καλημέρα, είμαι ο Γιάννης από Μυτιλήνη , πριν μερικές μέρες αποφάσισα να ασχοληθώ με την ζυθοποιηση .
Θα ξεκινήσω με τα έτοιμα κιτ μιας η ζυθοποιείο είναι κάτι τελείως άγνωστο προς εμένα και θα το πάω σταδιακά πριν κάνω το επόμενο βήμα για πιο περίπλοκες τεχνικές και με περισσότερο εξοπλισμό
ελπίζω να μου γίνει γνώριμη η διαδικασία πριν αποφασίσω να κάνω το επόμενο βήμα σε κάτι πιο περίπλοκο και πιο απαιτητικό από θέμα εξοπλισμού
Αν κάποιος από Μυτιλήνη είναι πιο έμπειρος και ψήνεται ευχαρίστως ας στείλει μήπως βρω κάποιον μέντορα η έστω κάποιον να σπαμμαρω τις απορίες μου και να μην αποκαρδιώνομαι από τις αποτυχίες
Ανυπομονώ να έρθει ο εξοπλισμός για να ξεκινήσω το πρώτο κιτ (Mangrove Jack’s Traditional Series Pils) αν έχετε καμιά συμβουλή θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτη
Πληροφορίες χώρου : Αϊτή την στιγμή το σπίτι έχει 23-25 βαθμούς κελσιου (+/- 1 λόγω ότι το θερμόμετρο είναι απλό ψηφιακό), οι χώροι οι οποίοι θα βρίσκονται οι κάδοι ζύμωσης είναι μέσα σε ντουλάπα και μια αποθήκη (στην οποία υπάρχει και πλυντήριο και θερμοσίφωνας όποτε ίσως έχω αυξήσεις σε θέμα θερμοκρασίας όποτε ακόμα το σκέφτομαι (τα μπουκάλια θα μπουν σε βιβλιοθήκη σε δωμάτιο που δεν έχει θέρμανση και δεν έχει και πολύ φως )
Θα ήταν πολύ ευχάριστο να μου προτείνατε έτοιμα κιτ (που έχετε δοκιμάσει) από όλες τις κατηγορίες για να έχω μια αρκετά μεγάλη επιλογή πριν ξεκινήσω για όσο διάστημα ασχοληθώ με τα έτοιμα κιτ.