Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - kostas giotis

Σελίδες: [1] 2
1
Μπύρα / Ned's Atomic Dustbin #2 - Brown Porter
« στις: 27/12/2016, 21:05:36 »
Recipe: Ned's Atomic Dustbin #2
style: Brown Porter

Batch Size (fermenter): 20,00 l   
Estimated OG: 1,060 SG
Estimated Color: 72,8 EBC
Estimated IBU: 37,2 IBUs
Brewhouse Efficiency: 60,00 %
Est Mash Efficiency: 78,0 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU         
3,50 kg               Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC)         Grain         1        53,4 %       
1,00 kg               Brown Malt (128,1 EBC)                   Grain         2        15,2 %       
1,00 kg               Wheat Malt, Ger (3,9 EBC)                Grain         3        15,2 %       
0,50 kg               Caraamber (59,1 EBC)                     Grain         4        7,6 %         
0,50 kg               Chocolate Malt (886,5 EBC)               Grain         5        7,6 %         
0,06 kg               Roasted Barley (591,0 EBC)               Grain         6        0,9 %         
50,00 g               Styrian Goldings [3,90 %] - Boil 60,0 mi Hop           7        19,5 IBUs     
40,00 g               Styrian Goldings [3,90 %] - Boil 30,0 mi Hop           8        12,0 IBUs     
30,00 g               Styrian Goldings [3,90 %] - Boil 15,0 mi Hop           9        5,8 IBUs     
1,0 pkg               Liberty Bell Ale (Mangrove Jack #M36)    Yeast         10       -             


Mash Schedule: BIAB, Medium Body
Total Grain Weight: 6,56 kg
----------------------------
Name              Description                             Step Temperat Step Time     
Saccharification  Add 37,09 l of water at 72,7 C          69,0 C        75 min       
Mash Out          Add 0,00 l of water and heat to 76,0 C  76,0 C        10 min       

Παίδες την άλλη εβδομάδα έχω άδεια κ λέω να βράσω μια παραλλαγή της  Brown Porter που είχα κάνει την άνοιξη. Η μπύρα μου άρεσε αλλά ήθελε και άλλο σώμα. Αποφάσισα να προσθέσω σιτάρι και να mashάρω στους 69.
Έχω το εξής θέμα. Είχα φτιάξει την προηγούμενη με Fuggles αλλά τώρα δεν έχω και λέω να βάλω Styrian Golding. Κολλάει η αλλαγή ή θα τα κάνουμε μαντάρα; Πείτε προτάσεις για το λυκίσκο μιας και έχω και άλλες ποικιλίες στο σπίτι.

2
Διάφορα / Χούμους
« στις: 22/11/2016, 12:59:32 »
Λοιπόν έφτιαξα χθες πρώτη φορά χούμους και μου άρεσε οπότε μοιράζομαι τη συνταγή κ όχι το χούμους με εσάς

Υλικά
400 γρ βρασμένα ρεβύθια
3-5 κ.σ. ταχίνι
3-5 κ.σ. λάδι
2-4 σκελίδες σκόρδο
χυμό απο λεμόνι
αλάτι,πιπέρι ή καυτερη πάπρικα

Βράζουμε τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν πάρα πολύ.Μακράν το πιο βαρετό κομμάτι της συνταγής ειδικά αν δεν είναι βραστερά τα άτιμα. Καλύτερα να τα βάλετε απο βραδύς στο νερό για να μαλακώσουν και να μην βράζετε με τις ώρες.

Τα περνάμε στο μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, το σκόρδο,το λεμόνι και το λάδι μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Συνεχίζουμε την ανάμειξη μέχρι να γίνει λεία η υφή. Προσθέτουμε αλάτια και τα καυτερά μας και είμαστε έτοιμοι.Αν είναι σφιχτό προσθέστε ελάχιστο νερό. Δοκιμάστε συχνά κατά την παρασκευή, όχι τη μέρα ρε γίδια, και προσθέστε περισσότερα απο τα υλικά μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είναι ένας ωραίος τρόπος να φάνε τα παιδιά σας ρεβύθια και ταχίνι που κατα τ' άλλα δε τα πλησιάζουν! Εννοείται ότι δε τους λέμε ότι μέσα έχει ρεβύθια και ταχίνι αλλά κάτι άλλο και όταν αρχίσουν να το λιγουρεύονται και να το ζητάνε διακαώς τους σκάμε το παραμύθι και γίνονται ρόμπες τα σκασμένα!

