Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - CaptainJimmyGR

Σελίδες: [1] 2 3
1
Μπύρα / Απ: Grimbergen
« στις: 19/09/2020, 12:49:32 »
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Θα μπω στο gf και θα βρω μια να κάνω όπως μ είπατε. Μόλις τελειώσει, θα αν πιστεύω πως αξίζει θα γράψω εδώ συνταγή

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


2
Μπύρα / Grimbergen
« στις: 18/09/2020, 17:51:00 »
Δοκίμασα σε ένα σπίτι τη grimbergen blanche αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενά κάποια συνταγή /κλώνο της για all grain. Έχει κάποιος κάτι ή κάποια παρόμοια συνταγή? 

3
Kit Brewing / Απ: Πρώτο Κιτ MJ BAVARIAN WHEAT
« στις: 17/09/2020, 11:39:10 »
Καλημέρα σε όλους. Μετα την επιστροφή μ Ελλάδα, δοκίμασα επιτέλους τη μπύρα και επειδή δεν μ έφτανε το ένα μπουκάλι συνέχιζα να δοκιμαζω κάθε μέρα μέχρι που τώρα μου έμειναν 2 μπουκάλια [emoji23][emoji23]. Η περίοδος που την άφησα να ωριμάσει ήταν 2 μήνες. Υπέροχη γεύση αλλά δεν μ έβγαλε πολύ αφρό. Φανταζομαι υπήρχαν περιθώρια να παίξω με λίγη παραπάνω δεξτροζη από την αναγραφόμενη. Συνεχίζουμε γερά.

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


4
Kit Brewing / Απ: Πρώτο Κιτ MJ BAVARIAN WHEAT
« στις: 29/06/2020, 16:39:05 »
Θα την αφήσεις τουλάχιστον 10-15 μερες σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείς στη συνέχεια κάποια μπουκάλια να τα πας ψυγείο, για να σε περιμένουν υπομονετικά μόλις γυρίσεις.
Έγινε Βρου !!! Ευχαριστώ πολύ

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


5
Kit Brewing / Απ: Πρώτο Κιτ MJ BAVARIAN WHEAT
« στις: 29/06/2020, 04:01:09 »
Progress Days 3-9

Θερμοκρασία έπαιζε στους 22 βαθμους , πρωί βραδυ, και κατά την 7η μέρα παρατηρήθηκε πωσ οι φυσαλίδες σταματησαν. 8η μέρα λοιπόν λήφθηκε πυκνομετρηση fg = 1.012 η οποία επαληθεύτηκε την 9η μέρα, πριν την εμφιαλωση. Αφού αποστειρωθηκε ο εξοπλισμός και τα μπουκάλια στόλιζαν το δέντρο μέχρι να στεγνωσουν, διαλύθηκαν 180 γρ δεξτροζης σύμφωνα με τισ οδηγίες του σάιτ, σε ζεστό νερό , το οποίο μπήκε πρώτο στον δεύτερο καδο. Μετά την μετάγγιση ανακατεύτηκε ελαφρα η μπύρα , τόσο ώστε να ανακατευτεί καλά η δεξτρόζη εμφιαλωσης. Τέλος έγινε η εμφιαλωση. Τα μπουκάλια κρατουνται σε θερμοκρασία δωματίου 24 βαθμών πλεον, 3 μέρες ηδη.

Ερώτηση : σε θερμοκρασία δωματίου ωριμάζουν οι μπύρες για όσους δεν έχουν αρκετό χώρο σε ψυγείο απ' όσο είχα διαβασει. Ισχύει αυτό έτσι ?

Cheers

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


6
The Grainfather / Απ: Grainfather γενικές απορίες
« στις: 20/06/2020, 18:28:32 »
Sorry αλλα δεν το γνωρίζω το αντικείμενο τοσο καλα [emoji4]. Με την τυπική διαδικασία στο gf παίρνω συνήθως 83% με 85% efficiency

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άρα δεν έχει νόημα μάλλον αυτό που ειπα. Δεν θα σε ρωτήσω αν τα αξίζει τα λεφτά του. Έχω καταλάβει ήδη. Καλό απόγευμα φίλε Larry και σε ευχαριστώ για όλα.

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


7
Καλησπέρα σε όλη τη καλή παρέα!

Είμαι ένα νέο μέλος του forum με βλέψεις για αγορά του πρώτου μου εξοπλισμού και ξεκίνημα του ταξιδιού στο χώρο της οικιακής ζυθοποίησης!
Μετά από αρκετή σκέψη κατέληξα στο Brewferm Deluxe και το Mangrove Jack’s Golden Lager (Για αργότερα, όταν με το καλό πέσουν οι θερμοκρασίες).

Απορία 1η : Η λογική προτάσσει ότι το κιτ της Brewferm καλύπτει και με το παραπάνω τις ανάγκες της πρώτης ζυθοποίησης, αν όχι και παραπάνω. Σωστά;

Απορία 2η : Τώρα με τις υψηλές θερμοκρασίες, τι κιτ προτείνετε για να μην υπάρχει πρόβλημα με τη ζύμη;
                  Σημείωση : Υπάρχει μια αρκετά μεγάλη πιθανότητα να βρω ένα παλιό ψυγείο για να κρατήσω λίγο χαμηλότερη τη θερμοκρασία από ότι έχει στο δωμάτιο (25-30οC)

Σας ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα όλους!
Για να μην ξεχνιεσαι mage !!!

