Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - mastoras007

Σελίδες: [1] 2 3 ... 5
1
Καλησπέρα.
Θα μπω κατευθείαν στο ψητό
Ξεκίνησα με κιτ από τα οποία οι 5-6 παρτίδες μόνο οι 2 ήταν ποσιμες (οι δύο πρώτες) όλες οι άλλες μολύνθηκαν
Ξεκίνησα τώρα με biab έκανα δύο πατρίδες η πρώτη αν και η γεύση δεν έχει το αποτέλεσμα που ήθελα πίνεται ενώ η δεύτερη πάει για πετάμα και αυτή.
Κάνω σχολαστικό καθαρισμό με fairy καλό ξέπλυμα και τέλος με OXI
Προσπαθώντας να καταλάβω τι γίνεται, ρώτησα σε ένα ξένο φόρουμ και μου είπαν ότι το OXI δεν κάνει απολύμανση αλλά μόνο καθαρισμό.
Τελικά τι ισχύει? Στην επόμενη παρτίδα θα βάλω και startsan  πρώτη φορά,
Έχω απογοητευτεί κάθε φορά τα ίδια
Αυτή τη φορά μάλιστα ξεκίνησα με all grain  γιατί πίστευα ότι είναι πολύ δύσκολο να μολυνθεί μιας και μεσολαβεί βρασμός.
Τελικά το oxi  από μόνο του απολυμαίνει?

2
Θέλω να κάνω μια συνταγή η οποια λέει μετά απο δύο ευδομάδες θέλει μία ευδομάδα στους 5 βαθμούς με την μαγιά SAFALE US-05.
Επειδή δεν εχω αυτη την δυνατότητα, δεν εχω τρόπο να το ψύξω αυτό το στάδιο γιατί χρειάζεται? αν δεν το κάνω τι πρέπει να γίνει? να εμφιαλώσω στης 2 εβδομάδες η στης 3?

3
Πρόβλημα με τον κάδο ζύμωσης δεν θα εχεις, γιατί λόγω ζύμωσης θα φύγει το οξυγόνο.
Όσο αφορα τη συνταγή, τα κιλά της βύνης είναι πολλά. Στο ΒΙΑΒ εχουμε μια αναλογία 7:1, που σημαίνει πως για 4 κιλά βύνης θες 28 λίτρα νερό, συν 4 κιλά της βύνης πας στα 32 λιτρα.
Ακόμη και με 5:1 να πας, θες 20 λιτρα νερό. Αρα δεν σου κάνει η συνταγή. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις ενα μέρος της βύνης βάσης, με εκχύλισμα βύνης, να κάνεις δλδ τη μέθοδο partial mash.
Αλλιως κατεβασε τα κιλά βύνης και αντίστοιχα τα τελικά λίτρα.
Καλησπέρα και καλή χρονιά, επειδή μπερδευτηκα λίγο μια ερώτηση,
η αναλογία 1 πρός 7 ειναι για το preboil η για το bach size?

4
Καλησπέρα.
Κάτι που με μπερδεύει:
Ας πούμε ότι ζυμωνω μια ale σε 20 βαθμούς που έχει γίνει με την μέθοδο biab και θέλω να εμφιάλωσω σε μπουκάλια.
Πώς το κάνω? Μετά την ζύμωση προσθέτω στο γλεύκος δεξτρόζη?
Αν ναι δεν πρέπει να γίνει αυτή  η ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία ξανά?
Υπάρχει άλλος τρόπος ενανθράκωσης των μπουκαλιών?
Γνωρίζω την διαδικασία για ενανθράκωση βαρελιού με co2 και ήμουν έτοιμος να πάρω βαρέλι και φιάλη αλλά κάνω δεύτερες σκέψεις λόγο κόστους.
Μέχρι στιγμής έχω εμφιαλωσει με κιτ προσθέτοντας δεξτρόζη στον κάδο πριν την εμφιάλωση το ίδιο κάνω και με all grain?

5
Καλημέρα.
Όταν λέω βαρέλι 19 λίτρα εννοώ το keg  που θα την βάλω μέσα μετά!
Ο κάδος μου είναι ο κλασικός από εδώ τον είχα πάρει
Εκεί δεν θα έχω πρόβλημα που θα έχει κενό το βαρέλι μέσα?

