Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Tristessa

Σελίδες: [1]
1
H διαφορά είναι μικρή δλδ, μια μικρή απόκλιση να είχες στη μέτρηση, 1-2 μονάδες να ζύμωσε παραπανω, να το 1006. Αυτά γενικά συμβαίνουν. Από τη στιγμή που είσαι οκ γευστικά, προχώρα άφοβα σε εμφιάλωση.
Thx θα τσεκαρω και αυριο και αν ειναι σταθερη θα εμφιαλωσω προφανως και θα το δω μετα την εναρθακωση και την δευτερη ζυμωση
Ελπιζω οτι ολα θα πανε καλα στο τελος
Ειστε και μακρυα για κερασμα :P

2
Καλημερα σε ολους

επειδη εχω πρηξει με τις μαλλον χαζες αποριες γνωστους και φιλους ειπα να σας εξηγησω εδω το προβλημα να εχω και περισσοτερες ελπιζω απαντησεις με το τι μπορει να πηγε λαθος
Στις 18/01 Εφτιαξα το kit της Bavarian wheat με ενα κιλο δεξτροζη ζυμωνε την πρωτη βδομαδα στους 18-20 (ισως και γυρω στους 17 το βραδυ ) ενω την δευτερη βδομαδα ζυμωσνε στους 19-21 το μεσημερι προς βραδυ και 17-19 τις υπολοιπες ωρες,  η ζυμωση ηταν εκρηκτικη χρειαστηκε τις πρωτες 3 ημερες να αλλαξω την αεροπαγιδα καθε φορα που γυρνουσα το μεσημερι (καθαρισμα απολυμανση τσιπουρο)
Επιπλεον πληροφοριες στον κουβα ζυμωσης μπηκαν συνολικα 22.5 λιτρα
Χτες ενω εχουν περασει 2 βδομαδες μπηκα στην διαδικασια να κανω μετρηση για να δω αν εχει τελειωσει η ζυμωση το πυκνομετρο εδειξε 1.005-6  περιπου θα το μετρησω και αυριο και ελπιζω οτι τουλαχιστον θα εχει τελειωσει και η ζυμωση (οσο εχω ψαξει στο ιντερνετ αλλα και στο σαιτ της mangrove jack η ζυμωση προτεινει οτι θα τελειωνε στο 1.010)

μετα την πυκνομετρηση προφανως το δοκιμασα ελαφρια γευση,  η μπανανα και η βανιλια δεν ηταν ιδιαιτερα εντονη αν και την καταλαβαινεις

τι μπορει να εχει παει λαθος και να εχει πεσει τοσο το FG (ως τωρα δεν ειχα καμια μολυνση και επειδη ολοι την εχετε πατησει απο τι εχω καταλαβει εστω και μια φορα το εχω λιγο αγχος συν την ελλειψη εμπειριαςμεγιστοποιηται) Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις

Θα ενημερωσω το ιδιο θεμα με την πορεια της ζυμωσης

3
Γενικά θέματα / Απ: Παραγωγη Mead
« στις: 11/01/2021, 00:04:56 »
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις θα ετοιμασω και την επομενη παραγγελια :)

Εχω μελι απο εναν φιλο βιολογικο απο αγριολουλουδα (ευγενικη συμμετοχη απο ερασιτεχνη μελισσοκομο)  σκεφτομαι να κανω 2 παραγωγες μια κλασσικη μονο με μελι νερο μαγια Θρεπτικά Συστατικά Μαγιάς και μια με φρουτα (πορτοκαλι και λεμονι) τα φρουτα σε διαφορα βιντεο που τσεκαρα ειτε τα εβραζαν ειτε τα επλεναν και τα εβαζαν απευθειας μεσα για την ζυμωση μαζι με σταφιδες αντι για τα Θρεπτικά Συστατικά Μαγιάς δεν ξερω αν υπαρχει πιο ασφαλης μεθοδος για να μην υπαρχει μολυνση

Περιπου για πεντε λιτρα mead ποσο περιπου μελι θα χρειαστει ?? και ποσοτητα νερου??
θα το προτιμουσα σαν λικερ και οχι τοσο ξηρο

Σορρυ αν οι ερωτησει ειναι πολλες :P
 


4
ναι κατι τετοιο εψαχνα σε ευχαριστω πολυ !!

5
Γενικά θέματα / Παραγωγη Mead
« στις: 09/01/2021, 22:23:45 »
Καλησπερα , το τελευταιο διαστημα παρακολουθησα αρκετα βιντεο για δημιουργια Mead  (υδρομελι) και ετσι καρρφωθηκε η ιδεα μεσα να δημιουργησω το πρωτο μου !!

Υπαρχουν χρηστες που το εχουν φτιαξει και αν ναι υπαρχει η δυνατοτητα να μου παρεχεται μερικες συμβουλες με το τι να προσεξω και τι θα χρειαστω ??
οπως δοσολογιες μαγια

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων !!!