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


8
The Grainfather / Απ: Grainfather γενικές απορίες
« στις: 20/06/2020, 17:58:13 »
Καλησπέρα. Δεν μπορείς να το πεις sparge γιατί ανακυκλώνει το νερό που έχεις μέσα συνέχεια και οι βύνες είναι μέσα στο νερό σε μεγάλο τους μέρος. Το recirculation νομίζω και στην διατήρηση της θερμοκρασίας ομοιόμορφα  βοηθάει γιατί οι αντιστάσεις ειναι στον πάτο. Το overflow σε βοηθάει να γλυτώνεις την υπερχείλιση αν έχεις θεμα με την βύνη σου κατά το mashing ( πολύ λεπτό σπάσιμο πχ) και προστατευτεί την αντίσταση ώστε να έχει πάντα υγρό όπως ανέφερες σε αυτήν την περίπτωση ( αν και το gf εχει ενα κενό απο τον πάτο μέχρι την αντλία περίπου 1 με 2 λίτρα οπότε θα έχεις πάντα υγρό μεσα)

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καταλαβα. Σ ευχαριστώ πολύ Larry . Επίσης κατά το sparging , μπορείς αντί να βαλεισ νερό σε συγκεκριμένη θερμοκρασία , να χρησιμοποιήσεις τα first runnings με την αντλία circulation όπως στο mashing , και αν ναι , σου προσφέρει καλύτερο efficiency , η απλά χάνεις το χρόνο σου ?

Από την άλλη η πυκνότητα των first runnings θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που θέλουμε για να γίνει καλά το sparging ε ? Άρα μάλλον κακό κάνει ??

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

9
The Grainfather / Grainfather γενικές απορίες
« στις: 20/06/2020, 16:25:16 »
Παρακολουθώ από χθες βιντεάκια με το GF και το ποσό εύκολο φαίνεται να είναι το all grain με τον εξοπλισμό αυτό. Στη συνέχεια, διάβαζα το βιβλίο του Πάλμερ προσπαθώντας να καταλάβω πλήρως τη λειτουργία του κάνοντας συγκρισεις. Μου γεννήθηκε η εξής απορια.
Όταν το GF κάνει mashing και το γλεύκος κάνει circulation , μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα είδος continuous sparging αυτό ? Αφού ουσιαστικά διαπερνά ξανά τα grains που βρίσκονται ανάμεσα στους 2 ψευδοπατους, η απλά υπάρχει  αντί να ανακατεύεται συνεχώς η βύνη  ? Επίσης η σωλήνα overflow στη μέση είναι για να μην μένει ποτέ στεγνός ο πάτος , και να είναι συνέχεια πιασμένη η αντλία ? Δηλαδή σε περίπτωση που δεν έχει καλή διατρυτικοτητα μέσα από τους ψευδοπατους ( πολύ υψηλό κόψιμο των βυνων κλπ)?


Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


10
Γενικά θέματα / Απ: ίζημα
« στις: 20/06/2020, 16:16:43 »
Προφανως και τον δουλεύω τον nim. Τόσες μεταγγίσεις δεν εχουν νόημα. Όσο λιγότερες, τόσο και μικρότερος ο κίνδυνος της επιμόλυνσης.
Επίσης το Dubbel, Triple κτλ δεν εχει να κάνει με τις ζυμώσεις. Ενας μύθος είναι. Πιο κοντά στην πραγματικότητα θεωρώ πως είναι να αναφέρονται στην  πυκνότητα (plato).
Γεια σου Βρου , που είσαι και τρολλ.[emoji38][emoji38][emoji38]
Άρα να περιμένω πως η Bavarian wheat, θα φτάσει στο peak των γεύσεων τησ στο μήνα , και δεν θα δω καμία σημαντική διαφορά αν την αφήσω πχ 3-4 μήνες τη συγκεκριμένη έτσι ?!

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


11
Γενικά θέματα / Απ: ίζημα
« στις: 20/06/2020, 12:28:13 »

καλά όλα μπορείς να τα κάνεις, εγώ αυτό που κάνω συνέχεια για να καθαρίσει είναι το εξής.
Ζυμωνω στον κάδο Α, μετά από κανα 2 εβδομάδες μεταγγίζω στον κάδο Β και την αφήνω για καμιά εβδομάδα ακόμη. Όταν είναι να εμφιαλώσω μεταγγίζω πάλι στον κάδο Α και ρίχνω δεξτρόζη κτλ. ;)

Επίσης αν θες μπορείς όταν είναι να εμφιαλώσεις να κάνεις τα εξής:

