Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - mastoras007

Σελίδες: [1]
1
Καλησπέρα.
Είχα παρατήσει το άθλημα εδώ και κάνα 2 χρόνια γιατί είχα 2 απανωτές αποτυχημένες ζυμώσεις (ξυνισμα και πάρα πολλύ αφρός) και τώρα λέω να ξανα δοκιμάσω
τότε που είχα πετάξει αυτα τα δύο κιτ κατα πάσα πιθανότητα εφτεγαι το νερό βρύσης που είχα βάλει χωρίς να το βράσω (θεσσαλονίκη)
Λοιπόν για να μην κάνω πάλι λάθη πήρα αυτα 3 κιτ

https://www.beerdeli.gr/product/mangrove-jacks-new-zealand-brewers-series-pilsner-etoimo-kit-zythopoiisis/
https://www.beerdeli.gr/product/vik-beer-dry-stout/
https://www.beerdeli.gr/product/mangrove-jacks-traditional-series-dubbel-etoimo-kit-zuthopoiisis/

Θέλω να τα ζυμώσω στο χωρίο στο υπόγειο ο καιρός ακόμα έιναι καλός, το βράδυ δροσούλα την μέρα 25-27 βαθμοι.
Απο θερμοκρασίες είναι καλά να κάνω αυτα τα κιτάκια?
Επίσης νερο θα βάλω βρύσης γενικά εδώ τι πίνουν, αν το βράσω καλά πρίν το βάλω θα είμαι κομπλέ ?

Και κάτι τελευταίο διαβάζω για απολύμανση με χλωρίνη, ισχύει ? Θέλω να απολυμάνω μουκάλια και κουβάδες με χλωρίνη και νμερό θα κάνω δουλεια? δεν θα επειρεάσω την γευση της μπύρας? με καλό ξέπλυμα φεύγει εντελλός η μυρωδιά?

2
Καλησπέρα.
Πριν αρκετούς μήνες είχα φτιάξει 2 κιτακια. Δεν θυμάμαι ακριβώς ποια αν είναι απαραίτητο μπορώ να βρω ποια ήταν.
Το πρόβλημα είναι ότι εντελη και τα δύο κατέληξαν στο νεροχύτη.
Και τα δύο παρουσίασαν ιδιο πρόβλημα..
Παρα πολύ ξυνή μπύρα..και πάρα πολύ αφρό..πάρα πολύ..
Κράτησα μέχρι και τώρα για να δω μπας και φτιάξει με τον καιρό.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι κατά την εμφιάλωση η γεύση ειδικά του ενός (κόκκινη) ήταν πολύ καλή.
Με ξενέρωσε η όλη ιστορία και δεν ξανά έκανα από τότε..
Το νερό ήταν από την βρύση ( δυκτιο Θεσσαλονίκη) μπορώ να πω ότι δεν είναι το καλύτερο νερό αλλά το πίνω άμα λαχει..
Τι μπορεί να συνεβει και στα δύο κιτακια μου?
Είμαι στα πρόθυρα να ξανά παραγγείλω Κιτ αλλά αν πάλι γίνει έτσι θα ξενερώσω.
Είχα κάνει γενικά σχολαστικό καθαρισμό σε όλα.
Οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά καλά ζύμωση όσες μέρες έπρεπε και όταν έπρεπε κτλ.
Τι μπορεί να πήγε στραβά?

3
Καλησπέρα.
Ευτιαξα το κιτ της master pint pilsner και βιαστηκα λιγο να εμφιαλώσω περιπου στης 5 μερες αλλά η πυκνωτητα ηταν 1009 εβγαζε πολυ λιγες μπουρμπουλιθρες..
μετα απο 4 μερες ανοιξα ενα μπουκάλι και εχει λαφρος ξυνη γευση και σττο πατο του μπουκαλιου σαν να εχει παραπανω κατακάθι, επίσης εβγαλε αρκετο αφρο..
εκανα φαουλ η θα στρωσει?

4
Καλησπέρα
Έχω στα χέρια μου ένα σύστημα βαρελισιας μπύρας το λεγόμενο Blade και έχει 8λιτρα βαρελάκια.
Μπορώ με κάποιο τρόπο να τα ξαναγεμησω? Υπάρχει τάπα στο εμπόριο?
Ευχαριστώ

5
Καλησπέρα μπορείτε να μου προτείνετε ποιο κιτακι να φτιάξω με δεδομένο ότι βράζει ο τόπος στην Θεσσαλονίκη?  Κάποιο που να μπορεί να ζυμωθει σε θερμοκρασία καλοκαιριού στην Θεσσαλονίκη?
Εγώ πχ θέλω να φτιάξω της master pint Chesh pilsner
Μπορώ?

