρα έχουν μείνει 2 μπουκαλάκια στο ψυγείο και ετοιμάζομαι για την καλοκαιρινή παρτίδα και δεν ξέρω τι να πάρω και εδώ θέλω βοήθεια

θέλω σίγουρα ξανθιά με λιγάκι αλκοόλ παραπάνω   ένα κιτακι να μου βγάλει καμιά 20αρια λίτρα.. να μην έχει πολύ έντονη γεύση λυκίσκου ελαφριά στο στομάχι αλλά λίγο ποιο βαριά σε αλκοόλ.. Τώρα όλα αυτά που λέω δεν ξέρω κατά πόσο γίνονται αλλά θα ήθελα καμιά πρόταση από εσάς που ξέρετε!!
 θέλω να πάρω 2 κιτακια ένα οπός το είπα και ένα ακόμα μοναστηριακου τύπου βαριά ποιο "εκλεκτή" αλλά οποσδηποτε ξανθιά και όχι weiss

Σελίδες: [1] 2