Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - antonis_b

Σελίδες: [1]
1
Μαγιά / Απ: Λάθος ποσότητα
« στις: 16/08/2019, 17:13:33 »
Ευχαριστω για τις απαντησεις.

2
Μαγιά / Απ: Λάθος ποσότητα
« στις: 15/08/2019, 20:02:19 »
Η ζυμωση αρχισε μετα απο μερικες ωρες εντονα αλλα εγινε πολυ αργη συντομα.Αρχικη πυκνοτητα ηταν 1050. Τελικα εβαλα και δευτερη μαγια μετα απο 3 μερες χωρις ομως να παρω πυκνοτητα. Η θερμοκρασια ειναι 23 βαθμοι

3
Μαγιά / Λάθος ποσότητα
« στις: 09/08/2019, 13:33:48 »
Καλησπέρα σε όλους. Προχθές έβρασα μια ΙPA αλλά λόγω απροσεξίας στον κάδο ζύμωσης έβαλα περίπου τη μισή ποσότητα μαγιάς απο αυτή που χρειαζόταν.Η ζύμωση έχει ξεκινήσει κανονικά. Το θέμα είναι τι κανω. Την αφήνω ως έχει ή παίρνω και δεύτερη μαγιά να ρίξω τώρα;

4
Πολύ αργοπορημένα να παραθέσω τις εντυπώσεις από το dry-ρίγανing. Αρχικά το άρωμα ήταν πάρα πολύ έντονο αλλά η γεύση έμοιαζε περισσότερο με κατσικάκι στο φούρνο! Θεωρώ βέβαια ότι κύριο λόγο έπαιξε η πρώτη ύλη (η ρίγανη ήταν από το χωριό άγρια- στα 4lt έβαλα 5gr αν και μια συνταγή που βρήκα έλεγε 8gr). Θα ξαναδοκιμάσω με λιγότερη ποσότητα ή με ρίγανη εμπορίου και θα επανέλθω.
υγ. Έφτιαξα ένα χοιρινό μπυράτο με την συγκεκριμένη μπύρα και τα έσπαγε!!

5
Ευχαριστώ για την απάντηση. Το έκανα ήδη στα 4 από τα 25 λτ του τελευταίου μου batch (μια American IPA) με ρίγανη απο το χωριό. Αφού τελείωσε η ζύμωση μούλιασα τη ρίγανη σε τσίπουρο για ένα 6ωρο και μετά με δίχτυ την έβαλα στον κάδο. Δεν έχω ανοίξει ακόμα κανένα μπουκάλι αλλά όταν την αφαίρεσα το άρωμα ήταν πολύ έντονο. Ελπίζω να πετύχει.

6
Η δοκιμή ήταν επιτυχής και από εμένα.Άψογα!

7
Καλησπέρα σε όλους. Μετά από κάμποση μελέτη και μή βγάζοντας άκρη ζητάω τα φώτα σας.Μπορούμε να βάλουμε μπαχαρικά στον δεύτερο κάδο της ζύμωσης μετά τη μετάγγιση όπως στο dry hopping για περισσότερο άρωμα;Ό,τι άρθρο βρήκα έλεγε για προσθήκη κατά το βρασμό ή αμέσως μετά.

8
Νέα μέλη / Απ: Καλησπέρα
« στις: 07/09/2018, 14:47:40 »
Κυρίως μου αρέσουν οι pale ale που αυξάνονται τελευταία και επίσης μου αρέσουν οι δοκιμές σε φρέσκιες απαστερίωτες.

9
Νέα μέλη / Καλησπέρα
« στις: 04/09/2018, 22:06:04 »
Μιας και παρακολουθώ αρκετό καιρό το forum ήρθε η ώρα να συστηθώ. Είμαι ο Αντώνης και παρότι είχα αφήσει το άθλημα για περίπου 6 χρόνια επανήλθα δριμύτερος με 2 κιτ και 2 συνταγές BIAB τον τελευταίο 1μιση χρόνο. Θα χαρώ να γίνω μέλος της παρέας σας και να μάθω από αυτή.

Σελίδες: [1]