6
Καλησπέρα.
Την κυριακή που μας πέρασε ξεκινησα να φτιαχνω αυτο το σετ https://www.beerdeli.gr/product/master-pint-lager-1-6kg-etoimo-kit-zuthopoiisis/
Μετα απο 4 μέρες εντονης θα έλεγα ζύμωσης (εβγαζε αρκετες μπουρμπουλίθρεες σε σχέση με άλλα κιτ που εκανα), σταμάτησε απότομα μειώθηκαν πολύ  και σημερα την επομενη μέρα σχεδόν σταμάτησαν, Η αλήθεια ειναι οτι έκανα κάποιες παρατοιπίες της οποιες θα αναφέρω.
Ο κάδος ειχε μονιμα 28-30 βαθμους παρόλο που το κιτ λεει 22-25.
Είχα έλειψη δεξτρόζης περίπου 200 γραμάρια και τα αναπλήρωσα με κανονική λευκή ζάχαρη, και μετα ειχα την φαινή ιδέα να ρίξψ μέσα και μισή κουταλιά μέλι και ετσι έκανα..
η αρχική πυκνώτητα ηταν 1034 η 1037 δεν θυμάμαι πολύ καλά σημερα που μέτρησα ηταν 1003 με μια μικρή δοκιμή που έκανα μια χαρά μου φάνηκε η γευση της.
Τι λέτε να συνέβη?λογο ζεστης να τελειωσε η ζύμωση τόσο γρήγορα?να περιμένω λιγες μέρες και να εμφιαλώσω?

7
Εξοπλισμός / βαρρελάκι.
« στις: 10/06/2018, 18:38:34 »
Καλησπέρα.
Θέλω να πάρω κάνα 2 τετοια βαρελάκια https://www.beerdeli.gr/product/varelaki-5lt-me-vrusaki/
Για να καταλαβω ομος λίγο πώς λειτουργει θέλω να μου λύστε απορίες.
Διαβάζω κάτι για αμπούλες co2 ειναι απαράιτητες? Εφόσον εμφιαλώσω  και μεινει η μπύρα  και ολοκληρωθεί η  ορίμανση απλά σερβίρω με το βρυσάκι που ειναι ηδη επάνω στο βαρελάκι? γιατί διάβασα για κάτι τάπες και οτι βάζεις πάνω το βρυσάκι στο πρώτο ανοιγμα τι ακριβός πάιζει?
επίσης λέει 3 γραμμάρια ανα λίτρο δεξτρόζη μάξ, εάν η μπύρα θέλει παραπάνω αυτο δεν εχει ως αποτέλεσμα να αλιωθει η ποιότητα-γευση της μπύρας?
το ανοιχθεί το βαρελάκι και να πρέπει να καταναλωθεί επιτόπου δεν με πειράζει θα φροντίζω να το ανοιγω σε ιδιέτερες περιπτώσεις

8
Καλησπέρα.
Γεμισα εχθές με 2 10λιτρα μπετόνια τον κουβά μου και εδειχνέ 22 λίτρα!
Οταν ειχα ρίξει μέσα το ενα 10λιτρο εδειχνέ 13.Τα μπετόνια ηταν καινουρια σφραγισμένα 10λιτρα νερού αυτα τα μεγάλα.
Οποτε στα 10 εδειχνε 13 και στα 20 εδειχνε 22, μιλάω για την χαρτινη ταινία που ειναι κολλημένη πάνω στον κουβά απο τον εξοπλισμό.
Να την ακυρωσω εντελός και να γράψω με μαρκαδόρο? τα λιτρα που χάνει ειναι  ποσοτητα που μπορει να επειρεάσει την ποιότητα της μπύρας μας?
εγώ τωρα μπερδευτικα λιγο με την ιστορία και το κιτ ελεγε 23 λίτρα αλλά εχω βάλει σίγουρα λιγότερα μπορει και 2 λίτρα λιγότερα..η ζύμωση ξεκίνησε, να το ανοίξω και να προσθέσω νερό η να το αφήσω οπος είναι?

9
Καλησπέρα,
Εχω δεξτρόζη αλλά μου λέιπουν 120 γραμμάρια για να συμπλήρώσει 1 παρτίδα μπύρα.
Σκευτομαι να βάλω μέλι απλά ηθελα να ρωτήσω πρώτα, στην ζημωστη στο κουβά μπορώ πχ να βάλω 880 γραμμάρια δεξτρώζη και να συμπληρώσω με μέλι? να βάλω δηλαδή 120+20%=144 γραμάρια μέλι? θα υπάρξει υπαρκτή διαφορά στη ζήμωση στο αλκοόλ η στη γευση της μπύρας?

