Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Ernesto_Sourmena

Σελίδες: [1]
1
Καλό μας μήνα! Οκ θα φτιαχτεί η θερμοκρασία! Κάτι ακόμα: για να κάνουμε κόλντ κρας, μεταγγίζουμε σε καινούριο κάδο; Η βάζουμε απλά τον κάδο που ζυμώθηκε στο ψυγείο; (Αναφέρομαι σε Ale που έχει φαει καλτσάτο dry hopping)

2
Πρωτα απ' όλα ευχαριστώ για την απάντηση!
1)Mash in 65 βαθμούς για 60' και Mash Out 75 για 10'. Και οι πυκνότητες OG 1.050 estimated FG 1.010 αλλά φτάνω γύρω στα 1.020. Αποκλίσεις στις θερμοκρασίες δεν εχω γιατί είμαι με το grainfather οπότε φαντάζομαι είμαι ακριβώς. Ρίχνω ένα φακελάκι s04 στα 23Lt. Μήπως πρέπει να αυξήσω την ποσότητα της μαγιάς; Επίσης οι θερμοκρασίες που ζυμώνω είναι στους 16 βαθμους. το ξερω ειναι οριακό αλλά μπορεί να φταίει και αυτό;

2)Οκ, κατανοητό!

3) 1 μήνα εκτός ψυγείου, με best before 03/21

3
Καλησπέρα φίλτατοι ζυθολάτρες! Έχω μερικές απορίες και αναζητώ απαντήσεις! Είμαι σε all grain φάση, Ale μπύρες και κουβάδες!

1) Οι ζυμώσεις μου τελειώνουν πριν το final gravity κάπου στο 85%. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; Ανεβάζω θερμοκρασίες αλλά τίποτα. Χρησιμοποιώ τη safale s04.

2) Η ζύμωση σταματάει συνήθως κάπου στις 5 μέρες. Πόσο πρέπει να το αφήσω μέχρι την εμφιάλωση να κάτσει; Το αφήνω στον ίδιο κουβά ή αλλάζω; Η ωρίμανση που λένε γίνεται σε κουβά η στο μπουκάλι; Έχω ακούσει πως και το μπουκάλι θέλει ιδεατά κανά 20ημερο. Στην περίπτωση του dryhop συνυπολογίζεται ο χρόνος;

3) Έχω κάτι ξεχασμένες μαγιές σχεδόν έναν μήνα στους 15 βαθμούς. Πάνε για πέταμα ή δεν παθαίνουν κάτι;

Όλο και κάτι θα έχω ξεχάσει, θα επανέλθω! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

4
Νέα μέλη / Απ: Καλησπέρα και από εμένα!
« στις: 15/02/2021, 15:48:01 »
Ευχαριστώ για την πρόταση!

5
Νέα μέλη / Απ: Καλησπέρα και από εμένα!
« στις: 14/02/2021, 15:15:59 »
Καλως σας βρήκα  :) :) :) :)
Μετά από πολύ μελέτη είδαμε πως αν ξεκινήσουμε με εκχυλίσματα κτλπ, πολύ γρήγορα θα θελήσουμε την αναβάθμιση οπότε είπαμε να το κάνουμε μια κι έξω! Ένα πρώτο θέμα είναι πως δεν βρίσκουμε πουθενά διαθέσιμη ζώνη θέρμανσης για το δοχείο της ζύμωσης; Έχει κανείς καμιά ιδέα που μπορούμε να βρούμε;

6
Νέα μέλη / Καλησπέρα και από εμένα!
« στις: 14/02/2021, 02:10:09 »
Καλησπέρα σε όλους! Με ένα φιλαράκι πολύ σύντομα θα πάρουμε ένα Grainfather και τα λοιπά συμπράγκαλα για να κάνουμε την πρώτη μας μπύρα! Παρακαλώ όπως αναμείνατε καταιγισμό χαζών ερωτήσεων ;D ;D ;D

Σελίδες: [1]