6
Καλησπέρα.
Ξεκίνησα να πειραματίζομαι με μια κατσαρόλα, αντίσταση και θερμοστάτη έχω φτιάξει ένα μικρό αυτοματισμό κατά κάποιο τρόπο και θέλω τώρα να δοκιμάσω μια βρασια.
Έστω πειραματικά να βγάλω έστω 10 λίτρα.
Έχω ένα βαρέλι 19 λίτρα και μια κατσαρόλα 20 λίτρα..
Θέλω να κάνω μια παρτίδα με αυτά,
Εάν έβαζα στο βαρέλι 15-17 λίτρα θα έχω κάπου πρόβλημα που έχει τόσο μεγάλο κενό εσωτερικά?
Έχω αυτή την συνταγή https://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/232416/apa-dei-carristi
Δεν θέλω ακόμα να πάρω μεγαλύτερη κατσαρόλα μιας και αυτήν ήδη την είχα τουλάχιστον όχι ακόμα.
Τώρα θέλω απλά να πειραματιστω, γνώμες??

7
Καλησπέρα
https://beerdeli.gr/product/%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B5%CF%82-co2-16gr-10-%CF%84%CE%B5%CE%BC/
Αυτές οι αμπούλες μπορούν να δουλέψουν για σερβίρισμα βαρελιού 20 λίτρα?
Η και 30 φτάνει το αέριο?
Μόνο για σερβίρισμα όχι ενανθράκωση!

8
Υπάρχει κάπου αυτός ο οδηγός?
Όλα τα λινκ δεν δουλεύουν είναι παλιά!
Αν έχει κάποιος την καλοσύνη να το ανεβάσει!
Επίσης και το εξελ που έχετε ούτε αυτό μπορώ να το βρώ κάπου!
Ευχαριστώ

9
Έριξα μια γρήγορη ματιά αλλά αυτό που ήθελα δεν το βρήκα.
Θέλω σε πρώτη φάση να δω προϋποθέσεις της εγκατάστασης τετραγωνικά χώρου. Υλικά κατασκευής πιθανά όρια στο μέγεθος ζυθοβραστηρα κτλ κτλ. Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για ζυθοποιείο η ισχύει ότι ισχύει γενικά σε εργαστήριο τροφίμων και ποτών?
Θα τα ξανά δω αύριο όχι από κινητό για καλύτερα αλλά οποιαδήποτε πληροφορία θα είναι δεκτή!

10
Λολ είναι άπειρα!!
Θα τα ρίξω μια ματιά.

11
Καλησπέρα σε όλους.
Ψάχνοντας στο ιντερνετ να βρώ κάποιο ΦΕΚ η οτιδήποτε εχει σχέση για την ίδρυση ζυθοποιίας και δέν βρήκα κάτι συγκεκριμένο, κατέληξα στο συμπέρασμα οτι (Λογικά) ισχύει οτι ισχύει για ίδρυση ''εργαστήρια τροφίμων και ποτών''
υπάρχει κάποιος γνώστης του αντικειμένου να με κατευθύνει?
   

12
Καλησπέρα.
Μετά από 57 μέρες ακόμα δεν έχω εμφιαλωσει..
Προέκυψε μια δουλειά και η μία δουλειά έφερε άλλη και τελικά ο κουβάς έμεινε στο υπόγειο 57 μέρες.
Δοκίμασα ένα ποτηράκι μικρό και η γεύση δεν είχε κάτι περίεργο, το χρώμα διαυγές πολύ ελαφρύ κόκκινο.
Αν είχε μολυνθει δεν θα το καταλάβαινα? Ξυνιλα δεν είχε καθόλου στη γεύση, επίσης μου φάνηκε λίγο βαριά όσο δοκίμασα.
Όλα αυτά είναι φυσιολογικά?
Εμφιαλωνω κανονικά?
Πρέπει να προσέξω κάτι? Να βάλω πχ παραπάνω ζάχαρα στην εμφιάλωση?

13
Καλημέρα.
15 μέρες μετά η ζύμωση βρέχει σταματήσει εντελώς.
Η πυκνότητα είναι εκεί που πρέπει να είναι.
Ερώτηση, Δεν έχω χρόνο να εμφιαλωσω για της επόμενες 5-10 μέρες τι προτείνετε να κάνω?
Να την αφήσω οπός είναι στο κάδο η κάτι άλλο?

14
Τέλεια.
Εχθές ξεκίνησε η ζύμωση σε αυτό το κιτ με πυκνότητα 1040
Θερμοκρασία είμαι στους 22,
Ερώτηση: αν είχα θερμοκρασία σταθερά πχ 29-30 τι θα γινόταν?

15
Έβαλα την pilsner σήμερα στον κάδο.
Δεν έβρασα το νερό και απολυμανα με ΟΧΙ.
ΕΡΩΤΗΣΗ:Έχω περίπου 3-4 κιλά δεξτρόζη με ημερομηνία λήξης 12/21 να την χρησιμοποιήσω στο επόμενο κιτ η πάει για πέταμα??
Δεν ήξερα ότι λήγει.

Σελίδες: [1] 2 3 ... 5