Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - telis

Σελίδες: [1]
1
Εγινε. Ετοιμαζω buylist. Thanks για την βοηθεια. θα επανελθω μολις κανω κατι λαθος :P :P

2
Τελευταια τροποποιηση, ακουω προτασεις και ιδεες.

Η επιλογες εγιναν ως εξης

Northern Brew γιατι το προτεινε ο mageloop και φαινεται σαν κλασσικος πικρικος λυκισκος

Magnum γιατι δεν βρηκα Νugget

Galaxy προς το τελος και dry hopping για τα αρωματα των φρουτων

και Citra για το αρωμα.



3
Τα στρογγυλοποιησα ολα και ανεβαζω φωτο αναλυτικα.

Ξαναφτιάξε τους λυκίσκους και υπολόγισε στην 1η προσθήκη, το πολύ 20 IBU.
Θα με ευχαριστήσεις αργότερα.

Eριξα την πρωτη προσθηκη στα 19.6 ΙBU (15g Northern Brewer) και εβαλα 50g(εκαστος) Citra και Nugget στο Dry hopping.

4
Τα στρογγυλοποιησα ολα και ανεβαζω φωτο αναλυτικα.

5
Βρηκα αυτο το template https://brewedbyus.com/recipes/14-american-ipa-extract-template/ που οπως λεει ειναι μια βαση για πειραματισμο και παιζοντας λιγακι εφτιαξα την εξης συνταγη :

Fruity AIPA
American IPA

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           19.0
Total Grain (kg):         3.540
Total Hops (g):           114.00
Original Gravity (OG):    1.065  (°P): 15.9
Final Gravity (FG):       1.016  (°P): 4.1
Alcohol by Volume (ABV):  6.39 %
Colour (SRM):             7.2   (EBC): 14.2
Bitterness (IBU):         59.5   (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
----------------
2.040 kg Dry Malt Extract - Light (57.63%)
1.500 kg Liquid Malt Extract - Light (42.37%)

Hop Bill
----------------
28.0 g Northern Brewer Pellet (9.6% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.5 g/L)        ή  Magnum Pellet (12.5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.5 g/L) 
28.0 g Galaxy Pellet (13.4% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (1.5 g/L)
14.0 g Nugget Pellet (8.5% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (0.7 g/L)
30.0 g Citra Pellet (11.1% Alpha) @ 7 Days (Dry Hop) (1.6 g/L)
14.0 g Nugget Pellet (8.5% Alpha) @ 7 Days (Dry Hop) (0.7 g/L)

Misc Bill
----------------
15.0 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)

Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 20°C with Safale US-05


Recipe Generated with BrewMate


Τα νουμερα φαινονται λογικα σε συγκριση με αλλες συνταγες που ειδα. Πως φαινεται σε ενα πιο εμπειρο ματι.

6
Τελικα ολα πηγαν μια χαρα. Δυνατη γευση, υπεροχο χρωμα και απ'οτι φαινεται παρα πολυ ανθρακικο. Ισως χρειαζεται να ειμαι πιο προσεκτικος στις δοσολογιες.

7
Σημερα την εβγαλα απο το ψυγειο και την ακουμπησα σε ενα τραπεζι για να ηρεμησει και να ειναι ετοιμη για μεταγγιση. Πηρα μια μετρηση και εδειξε 1015-1016 που φαινεται ok συμφωνα με την συσκευασια (1017 FG). Συντομα θα παρω μπουκαλια και θα ετοιμαστω σιγα σιγα για εμφιαλωση. Απο γευση που δοκιμασα φαινεται να ειναι νορμαλ. Φρουτωδες με μια σχετικη πικριλα μετα. Η απορια που εχω ειναι πως αισθανομαι πως εχει αρκετο ανθρακικο ηδη. Επηρεαζει καπως αυτο την εξτρα ζαχαρη που θα βαλω κατα την εμφιαλωση? Η ποσοτητα φαινεται μικρη οποτε δεν ξερω αν θα επηρεασει σε τετοιο βαθμο.

8
Πήρα μια μετρηση σήμερα γιατι ημουν ανυπομονος και εγραψε 1020. Στις οδηγιες λεει τελικη βαρυτητα 1017. Θα το αφησω σιγουρα αλλες 2 μερες και μετα θα παρω μετρηση. Ελεγα να παρω αλλη μια μετρηση 1-2 μερες και αναλογα να εμφιαλωσω. Βιαζομαι? Ειναι αναγκη να το αφησω να περασουν οι 7-10 μερες που προτεινουν οι οδηγιες ή ειμαι οκ να εμφιαλωσω?

