Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
Απολύμανση, καθαρισμός / Απ: Συνεχείς μολύνσεις
« Τελευταίο μήνυμα από Brewmaster στις 22/02/2024, 08:34:52 »
Ας ξεκινησω απο τα βασικά. Χρησιμοποιω το ΟΧΙ απο το 2008. Το ΟΧΙ όπως και όλα τα άλλα, είναι απολυμαντικά και όχι καθαριστικά. Ποτέ δεν χρησιμοποιω σαπούνια, για το λόγο ότι υπάρχει πιθανότητα να αφήσουν έλαια τα οποία δεν φαίνονται.
Αν θες να καθαρίσεις (γενικά πρώτα καθαρίζουμε και μετά απολυμαίνουμε), χρησιμοποιείς PBW και στη συνέχεια ξεπλένεις.
Το πρόβλημα σου απ' ότι καταλαβαίνω εντοπίζεται απο τη ζύμωση και μετά, εκεί κάτι δεν παει καλά.
Μπορεί να φταίνε πολλά πράγματα, όπως πχ ο χώρος ζύμωσης.
Οι τρόποι αντιμετώπισης είναι πολλοί και δεν μπορούν να αναφερθούν εδω.
Γιατί δεν παίρνεις ενα τηλέφωνο στο μαγαζι να το δούμε;
 
2
Απολύμανση, καθαρισμός / Συνεχείς μολύνσεις
« Τελευταίο μήνυμα από mastoras007 στις 18/02/2024, 11:04:14 »
Καλησπέρα.
Θα μπω κατευθείαν στο ψητό
Ξεκίνησα με κιτ από τα οποία οι 5-6 παρτίδες μόνο οι 2 ήταν ποσιμες (οι δύο πρώτες) όλες οι άλλες μολύνθηκαν
Ξεκίνησα τώρα με biab έκανα δύο πατρίδες η πρώτη αν και η γεύση δεν έχει το αποτέλεσμα που ήθελα πίνεται ενώ η δεύτερη πάει για πετάμα και αυτή.
Κάνω σχολαστικό καθαρισμό με fairy καλό ξέπλυμα και τέλος με OXI
Προσπαθώντας να καταλάβω τι γίνεται, ρώτησα σε ένα ξένο φόρουμ και μου είπαν ότι το OXI δεν κάνει απολύμανση αλλά μόνο καθαρισμό.
Τελικά τι ισχύει? Στην επόμενη παρτίδα θα βάλω και startsan  πρώτη φορά,
Έχω απογοητευτεί κάθε φορά τα ίδια
Αυτή τη φορά μάλιστα ξεκίνησα με all grain  γιατί πίστευα ότι είναι πολύ δύσκολο να μολυνθεί μιας και μεσολαβεί βρασμός.
Τελικά το oxi  από μόνο του απολυμαίνει?
3
Αγγελίες / Εξοπλισμός ΚΙΤ
« Τελευταίο μήνυμα από Thinlizzy στις 09/02/2024, 16:32:32 »
Πωλείται εξοπλισμός παρασκευής μπύρας αποτελούμενος από :

Κάδο ζύμωσης 32 λίτρων με βρυσάκι και θερμόμετρο υγρών κρυστάλλων
Κάδο 32 λίτρων με βρυσάκι
Αεροπαγίδα
Βαλβίδα εμφιάλωσης
Πλαστικό αναδευτήρα
Ταπωτικό φιαλών
Απολυμαντικό
Βούρτσα καθαρισμού φιαλών
Πυκνόμετρο και σωλήνα μέτρησης
Εξάρτημα για ξέπλυμα μπουκαλιών
Ψεκαστήρα απολυμαντικού φιαλών
Σωλήνα εμφιάλωσης

Έχει χρησιμοποιηθεί 2 φορές και όλα είναι σε άψογη κατάσταση.