10
Kit Brewing / Τι σετακι να πάρω?
« στις: 14/04/2018, 23:20:42 »
καλησπέρα στην παρέα.
έχω στο ντουλάπι εμφιαλωμένη αυτήν την μπύρα https://www.beerdeli.gr/product/mangrove-jacks-traditional-series-dubbel-etoimo-kit-zuthopoiisis/#tab-description έκανα μια δοκιμή και δεν με άρεσε πολύ σε γεύση όχι ότι δεν θα την πιω αλλά δεν με ξετρέλανε ισος ακόμα θέλει κιαλο να ζυμώσει γιατί επίσης δεν έβγαλε αφρό..έβγαλε δηλαδή αλλά λίγο.ισος είναι ο τύπος της μπύρας έτσι?την άνοιξα και λίγο νωρίτερα βέβαια στης 12-13 μέρες

επίσης έκανα και αυτήν εδώ https://www.beerdeli.gr/product/mangrove-jacks-helles-lager-etoimo-kit-zuthopoiisis/ η οποία μας βγήκε αρκετά καλή πλούσιο αφρό και γενικά σε όποιον έδινα άρεσε, τώρα έχουν μείνει 2 μπουκαλάκια στο ψυγείο και ετοιμάζομαι για την καλοκαιρινή παρτίδα και δεν ξέρω τι να πάρω και εδώ θέλω βοήθεια

θέλω σίγουρα ξανθιά με λιγάκι αλκοόλ παραπάνω   ένα κιτακι να μου βγάλει καμιά 20αρια λίτρα.. να μην έχει πολύ έντονη γεύση λυκίσκου ελαφριά στο στομάχι αλλά λίγο ποιο βαριά σε αλκοόλ.. Τώρα όλα αυτά που λέω δεν ξέρω κατά πόσο γίνονται αλλά θα ήθελα καμιά πρόταση από εσάς που ξέρετε!!
 θέλω να πάρω 2 κιτακια ένα οπός το είπα και ένα ακόμα μοναστηριακου τύπου βαριά ποιο "εκλεκτή" αλλά οποσδηποτε ξανθιά και όχι weiss

11
καλησπέρα έχω κλείσει μήνα που τελείωσα με την εμφιάλωση και έχω τώρα τα μπουκάλια στο ντουλάπι
της επόμενες μέρες θα κάνω ένα ταξίδι 5 ώρες στο αμάξι και μετά πλοίο άλλες 9 ώρες!
θέλω να πάρω μαζί μου μπύρες θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα?να πω εδώ ότι έγινε η εμφιάλωση πριν ένα μήνα και ακόμα δεν έχουν μπει σε ψυγείο καθόλου οι μπύρες

12
Καλησπέρα,Μόλις παρέλαβα τον εξωπλησμό σήμερα ξεκίνησα κατευθείαν να φτιάχνω αυτό το κιτ https://www.beerdeli.gr/product/mangrove-jacks-helles-lager-etoimo-kit-zuthopoiisis/
Σκάλωσα σε κάποια φάση γιατί είχε μέσα και ένα φακελάκι με λυκίσκο αλλά με ενα γρήγορο τηλεφωνημα στον μάστερ εδώ ολα κομπλέ.
Το φακελάκι του λικύσκου πρέπει να το βάλω 1 εβδομάδα μετά (εγώ ημουν ετοιμος να το βάλω μέσα τώρα ευτιχός πήρα τήλ) επιδή τα αγλικά μου δένε ειναι τέλεια εχει και λέξεις που πρώτη φορά της διάβαζα.
Εν τέλη εκανα την διαδικασία ωπος πρέπει να γίνει και έχω κάποιες απορίες.
1- Η μαγια μέσα στο ποτίρι με το χλιαρό νερό ι πρίν την ρίξω μέσα δέν την ανακάτεψα με αποτέλεσμα να μην είναι πλήρος διαλυμένη και να έχει κάποια κομμάτια σβόλους τα οποια τα έριξα οπος είναι μέσα στο κουβά υπάρχει πρόβλημα?(δέν ανακάτεψα γιατί δέν είχααπολυμάνει πχ κάποιο κουταλάκι και δέν ηθελα να βάλω ενα βρόμικο)

2-Τον λυκίσκο μετά πο την 1 εβδομάδα που θα ρίξω μέσα πόσο καιρο θα το αφήσω πρίν κάνω μετάγγιση και εμφιάλωση?

3-οταν ειχα κλέισει τον κουβά με την αεροπαγίδα που είχε μέσα τσίπουρο εκανα το λάθος και τον σήκωσα με αποτέλεσμα να ρουφήξει τα 2/3 απο το στίπουρο μέσα!τι γινετε σχετικά με αυτο?μικρή η ποσότητα, θα επιρεάσει την ζύμωση?

