Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Brewmaster

Σελίδες: [1] 2 3 ... 255
1
Ας ξεκινησω απο τα βασικά. Χρησιμοποιω το ΟΧΙ απο το 2008. Το ΟΧΙ όπως και όλα τα άλλα, είναι απολυμαντικά και όχι καθαριστικά. Ποτέ δεν χρησιμοποιω σαπούνια, για το λόγο ότι υπάρχει πιθανότητα να αφήσουν έλαια τα οποία δεν φαίνονται.
Αν θες να καθαρίσεις (γενικά πρώτα καθαρίζουμε και μετά απολυμαίνουμε), χρησιμοποιείς PBW και στη συνέχεια ξεπλένεις.
Το πρόβλημα σου απ' ότι καταλαβαίνω εντοπίζεται απο τη ζύμωση και μετά, εκεί κάτι δεν παει καλά.
Μπορεί να φταίνε πολλά πράγματα, όπως πχ ο χώρος ζύμωσης.
Οι τρόποι αντιμετώπισης είναι πολλοί και δεν μπορούν να αναφερθούν εδω.
Γιατί δεν παίρνεις ενα τηλέφωνο στο μαγαζι να το δούμε;
 

2
Θέλω να κάνω μια συνταγή η οποια λέει μετά απο δύο ευδομάδες θέλει μία ευδομάδα στους 5 βαθμούς με την μαγιά SAFALE US-05.
Επειδή δεν εχω αυτη την δυνατότητα, δεν εχω τρόπο να το ψύξω αυτό το στάδιο γιατί χρειάζεται? αν δεν το κάνω τι πρέπει να γίνει? να εμφιαλώσω στης 2 εβδομάδες η στης 3?
Σε όλες τις μπύρες, αν μετά τη ζύμωση κατεβάσουμε θερμοκρασία τότε επιτυγχάνουμε καλύτερη διαύγεια. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζελατίνη ή beer finings της Mangrove Jack's. Βοηθάει αρκετά.

3
Πρόβλημα με τον κάδο ζύμωσης δεν θα εχεις, γιατί λόγω ζύμωσης θα φύγει το οξυγόνο.
Όσο αφορα τη συνταγή, τα κιλά της βύνης είναι πολλά. Στο ΒΙΑΒ εχουμε μια αναλογία 7:1, που σημαίνει πως για 4 κιλά βύνης θες 28 λίτρα νερό, συν 4 κιλά της βύνης πας στα 32 λιτρα.
Ακόμη και με 5:1 να πας, θες 20 λιτρα νερό. Αρα δεν σου κάνει η συνταγή. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις ενα μέρος της βύνης βάσης, με εκχύλισμα βύνης, να κάνεις δλδ τη μέθοδο partial mash.
Αλλιως κατεβασε τα κιλά βύνης και αντίστοιχα τα τελικά λίτρα.
Καλησπέρα και καλή χρονιά, επειδή μπερδευτηκα λίγο μια ερώτηση,
η αναλογία 1 πρός 7 ειναι για το preboil η για το bach size?
Για το preboil. είναι το συνολικό νερό.

4
Η διαδικασία της ζύμωσης δεν εχει να κάνει με τη μέθοδο παρασκευής. Ότι έκανες με τα κιτ, τα ίδια θα κάνεις και με το allgrain/biab.
H ανθράκωση σε βαρέλι με φιάλη co2, θέλει άλλο εξοπλισμό, πιο πολύπλοκο (και με επιπλέον κόστος).
Κάθε μέθοδος έχει τα πλήν και τα συν. Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις.

5
......
Εκεί δεν θα έχω πρόβλημα που θα έχει κενό το βαρέλι μέσα?
Όχι δεν εχεις θέμα.

6
Πρόβλημα με τον κάδο ζύμωσης δεν θα εχεις, γιατί λόγω ζύμωσης θα φύγει το οξυγόνο.
Όσο αφορα τη συνταγή, τα κιλά της βύνης είναι πολλά. Στο ΒΙΑΒ εχουμε μια αναλογία 7:1, που σημαίνει πως για 4 κιλά βύνης θες 28 λίτρα νερό, συν 4 κιλά της βύνης πας στα 32 λιτρα.
Ακόμη και με 5:1 να πας, θες 20 λιτρα νερό. Αρα δεν σου κάνει η συνταγή. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις ενα μέρος της βύνης βάσης, με εκχύλισμα βύνης, να κάνεις δλδ τη μέθοδο partial mash.
Αλλιως κατεβασε τα κιλά βύνης και αντίστοιχα τα τελικά λίτρα.