Μόνο για περιοχή Θεσσαλονίκης λόγω όγκου, με συνάντηση ανατολικά.
4
All Grain Brewing / Απ: Πρώτη απόπειρα biab με ιδιοκατασκευη.
« Τελευταίο μήνυμα από Brewmaster στις 18/01/2024, 08:21:57 »
Θέλω να κάνω μια συνταγή η οποια λέει μετά απο δύο ευδομάδες θέλει μία ευδομάδα στους 5 βαθμούς με την μαγιά SAFALE US-05.
Επειδή δεν εχω αυτη την δυνατότητα, δεν εχω τρόπο να το ψύξω αυτό το στάδιο γιατί χρειάζεται? αν δεν το κάνω τι πρέπει να γίνει? να εμφιαλώσω στης 2 εβδομάδες η στης 3?
Σε όλες τις μπύρες, αν μετά τη ζύμωση κατεβάσουμε θερμοκρασία τότε επιτυγχάνουμε καλύτερη διαύγεια. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζελατίνη ή beer finings της Mangrove Jack's. Βοηθάει αρκετά.
5
All Grain Brewing / Απ: Πρώτη απόπειρα biab με ιδιοκατασκευη.
« Τελευταίο μήνυμα από Brewmaster στις 18/01/2024, 08:18:48 »
Πρόβλημα με τον κάδο ζύμωσης δεν θα εχεις, γιατί λόγω ζύμωσης θα φύγει το οξυγόνο.
Όσο αφορα τη συνταγή, τα κιλά της βύνης είναι πολλά. Στο ΒΙΑΒ εχουμε μια αναλογία 7:1, που σημαίνει πως για 4 κιλά βύνης θες 28 λίτρα νερό, συν 4 κιλά της βύνης πας στα 32 λιτρα.
Ακόμη και με 5:1 να πας, θες 20 λιτρα νερό. Αρα δεν σου κάνει η συνταγή. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις ενα μέρος της βύνης βάσης, με εκχύλισμα βύνης, να κάνεις δλδ τη μέθοδο partial mash.
Αλλιως κατεβασε τα κιλά βύνης και αντίστοιχα τα τελικά λίτρα.
Καλησπέρα και καλή χρονιά, επειδή μπερδευτηκα λίγο μια ερώτηση,
η αναλογία 1 πρός 7 ειναι για το preboil η για το bach size?
Για το preboil. είναι το συνολικό νερό.
6
All Grain Brewing / Απ: Πρώτη απόπειρα biab με ιδιοκατασκευη.
« Τελευταίο μήνυμα από mastoras007 στις 10/01/2024, 11:50:45 »
Θέλω να κάνω μια συνταγή η οποια λέει μετά απο δύο ευδομάδες θέλει μία ευδομάδα στους 5 βαθμούς με την μαγιά SAFALE US-05.
Επειδή δεν εχω αυτη την δυνατότητα, δεν εχω τρόπο να το ψύξω αυτό το στάδιο γιατί χρειάζεται? αν δεν το κάνω τι πρέπει να γίνει? να εμφιαλώσω στης 2 εβδομάδες η στης 3?
7
All Grain Brewing / Απ: Πρώτη απόπειρα biab με ιδιοκατασκευη.
« Τελευταίο μήνυμα από mastoras007 στις 10/01/2024, 11:11:16 »
Πρόβλημα με τον κάδο ζύμωσης δεν θα εχεις, γιατί λόγω ζύμωσης θα φύγει το οξυγόνο.
Όσο αφορα τη συνταγή, τα κιλά της βύνης είναι πολλά. Στο ΒΙΑΒ εχουμε μια αναλογία 7:1, που σημαίνει πως για 4 κιλά βύνης θες 28 λίτρα νερό, συν 4 κιλά της βύνης πας στα 32 λιτρα.
Ακόμη και με 5:1 να πας, θες 20 λιτρα νερό. Αρα δεν σου κάνει η συνταγή. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις ενα μέρος της βύνης βάσης, με εκχύλισμα βύνης, να κάνεις δλδ τη μέθοδο partial mash.
Αλλιως κατεβασε τα κιλά βύνης και αντίστοιχα τα τελικά λίτρα.
Καλησπέρα και καλή χρονιά, επειδή μπερδευτηκα λίγο μια ερώτηση,
η αναλογία 1 πρός 7 ειναι για το preboil η για το bach size?
8
Γενικές ερωτήσεις. / Απ: Ερώτηση για εμφιάλωση σε μπουκάλια
« Τελευταίο μήνυμα από Brewmaster στις 14/11/2023, 08:37:44 »
Η διαδικασία της ζύμωσης δεν εχει να κάνει με τη μέθοδο παρασκευής. Ότι έκανες με τα κιτ, τα ίδια θα κάνεις και με το allgrain/biab.
H ανθράκωση σε βαρέλι με φιάλη co2, θέλει άλλο εξοπλισμό, πιο πολύπλοκο (και με επιπλέον κόστος).
Κάθε μέθοδος έχει τα πλήν και τα συν. Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις.
9
Γενικές ερωτήσεις. / Ερώτηση για εμφιάλωση σε μπουκάλια
« Τελευταίο μήνυμα από mastoras007 στις 05/11/2023, 13:16:09 »
Καλησπέρα.
Κάτι που με μπερδεύει:
Ας πούμε ότι ζυμωνω μια ale σε 20 βαθμούς που έχει γίνει με την μέθοδο biab και θέλω να εμφιάλωσω σε μπουκάλια.
Πώς το κάνω? Μετά την ζύμωση προσθέτω στο γλεύκος δεξτρόζη?
Αν ναι δεν πρέπει να γίνει αυτή  η ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία ξανά?
Υπάρχει άλλος τρόπος ενανθράκωσης των μπουκαλιών?
Γνωρίζω την διαδικασία για ενανθράκωση βαρελιού με co2 και ήμουν έτοιμος να πάρω βαρέλι και φιάλη αλλά κάνω δεύτερες σκέψεις λόγο κόστους.
Μέχρι στιγμής έχω εμφιαλωσει με κιτ προσθέτοντας δεξτρόζη στον κάδο πριν την εμφιάλωση το ίδιο κάνω και με all grain?
10
All Grain Brewing / Απ: Πρώτη απόπειρα biab με ιδιοκατασκευη.
« Τελευταίο μήνυμα από Brewmaster στις 25/10/2023, 18:08:14 »
......
Εκεί δεν θα έχω πρόβλημα που θα έχει κενό το βαρέλι μέσα?
Όχι δεν εχεις θέμα.
Σελίδες: [1] 2 3 ... 10