3
Μπύρα / Split - American Pale Ale
« στις: 09/11/2016, 09:31:44 »
OG 1061 (potential)
FG 1016 (potential)
IBU 51
SRM 11
Batch 25 lt
Mash @ 67
Boil 90 min

6.00 kgr Belgian Pale malt
1.00 kgr Wheat malt
0.50 kgr Marris Otter
0.35 kgr CaraPils
0.25 kgr CaraHell
020 kgr Caraaroma

12 gr Columbus @ FWH 16.9 ibu
25 gr Cascade @ 40 min 10.3 ibu
20 gr Cascade @ 20 min 5.7 ibu
20 gr Centennial @ 20 min 10.3 ibu
30 gr  Cascade @ 5 min 2.8 ibu
30 gr Centennial @ 5 min 5.1 ibu
30 gr  Cascade @ Whirlpool 70 C
30 gr Centennial @ Whirlpool 70 C

Δεν έχουμε αποφασίσει με τον συνάδελφο Άρη με τι θα κάνουμε Dry Hop.

Yeast 2 pct West Coast Mangrove Jack

Τα νερά θα πειραχθούν για να έρθουν στα επίπεδα Amber Bitter του Bru 'n' Water.

4
Τεχνικές / Cool brewing bag...very cool actually
« στις: 11/10/2016, 20:17:07 »
Μιας και την πάτησα και κατέβασα τη θερμοκρασία του γλεύκους στους 13 ενώ η ένδειξη του θερμόμετρου για την ατμόσφαιρα μέσα στον σάκο ήταν 22, λέω να κάνουμε μια συζήτηση για να μάθουμε και αυτο το εργαλείο που βολεύει πολύ κόσμο που δεν έχει ή δεν μπορεί να εχει έξτρα ψυγείο για ζύμωση.

Αυτά που παρατήρησα είναι:
1. Δουλεύει...χαχαχα
2.Πρέπει το θερμόμετρο να είναι κολλημένο στα πλάγια του κάδου για να παίρνει κάποια μέτρηση κοντινή στην εσωτερική.
3. Ακόμα καλύτερα είναι να παίρνεται ένα δείγμα απο το βρυσάκι για να πιστοποιηθεί η μέτρηση της θερμοκρασίας
4.Θέλει αρκετή ποσότητα πάγου στην αρχή για να ρίξει τη θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα αλλά μετα για να διατηρηθεί εκεί η ποσότητα είναι πιο μικρή. Πειραματίστηκα μόνο σε ale.

Όποιος έχει εμπειρία στο εργαλείο ας προσθέσει γνώση κ χιούμορ.

5
Γειά σας φίλοι και συνχομπίστες.

Θα παραγγείλουμε μπύρες απο αυτό τον ιστότοπο https://www.beergium.com/en/  και όποιος θέλει μπορεί να δώσει παραγγελία για να μοιραστούμε τα μεταφορικά. Η προσφερόμενη ποικιλία είναι αρκετά μεγάλη σε είδη αλλά και σε ζυθοποιίες.



6
Μπύρα / 54-40 or fight - California Common
« στις: 13/09/2016, 12:15:04 »
Recipe: 50-40 or fight
Style: California Common Beer

Recipe Specifications

Batch Size (fermenter): 23,00 l   
Estimated OG: 1,050 SG
Estimated Color: 21,1 EBC
Estimated IBU: 33,3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 60,00 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU         
2,50 kg               Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC)          Grain         1       
3,00 kg               Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC)       
0,75 kg               Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC)   Grain         2           
30,00 g               Northern Brewer [8,50 %] - Boil 60,0 min Hop           3        25,0 IBUs     
20,00 g               Northern Brewer [8,50 %] - Boil 15,0 min Hop           4        8,3 IBUs     
10,00 g               Irish Moss (Boil 10,0 mins)              Fining        5        -             
20,00 g               Northern Brewer [8,50 %] - Boil 0,0 min  Hop           6        0,0 IBUs     
1,0 pkg               M54 Californian Lager Yeast (Mangrove Ja Yeast         7        -             

mah @ 67 C...fermentation @ 18 C

Η σεζόν ξεκίνησε, αν και χρωστάω μια εμφιάλωση, με μια όχι και τόσο common μπύρα για τα δεδομένα της χώρας μας. Η συνταγή είναι αντιγραφή της Anchor Steam απο το BYO.
Παρακαλώ κάντε παρατηρήσεις.
Καλή σεζόν σε όλους,

7
Διάφορα / Το γνωστό ντιπ
« στις: 21/05/2016, 17:46:05 »
Κατόπιν απαιτήσεως των φίλων, που μαζευόμαστε κάθε μήνα στο μαγαζί και ανταλλάσουμε μπύρες και απόψεις, ανεβάζω τη συνταγή του ντίπ που έχει κλέψει καρδιές.