7
The Grainfather / Απ: Ψύξη γλεύκους
« στις: 10/10/2023, 10:48:05 »
Καλημέρα. Είναι δύσκολο να πέσεις πιο χαμηλα μόνο με νερό. Αν θες χαμηλες θερμοκρασίες, η αγορά ενός ψύκτη με προσθήκη γλυκόλης είναι μονόδρομος.

δηλαδή να το βάζω σε κάδο ζύμωσης στον οποίο περνάει γλυκόλη;

Η γλυκόλη (μίγμα νερού-γλυκόλης), πρέπει να είναι παγωμένη. Θες ψύκτη για αυτό. Επίσης, αν το καταφέρεις μπορείς μετα να διατηρήσεις τη θερμοκρασία στους 12;

8
The Grainfather / Απ: Ψύξη γλεύκους
« στις: 09/09/2023, 08:26:00 »
Καλημέρα. Είναι δύσκολο να πέσεις πιο χαμηλα μόνο με νερό. Αν θες χαμηλες θερμοκρασίες, η αγορά ενός ψύκτη με προσθήκη γλυκόλης είναι μονόδρομος.

9
Τις ίδιες ακριβως αμπούλες χρησιμοποιεί το keg charger (https://beerdeli.gr/product/brewferm-co2-keg-charger/), που είναι για βαρελάκια cornelius 19lt. Με λογική χρήση θα χρειαστείς 2 αμπούλες για κάθε βαρελάκι (σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή).
Οι αμπούλες αυτές είναι μόνο για σερβίρισμα, καθώς για ενανθράκωση χρειάζεται μεγαλύτερη πίεση.

10
Δυστυχώς απο το 2016 έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο σάιτ, με αποτέλεσμα πολλά λίνκ να μην δουλεύουν πλέον. Επίσης κάποια άλλα (google κτλ) μάλλον τα κατήργησαν οι χρήστες.  Πάντως ότι χρειαστείς μπορείς να μας καλέσεις να το απαντήσουμε.

11
θα μπορούσες να επικοινωνήσεις και με κάποιο ζυθοποιείο, που φαντάζομαι θα είναι ενημερωμένοι για ότι ισχύει πάνω σε αυτό το θέμα.

12
Ρίξε μια ματιά εδω: https://www.zythopedia.eu/20

13
Επίσης να συμπληρώσω πως καλό είναι να μην τον αφήσεις πάνω απο 3-5 μέρες, οπότε πρέπει να υπολογίσεις πότε θα εμφιαλώσεις και να τον ρίξεις ανάλογα.

14
1015 είναι πολύ ψηλά για να πας σε εμφιαλωση. Είχες λοιπόν παραπάνω σάκχαρα, απο το κανονικό και το πιο πιθανό είναι πως αυτό δημιούργησε το πρόβλημα.
Προσπάθησε να ανοίξεις πολυ σιγα τα μπουκάλια, να εκτονωθούν και στη συνέχεια να τα ξανακλείσεις με άλλα καπάκια.

15
Νέα μέλη / Απ: Πρώτο kit & ερωτήσεις
« στις: 10/11/2022, 10:51:07 »
Καλως ήρθες.
Όσο αφορά το θέμα όγκου για το 2ο κάδο, δεν εχει να κάνει με το χώρο, γιατί μπαίνει ο ένας μέσα στον άλλο και καταλαμβάνουν το ίδιο χώρο.

Το θεμα της ενανθράκωσης ειναι καθαρά προσωπικο και τι βολεύει τον καθένα. Μπορείς να ξεκινήσεις χρησιμοποιώντας αυτες τις σταγόνες : https://beerdeli.gr/product/%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%8c%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%ce%ac%ce%ba%cf%89%cf%83%ce%b7%cf%82-mangrove-jacks-200gr/

Αλλιως αν θες να χρησιμοποιήσεις δεξτρόζη και να μην ταλαιπωρηθείς μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό: https://beerdeli.gr/product/%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%bf%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%82-%cf%83%ce%b1%ce%ba%cf%87%ce%ac%cf%81%cf%89%ce%bd/



Σελίδες: [1] 2 3 ... 255