1
Μπύρα / Ned's Atomic Dustbin #2 - Brown Porter
« στις: 27/12/2016, 21:05:36 »
Recipe: Ned's Atomic Dustbin #2
style: Brown Porter
Batch Size (fermenter): 20,00 l
Estimated OG: 1,060 SG
Estimated Color: 72,8 EBC
Estimated IBU: 37,2 IBUs
Brewhouse Efficiency: 60,00 %
Est Mash Efficiency: 78,0 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,50 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 53,4 %
1,00 kg Brown Malt (128,1 EBC) Grain 2 15,2 %
1,00 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 3 15,2 %
0,50 kg Caraamber (59,1 EBC) Grain 4 7,6 %
0,50 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 5 7,6 %
0,06 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 6 0,9 %
50,00 g Styrian Goldings [3,90 %] - Boil 60,0 mi Hop 7 19,5 IBUs
40,00 g Styrian Goldings [3,90 %] - Boil 30,0 mi Hop 8 12,0 IBUs
30,00 g Styrian Goldings [3,90 %] - Boil 15,0 mi Hop 9 5,8 IBUs
1,0 pkg Liberty Bell Ale (Mangrove Jack #M36) Yeast 10 -
Mash Schedule: BIAB, Medium Body
Total Grain Weight: 6,56 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Saccharification Add 37,09 l of water at 72,7 C 69,0 C 75 min
Mash Out Add 0,00 l of water and heat to 76,0 C 76,0 C 10 min
Παίδες την άλλη εβδομάδα έχω άδεια κ λέω να βράσω μια παραλλαγή της Brown Porter που είχα κάνει την άνοιξη. Η μπύρα μου άρεσε αλλά ήθελε και άλλο σώμα. Αποφάσισα να προσθέσω σιτάρι και να mashάρω στους 69.
Έχω το εξής θέμα. Είχα φτιάξει την προηγούμενη με Fuggles αλλά τώρα δεν έχω και λέω να βάλω Styrian Golding. Κολλάει η αλλαγή ή θα τα κάνουμε μαντάρα; Πείτε προτάσεις για το λυκίσκο μιας και έχω και άλλες ποικιλίες στο σπίτι.
style: Brown Porter
Batch Size (fermenter): 20,00 l
Estimated OG: 1,060 SG
Estimated Color: 72,8 EBC
Estimated IBU: 37,2 IBUs
Brewhouse Efficiency: 60,00 %
Est Mash Efficiency: 78,0 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,50 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 53,4 %
1,00 kg Brown Malt (128,1 EBC) Grain 2 15,2 %
1,00 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 3 15,2 %
0,50 kg Caraamber (59,1 EBC) Grain 4 7,6 %
0,50 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 5 7,6 %
0,06 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 6 0,9 %
50,00 g Styrian Goldings [3,90 %] - Boil 60,0 mi Hop 7 19,5 IBUs
40,00 g Styrian Goldings [3,90 %] - Boil 30,0 mi Hop 8 12,0 IBUs
30,00 g Styrian Goldings [3,90 %] - Boil 15,0 mi Hop 9 5,8 IBUs
1,0 pkg Liberty Bell Ale (Mangrove Jack #M36) Yeast 10 -
Mash Schedule: BIAB, Medium Body
Total Grain Weight: 6,56 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Saccharification Add 37,09 l of water at 72,7 C 69,0 C 75 min
Mash Out Add 0,00 l of water and heat to 76,0 C 76,0 C 10 min
Παίδες την άλλη εβδομάδα έχω άδεια κ λέω να βράσω μια παραλλαγή της Brown Porter που είχα κάνει την άνοιξη. Η μπύρα μου άρεσε αλλά ήθελε και άλλο σώμα. Αποφάσισα να προσθέσω σιτάρι και να mashάρω στους 69.
Έχω το εξής θέμα. Είχα φτιάξει την προηγούμενη με Fuggles αλλά τώρα δεν έχω και λέω να βάλω Styrian Golding. Κολλάει η αλλαγή ή θα τα κάνουμε μαντάρα; Πείτε προτάσεις για το λυκίσκο μιας και έχω και άλλες ποικιλίες στο σπίτι.