4-δεν ξέρω αν έκανα καλά αλλά πήρα και μια μέτρηση απο το πυκνόμετρο (φωτο)

5- εδώ κάτι παίχτηκε οταν πήγα να κλέισω το κουβά γυρνόντας το καπάκι ακολυστικε ενα ''μπλούμ'' μικρό κάτι έπεσε μέσα στο κουβά οτι και να ήταν ηταν μικρό αλλά δέν μπορώ να καταλάβω τι ηταν γιατί δέν είχα τίποτα πάνω στο καπάκι εκτός απο την αεροπαγίδα μήπος η αεροπαγίδα καινούρια έχει καμιά τάπα πανω της και βγήκε οπος την ειχα πάνω εκει ακουμπημένη?δέν πάει κάπου το μυαλό μου τι μπορεί να ήταν...

6- τι μίγμα ηταν σκουρόχρομο και γενικά μέσα στο κουβά ηταν σκούρο το υγρό δέν παραπέμπει δηλαδή σε ξανθιά μπύρα, μέσα στο πυκνόμετρο ομος οπος θα δείτε και στη φώτο φαινετε ποιο ξανθό,τελικά τι μπύρα θα βγάλω?

Κατα τα άλλα πιστευω οτι ολα κομπλέ σαν μυροδιά δέν με τρέλανε αλλά φαντάζομαι θα διαφέρει απο το τελικό αποτέλεσμα.

13
Νέα μέλη / Καλησπέρα μια βοήθεια!
« στις: 07/01/2018, 18:53:37 »
Καλησπέρα, ειχα συστηθεί πρίν λίγο καιρό.
Αυριο -μεθάυριο θα παραγειλώ αυτο το σετάκι https://www.beerdeli.gr/product/kit-zuthopoiisis-beer-deli-deluxe/ και θα ηθελα να κάνω κάνα 2 ερωτήσεις!
Σάν πρώτο σέτ τι θα μου πρωτείνατε να πάρω?θα κάνω που θα κάνω την παραγγελία να πάρω και ενα ετοιμο σετ για να φτιάξω την πρώτη μου μπύρα!
επίσης μαζί με το σέτ θα χρειαστει κάτι άλλο?θέλω να πώ αν πάρω ενα σέτ εχει μέσα τα πάντα όλα?η θα χρειαστώ κάτι εξτρα πχ δεξτρόζη? να τα πάρω μια και καλή..
Επίσης να μου πρωτείνετε ενα σετ,δεν εχω ιδέα απο αυτα μου φαινοντε όλα κινέζικα...για πρώτη μπυρα..
Επίσης κάτι τελευταίο η μπύρα που φτιάχνουμε πότε λήγει?πόσο κρατάει και πός το υπολογίζουμε?να ξέρω μην πέσω με τα μούτρα  και φτιάξω πολύ..

14
Καλησπέρα στην παρέα.
Θέλω να ξεκινήσω να μάθω και να φτιάχνω μπύρα αλλά είμαι παντελλος άσχετος με το θέμα.
καταρχάς τι να πάρω και απο πού?εχω δεί διάφορα σε δίάφορα sites για τα κιτ που πουλάνε αλλά επιδή δέν έχω ιδέα είπα να πετάξω εδω μια ερώτηση πρώτα! είχα δεί ένα σέτ γύρο στα 70 ευρο κάπου εκει είναι και τα χρηματά μου οπότε αν πρωτείνετε κάτι ακριβότερο δέν μπορώ να το πάρω!
Επίσης κάτι ακόμα που θα ήθελα να ρωτήσω πρίν κάν μπώ στην διαδικασία να πάρω οτιδήποτε..
κοιτάω τα μίγματα που πουλάνε τα έτοιμα για κάποιους τύπους μπύρας και μου φαίνονται ακριβούτσικα..πίστευα οτι να φτιάχνεις μπύρα θα είναι οικονομικότερο απο το να την παίρνεις έτοιμη..
Ηθελα να μάθω αν υπάρουν οικονομικότερες επιλογές αν πχ μπορώ να πάρω πρώτες υλες κριθάρι κτλ και να κάνω την διαδικασία για να βγάλω μπύρα με σκοπό να πέυτει το κόστος.
και κατα πόσο είναι εφικτό να γίνει απο εναν αρχάριο.
οκ στη αρχή θα πάρω ετοιμα μίγματα αλλά είναι λιγάκι ακριβούτσικα, μαζί με μεταφορικά ακόμα παεισότερο..
Ευχαριστώ!

Σελίδες: [1]