Υλικά
1. 1 κεσεδάκι κατίκι Δομοκού 200 γρ
2. 150-200 γραμμάρια λιαστές τομάτες (προσοχή να μην είναι βουτηγμένες στο λάδι αλλά στεγνές)
3. Αλάτι,πιπέρι,πάπρικα (κατα βούληση)
4. Λίγο λάδι
5, Λίγο ανθότυρο

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τις τομάτες στο multi ή όπου αλλού θέλει και μπορεί ο καθένας.Αν τις βάλετε στο multi να το κάνετε σε δόσεις και να αφαιρείται την προηγούμενη δόση μιας και μπουκώνει και δεν κόβει.
Στη σύνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός του ανθότυρου στο multi και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ένα σώμα. Κατόπιν το ρίχνουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ανθότυρο.Ανακατέβουμε καλά με ένα πηρούνι και ... τρώμε.

Προσοχή δε πρόκειται να γίνει τόσο ιδαρές όσο φαντάζεστε.Ίσως να θέλει αραίωμα με γάλα ή γιαούρτι.Θα πειραματιστώ και θα αναφέρω.

8
Μπύρα / Gabba Gabba Hey - American IPA
« στις: 04/05/2016, 19:55:18 »
Tην άλλη Κυριακή λέω να βράσω αυτή τη συνταγή. Έμπνευση ήταν η Celebration Ale του GeorgeV. Όποιος έχει παρατηρήσεις ας τις κάνει.

Batch Size (fermenter): 23,00 l   
 OG: 1,064 SG
FG : 1.012
Estimated Color: 19,3 EBC
Estimated IBU: 82 IBUs
Brewhouse Efficiency: 60,00 %
Est Mash Efficiency: 75,7 %
Boil Time: 90 Minutes
     
4,00 kg               Pale Malt, Maris Otter 50,0 %       
2,00 kg               Pale Malt (2 Row) US  25,0 %       
1,00 kg               Munich Malt  12,5 %       
0,50 kg               Cara-Pils/Dextrine  6,3 %         
0,50 kg               Caramunich Malt  6,3 %         
15.00 g               Columbus (17%) FWH    100 min                                    26.8  IBUs     
30,00 g               Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min        Hop           6        34,8 IBUs     
35,00 g               Cascade [5,50 %] - Boil 40,0 min         Hop           7        15,1 IBUs     
30,00 g               Centennial [10,00 %] - Boil 5,0 min      Hop           8        5,3 IBUs     
50,00 g               Cascade [5,50 %] - Boil 0,0 min          Hop           9        0,0 IBUs     

2,0 pkg               Safale American  (DCL/Fermentis #US-05)  Yeast         10       -             

30,00 g               Amarillo [9,20 %] - Dry Hop 0,0 Days     Hop           11       0,0 IBUs     
50,00 g               Cascade - Dry Hop 0,0 Days  Hop           12       0,0 IBUs     
15,00 g               Citra [12,00 %] - Dry Hop 0,0 Days       Hop           13       0,0 IBUs     

   
Saccharification   66 C        75 min       
     

9
http://ryanbrews.blogspot.gr/2012/02/candy-syrup-right-way-hint-weve-been.html

Μου αρέσουν τρελλά οι Βέλγικες μπύρες και βρήκα αυτό το ωραίο άρθρο-πείραμα για να φτιαχτεί candi sugar. Θα το δοκιμάσω και θα πω την άποψή μου.

10
Μπύρα / Orval inspired Brett Bryxellensis Ale
« στις: 23/04/2016, 14:19:03 »
Style: Belgian Specialty Ale

Batch Size (fermenter): 19,00 l   
Estimated OG: 1,062 SG
Estimated Color: 14,3 EBC
Estimated IBU: 34,2 IBUs
Boil Time: 70 Minutes

Ingredients:
------------
       
3,50 kg               Belgian Pale Malt (2 Row) (5,9 EBC)          Grain           63,4 %       
1,10 kg               Vienna Malt (6,9 EBC)                    Grain             19,9 %       
0,12 kg               Caraaroma (256,1 EBC)                    Grain           2,2 %         
60,00 g               Hallertauer Hersbrucker [4,00 %] - Boil  60.0 min         27,9 IBUs     
20,00 g               Styrian Goldings [5,40 %] - Boil 15,0 min                6,2 IBUs     
        -             
0,80 kg               Cane (Beet) Sugar (0,0 EBC)  @ 15 Boil   

1,0 pkg               Wyeast Belgian Ardennes     
1,0 pkg               Wyeast Brettanomyces Bruxellensis   

Saccharification     67,0 C        60 min       
Mash Out         75,6 C        10 min       


Αύριο θα βραστεί αυτή η συνταγή.Είναι απο το BYO και την δίνει ώς κλώνο της ORVAL.
Η Ardennes έχει γίνει ήδη starter και ο Brett θα μπει στον δεύτερο κάδο και θα μείνει εκεί για 2-3 μήνες...του χρόνου τέτοια μέρα θα ξέρουμε τι φτιάξαμε.