6
Καλημερα , εδω και περιπου 2 μηνες εχω ξεκινησει ενεργα με την ζυθοποιηση περισσοτερο σε κιτ μεχρι να καλυψω μια πληθωρα διαφορετικων γευσεων και τυπων μπυρας και να καταληξω στις αγαπημενες τουλαχιστον απο τα κιτ πριν αρχισω πιο περιπλοκες διαδικασιες και χασουμε την ευκολια . Σε αυτον τον δυσκολο δρομο του διαβασματος του ψαξιματος και των πολλων βιντεο στο youtube υπαρχουν καποιες συγκεκριμενες αποριες που δυσκολευομαι να τις κατανοησω γιαυτο θα χρειαστω και την βοηθεια σας
Σας παραθετω τις αποριες μου και ελπιζω να με βοηθησετε οι πιο εμπειροι

1. Μετα την εμφιαλωση και αν ολα εχουν παει καλα , αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι αφηνουμε τα μπουκαλια να μην τα βλεπει ο ηλιος για περιπου 2-3 βδομαδες και μετα αν υπαρχει χωρος σε ψυγειο μπορουμε να τα τοποθετησουμε εκει για γρηγοροτερη ωριμανση , στην περιπτωση ομως που δεν υπαρχει χωρος η ωριμανση της εμφιαλωμενης μπυρας θα κρατησει αναλογα το αλκοολ της, υπαρχει καποιος κανονας η κανονες για το ποσο θα κρατησει η ωριμανση (ποσο θα πρεπει να περιμενω για να δοκιμασω το τελικο αποτελεσμα ) γιατι ηδη πιανω τον ευατο μου να θελει να δοκιμασει την πρωτη μπυρα μου μετα απο σχεδον 2.5 βδομαδες εμφιαλωσης επιτελους !
2. επειδη η θερμοκρασια παιζει σημαντικο ρολο στην μαγια και για περαιτερω πληροφορια οταν ξεπερασω τα κιτ ελπιζω, υπαρχει καποιο ειδος ημερολογιου με το ποιες μπυρες ειναι καλο να ζυμωνονται ανα εποχη η μηνα ειτε εστω με την εσωτερικη θερμοκρασια του καθε χωρου ? αυτη την στιγμη κανω κιτ με θερμοκρασια χωρου 18-23 και δεν εχω αντιμετωπισει ιδιαιτερα προβληματα αλλα αυτο φανταζομαι αλλαζει οτι πας σε συγκεκριμενες μαγιες και συγκεκριμενους τυπους μπυρας σε πιο εξειδικευμενες τεχνικες
3. οι πιο εμπειροι ισως θα μπορουσατε να μου προτεινετε καποιο βιβλιο για να διαβασμα για να μην κουραζω τους γνωστους με τις χαζες μου ερωτησεις

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων !!
Ελπιζω να το εβαλα στην σωστη κατηγορια το ποστ
Καλες γιορτες !!

7
Νέα μέλη / αρχαριος στην ζυθοποιηση
« στις: 26/10/2020, 13:15:33 »
καλημέρα, είμαι ο Γιάννης από Μυτιλήνη , πριν μερικές μέρες αποφάσισα να ασχοληθώ με την ζυθοποιηση .

Θα ξεκινήσω με τα έτοιμα κιτ μιας η ζυθοποιείο είναι κάτι τελείως άγνωστο προς εμένα και θα το πάω σταδιακά πριν κάνω το επόμενο βήμα για πιο περίπλοκες τεχνικές και με περισσότερο εξοπλισμό
ελπίζω να μου γίνει γνώριμη η διαδικασία πριν αποφασίσω να κάνω το επόμενο βήμα σε κάτι πιο περίπλοκο και πιο απαιτητικό από θέμα εξοπλισμού

Αν κάποιος από Μυτιλήνη είναι πιο έμπειρος και ψήνεται ευχαρίστως ας στείλει μήπως βρω κάποιον μέντορα η έστω κάποιον να σπαμμαρω τις απορίες μου και να μην αποκαρδιώνομαι από τις αποτυχίες :P
Ανυπομονώ να έρθει ο εξοπλισμός για να ξεκινήσω το πρώτο κιτ (Mangrove Jack’s Traditional Series Pils) αν έχετε καμιά συμβουλή θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτη

Πληροφορίες χώρου : Αϊτή την στιγμή το σπίτι έχει 23-25 βαθμούς κελσιου (+/- 1 λόγω ότι το θερμόμετρο είναι απλό ψηφιακό), οι χώροι οι οποίοι θα βρίσκονται οι κάδοι ζύμωσης είναι μέσα σε ντουλάπα και μια αποθήκη (στην οποία υπάρχει και πλυντήριο και θερμοσίφωνας όποτε ίσως έχω αυξήσεις σε θέμα θερμοκρασίας όποτε ακόμα το σκέφτομαι (τα μπουκάλια θα μπουν σε βιβλιοθήκη σε δωμάτιο που δεν έχει θέρμανση και δεν έχει και πολύ φως )

Θα ήταν πολύ ευχάριστο να μου προτείνατε έτοιμα κιτ (που έχετε δοκιμάσει) από όλες τις κατηγορίες για να έχω μια αρκετά μεγάλη επιλογή πριν ξεκινήσω για όσο διάστημα ασχοληθώ με τα έτοιμα κιτ.





Σελίδες: [1]