  • Μεταγγίζεις πάλι στον 1ο κάδο
  • Ρίχνεις τη δεξτρόζη σε 3ο κάδο
  • Στη συνέχεια μεταγγίζεις τον 1ο & 3ο κάδο, στον 2ο και ανακατεύεις.
  • Όλο αυτό το ξαναμεταγγίζεις στον 1ο κάδο και ξεκινάς εμφιαλωση.
  • Κάπου στο ενδιάμεσο θες να βάλεις και βαρελάκια, οπότε μεταγγίζεις μια ποσότητα στον 3ο κάδο, αλλά επειδή εβαλες πολύ δεξτρόζη το αφήνεις να ξαναζυμώσει.
  • Τέλος αφού έκανες όλες αυτές τις βλακείες, ξαναματαμεταγγίζεις στον 1ο κάδο, βάζεις την σωστή ποσότητα δεξτρόζης και ολοκληρώνεις την ηρωική σου αυτή προσπάθεια

Είσαι οπαδός του Do it the easy way, ε;
Αυτό είναι που λέμε σαν δεύτερη ζύμωση , και η τρίτη γίνεται στο μπουκάλι ? Έχει να κάνει με dupel , tripel , η κάπου έχω μπερδευτεί με τόσα που διαβάζω ? Δηλαδή αν μεταφέρεις 2 φορές σε κάδους θα είναι tripel και δεν μετράς την εμφιάλωση ? Ή οι μεταγγίσεις είναι μόνο για θέμα καθαρότητας ,dry hopping κλπ και δεν έχει καμία σχέση με 2η-3η ζύμωση ? Επίσης οι αλκοολικοί βαθμοί αλλάζουν αισθητά ?
Ελπίζω να έχουν κάποια βάση αυτά που ρωτάω

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


12
Kit Brewing / Απ: Πρώτο Κιτ MJ BAVARIAN WHEAT
« στις: 20/06/2020, 12:20:55 »
Progress Days 2-3

Ζύμωση συνεχίζεται , όχι τόσο έντονα πια , όμως εμφανέστατα αφού βγάζει ακόμα φυσαλιδες. 2 φορές είχε ξεφύγει η θερμοκρασία για αρκετές ώρες στους 26 βαθμους, αλλά διορθώθηκε με βρεγμένη πετσέτα και πλέον παίζει 22 βαθμους. Σχεδιάζω την 8η μέρα ( αν και πιστεύω πως θα έχει τελειώσει μέχρι τότε ) θα κάνω την πρώτη πυκνομετρηση μετά τη ζύμωση και θα συγκρίνω με μια δεύτερη που θα πάρω την 10η μερα.
Η Weiss από ότι διάβασα μπορούμε να την πιούμε και μετά από 12 μέρες ωρίμανσης αν δεν κάνω λαθος ( 19 μέρες μετά την εμφιάλωση σωστά ?) Ποιος είναι όμως ο ιδανικός χρόνος ωρίμανσης μιας Weiss ?
Τέλος , το ότι η θερμοκρασία πήγε 26 και έμεινε εκεί , σημαίνει ότι θα έχω περισσότερους εστέρες?!  ( γεύση μπανάνα  με τη συγκεκριμένη μαγιά ) [emoji481]

P.S
 Βρου καλά είσαι. θα σε προλάβω να ψωνισω και κάτι άλλα που θελω. [emoji869][emoji869][emoji869]


Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


13
Kit Brewing / Απ: Πρώτο Κιτ MJ BAVARIAN WHEAT
« στις: 20/06/2020, 02:22:17 »
Ε αυτό λέω κι εγώ !!! Άντε να πιείτε !!! Ποιες μέρες θα κλείσεις για καλοκαίρι Βρου ??

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


14
Εξοπλισμός / Απ: Νεα προσπαθεια
« στις: 19/06/2020, 03:07:52 »
Να ρωτήσω και εγώ κάτι?
Γιατί γράφετε όλοι την ρακή με γιώτα? είναι όπως το μπύρα και μπίρα?  O0
Από όσο γνωρίζω στην Κρήτη είναι η ρακή , ενώ σε άλλα μέρη τησ Ελλάδας και της Τουρκίας το ρακί . Από ότι Μ είχε πει ένασ κρητικός συνάδελφος η λέξη ρακί είναι τουρκικη και στα Χανιά το λένε τσικουδιά ( ελληνική ) .

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

15
Kit Brewing / Απ: Πρώτο Κιτ MJ BAVARIAN WHEAT
« στις: 18/06/2020, 18:14:53 »
Progress day 1.

Κατά το βραδακι, ξεκίνησε η ζύμωση πολύ δυνατά. (Έμαθα από έγκυρες πηγές )
Σήμερα το πρωί είχε περάσει μέσα από την αεροπαγιδα το γλεύκος ( αναμενόμενο από αυτό το Κιτ αφού όσοι το έκαναν είχαν τα ίδια αποτελέσματα )
Θερμοκρασία σταθερά 24 βαθμούς κελσίου.
Βγήκε η αεροπαγιδα , πλύθηκε γρήγορα , πέρασε απολύμανση και ξαναμπήκε με βότκα. Η μαγια έχει έντονη δραστηριότητα όχι όμως σαν και τη χθεσινοβραδινη.
Μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι απρόοπτο.

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Σελίδες: [1] 2 3