11
Αγαπητοί συμφορουμίτες,
τι θα λέγατε να κλειδώναμε μια μηνιαία συνάντηση για ανταλλαγή μπυρών με επιτόπια κατανάλωση ή όχι και ίσως...ίσως λέμε τώρα...κανά ωραίο και ζουμερό BBQ.
Αμαρτία είναι να φτιάχνουμε τόσες μπύρες και να μην ακούμε τη γνώμη των φίλων ζυθοποιών αλλά και να παίρνουμε ιδέες για το μέλλον.

12
Μπύρα / Ned's Atomic Dustbin - Brown Porter
« στις: 04/04/2016, 14:27:57 »
Recipe: Ned's atomic dustbin- Brown Porter

Style: Brown Porter

Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size (fermenter): 21,00 l   
Bottling Volume: 18,50 l
OG: 1,053 SG
Estimated Color: 69 EBC
Estimated IBU: 33 IBUs
Brewhouse Efficiency: 58,00 %
Est Mash Efficiency: 73,1 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------                                       
4,50 kg               Marris Otter UK (5,9 EBC)    78,4 %       
0,60 kg               Brown Malt (128,1 EBC)  9,2 %         
0,50 kg               Caramber Malt - 40L (70 EBC)  6,5 %         
0,50 kg               Chocolate Malt (900 EBC) 5,2 %         
0,05 kg               Roasted Barley (1000 EBC)   0.7 %
35,00 g               Fuggle [4,50 %] - Boil 60,0 min    15,5 IBUs     
35,00 g               Fuggle [4,50 %] - Boil 30,0 min     11,9 IBUs     
18,00 g               Fuggle [4,50 %] - Boil 15,0 min     3,8 IBUs     
1 yeast                Mangrove Jack M36 Liberty Bell Ale
Mash @ 68 C

Σκέφτομαι να φτιάξω αυτό τη συνταγή για μια brown Porter...για πείτε καμιά παρατήρηση.
Για τη μαγιά δεν έχω αποφασίσει ακόμα.Δεχόμαστε προτάσεις.

13
Γενικές ερωτήσεις. / export απο Beer Smith
« στις: 24/03/2016, 12:17:12 »
Γειά σας.

Για να μην σπάσω τον υπολογιστή θα πάρω μια μεγάλη ανάσα και θα κάνω μια βλακώδης ερώτηση.

Λοιπόν...απο που μπορώ να κάνω export απο το beer smith; Όταν είχα την δοκιμαστική έκδοση έκανα Export selected και μου έβγαζε τη συνταγη σε txt.Τώρα που έχω την πληρωμένη έκδοση μου το βγάζει μονο σε xml και δε μπορώ να το ανεβάσω πουθενά.Τι χαζομάρα κάνω;

14
Κανόνες, ιδέες, προτάσεις / Beer & BBQ
« στις: 14/03/2016, 12:38:59 »
Αγαπητά μου παιδιά, ο τιτανομεγιστοτεράστιος Βρου (την πέτυχα την έκπτωση στους σπάνιους λυκίσκους;) και η αφεντομουτσούνα μου είπαμε να κάνουμε μια μάζωξη για BBQ και μπύρες στο μαγαζί για να ανταλλάξουμε αποψεις και μπύρες.
Ας δηλωθούν συμμετοχές για να δούμε τι λείπει και τι θα χρειαστούμε (δηλαδή πόσες saison να βάλει στο ψυγείο).

Συμβάλλω με μερικές μπριζόλες λαιμού που θα μαριναριστούν καταλλήλως με μπαχαρικά σε vacuum και καμπόσες porter.Λέω να φτιάξω και ένα dip που ανακάλυψα τώρα τελευταία.

15
Μπύρα / Ιδέες για session IPA...
« στις: 11/03/2016, 13:42:03 »
Ο ανηψιός θα βαπτιστεί στις 12/6 και σκέφτομαι να φτιάξω μια session ΙΡΑ για το BBQ που θα ακολουθήσει.Αλκοόλ δε θέλουμε πάνω απο 5% για να προλάβει να ωριμάσει ένα μήνα στον κάδο και δύο μήνες στα μπουκάλια.Ρίχτε ιδέες.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ POST #32

Σελίδες: [1] 2