Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - panagiwtis

Σελίδες: [1] 2
1
Μπύρα / Απ: ''Darjeeling'' Cider
« στις: 28/07/2014, 14:42:49 »
Για πες λοιπόν δοκίμασες??

2
Οπότε τι κάνω με τους λυκίσμους των 0 λεπτών? Πότε τους βγάζω?

3
Κάπου διάβασα (δεν θυμάμαι που) ότι τα pellets λυκίσκου δεν κάνει να μπαίνουν σε σακουλάκια γιατί δεν αποδίδουν σωστά στην διάρκεια του βρασμού ή και μετά. Ισχύει αυτό? Αν όχι ο λυκίσκος που μπαίνει στα 0 λεπτά πρέπει να μείνει μέσα στον κάδο μαζί με τα σακουλάκι και κατά την διάρκει της ζύμωσης για να δώσει άρωμα ή αρκεί να μείνει όσο χρειάζεται μέχρι να κρυώσει το γλεύκος και να μπει στον κάδο? Επίσεις στο dry hop μπορώ να βάλω σακουλάκι?

4
Μπύρα / Απ: ''Darjeeling'' Cider
« στις: 11/06/2014, 12:46:44 »
Πόσους όγκους CO2 υπολόγισες??

5
Μπύρα / Απ: ''Darjeeling'' Cider
« στις: 29/05/2014, 20:14:21 »
Επειδή θέλω να την κάνω την συνταγή περιμένω νέα!!  ;D

6
Μπύρα / Απ: ''Darjeeling'' Cider
« στις: 27/05/2014, 14:38:13 »
Χυμός μύλο είναι αγοραστός τύπου amita ή φυσικός ?? (και για πόσα κιλά μίλα μιλάμε?)

7
Τεχνικές / Απ: Θερμοκρασια ωριμανσης
« στις: 13/05/2014, 22:13:02 »
Δεν επιδρα στο άρωμα, ή να προςφέρει καλύτερη ενανθράκωση λόγω της καλύτερρης διαλυτότητας του CO2 στις χαμηλές θερμοκρασίες;

8
Τεχνικές / Απ: Θερμοκρασια ωριμανσης
« στις: 12/05/2014, 22:04:17 »
Γενικά τι κερδίζουμε με την χαμηλή θερμοκρασία ή βασικά τι χάνουμε αν δεν γίνει;

9
Τεχνικές / Θερμοκρασια ωριμανσης
« στις: 12/05/2014, 11:39:29 »
Καλησπέρα!
Μετά από περίιπου 1 μήνα σε θερμοκρασιλα δωματίου, θέλω να μεταφέρω για ωρίμανση κάπου πιο δροσερά ένα κιτ brewferm triple και ένα wheat. Έχω δύο επιλογές, μία αποθήκη γύρω στους 15-18, και ένα θάλαμο σταθερά στους 6. Τι είναι να προτιμήσω;;;

10
Ωραιότατα θα δοκιμάσω έτσι για αρχή και θα βλέπουμε! Το Πάσχα που θα ανέβω Αθήνα θα περάσω από το μαγαζί να βγάλουμε συνταγές με τα παιδιά εκεί! Thanks!

11
Σίγουρα για να αγοράσω ολόκληρο σύστημα γκαζιού είναι πολλά λεφτά, άσε που δεν έχω χώρο. Γι αυτό θέλω να χρησιμοποιήσω αυτά που έχω.

12
Δεν το ήξερα αυτό με τον πάτο, αλλά έτσι κι αλλιώς και γκάζι να είχα όλες οι μαρμίτες για γκάζι είναι με λεπτό πάτο. Θα πρέπει να προσέχω περισσότερο στο ανακάτεμα. Το θέμα είναι να γίνεται!

13
Καλησπέρα!
μετά από τα πρώτα κιτ θα ήθελα να κάνω μια προσπάθεια για ΜΧ. Έχω μία κατσαρόλα 17λτ από αυτές τις λεπτές για γκάζι αλλά δεν έχω γκαζιέρα. Της έβαλα 15λτ νερό και την έβαλα στο μεγάλο μάτι της παλιάς πιστής ΠΙΤΣΟΣ κουζίνας μου και μέτρησα χρόνους:
Έκανε 30μιν για να πάει στους 70
Άλλα 20 για 90
Και άλλα 15-20 για 100
Μετά κράτησε 100 και πήγε και στους 105.
Το ερώτημα λοιπόν είναι το τέρμα γκάζι από τους 70-75 στους 100 πόσο γρήγορο είναι?? Γιατι 40 λεπτά γκάζια δεν το λες, μάλλον χαλαρό περπάτημα......

14
Kit Brewing / Καθυστέρηση μετάγγισης
« στις: 26/02/2014, 21:21:22 »
Καλησπέρα!!
Έχω βάλει ένα κιτάκι brewferm wheat από τις 16/2 στον κάδο και μέχρι χτες υπήρχε ακόμα δραστηριότητα στην παγίδα, ίσως γιατί ζυμώνει στους 18-19 βαθμούς. Λόγω κακής συνεννόησης με τον τον φίλο που μου παραχωρεί τον χώρο δεν μπορώ να πάω να την μεταγγίσω νωρίτερα πριν από τις 4/3. Διάβασα στην βίβλο (Jon Palmer) ότι δεν πειράζει να μείνει έως και 3 εβδομάδες στον πρώτο κάδο. Ισχύει και στην δική μου περίπτωση ή να ψάξω να βρω κλειδαρά???

15
Γενικές ερωτήσεις. / Απ: 2oς κάδος
« στις: 09/02/2014, 14:02:32 »
Μάλιστα κατάλαβα! Thanks

Σελίδες: [1] 2