9
Πρεπει να εβαλα μισο λιτρο παραπανω γιατι εκανα λαθος στη μετρηση οταν εβαζα την δεξτροζη (ηθελε να εινα σε 2 λιτρα ζεστο νερο). Ωστοσο το ελεγξα σημερα το πρωι, εχει κατσει στους 22 και ολα φαινονται μια χαρα. Το εχω ακομη αγχος μην πεσει αποτομα η θερμοκρασια. Ιδανικα στις 12 μερες να πεφτει 1 βαθμο το 2 ημερο να παει το λιγοτερο 18-17. Αλλιως θα παρω μια ζωνη για σιγουρα.

10
Τελικα η διαδικασια κυλησε νορμαλ. Αγχωθηκα λιγακι μην ριξω πολυ κρυο νερο και στα 12.5 λιτρα τελικό ογκο, η θερμοκρασια εκατσε στους 26-25, οποτε περιμενα να πεσει. Πηρα μετρηση στα 1050 (25οC) και εβαλα την μαγια στους 24. Τυλιξα τον κουβα με μια κουβερτα και τον εβαλα στο νεκρο ψυγειο. Οσον αφορα την μετρηση στα 1050 θα επρεπε να ειναι 1065, το αφησα λιγακι να κρυωσει στους 20οC και η νεα μετρηση εδειξε 1056, 9 μοναδες κατω απο το αναμενομενο. Ειναι μεγαλο προβλημα αυτη η διφορα? Επισης μπουρμπουλιθρες θα επρεπε να βλεπω αμεσως ή περνει καποια ωρα για να ξεκινησουν? Το ψυγειο μας πειραζει που ειναι κλειστο ή θα πρεπε να το αφησω εστω μισανοιχτο για να κυκλοφορει αερας?

11
Τελεια!! Tο φοβηθηκα αρχικα γιατι αυτες τις μερες πιανει μονοψηφια :Ρ  . Θα ενημερωσω ξανα για την πορεια της θερμοκρασιας μολις την φτιαξω!   ^-^

12
Καλησπέρα σε όλους,
Μόλις έφτασε στα χέρια μου το βασικό κιτ με την English IPA της BREWFERM και είμαι πανέτοιμος να το ετοιμάσω. Προβληματίζομαι ωστοσο με το κρύο. Έχω ένα παλιό ψυγείο που δεν δουλεύει πλέον (έχει όμως μόνωση), κουβέρτες και μια "ισοθερμική" τσάντα δώρο από κάποιο σουπερμαρκετ. Σκέφτομουν να πάρω την κλασική ζώνη θέρμανσης αλλά, όντας πρώτη φορά δεν είμαι σιγουρος πως να κινηθώ. Όποια ιδέα για την αντιμετώπιση του κρύου είναι ευπρόσδεκτη. :)

13
Καλησπερα,
νεος στο φορουμ και στο homebrewing,
ειμαι στη διαδικασια του να μαζεψω ο,τι πληροφοριες μπορω για να κυλισει οσο το καλυτερο γινεται το πρωτο batch.
Ψαχνοντας στο ιντερνετ κατεληξα σε αυτη την απλη συνταγη :

Brew Method: Extract
Style Name: Belgian Pale Ale
Boil Time: 60 min
Batch Size: 11.46 liters (ending kettle volume)
Boil Size: 10.01 liters
Boil Gravity: 1.046
Efficiency: 35% (steeping grains only)


STATS:
Original Gravity: 1.040
Final Gravity: 1.006
ABV (standard): 4.44%
IBU (tinseth): 94.64
SRM (morey): 6.97

FERMENTABLES:
1.3 kg - Dry Malt Extract - Amber (100%)

HOPS:
1 oz - Nugget, Type: Pellet, AA: 12, Use: Boil for 60 min, IBU: 78.42
1 oz - Cascade, Type: Pellet, AA: 5, Use: Aroma for 15 min, IBU: 16.21

YEAST:
Mangrove Jack - Belgian Ale Yeast M41
Starter: No
Form: Dry
Attenuation (avg): 85%
Flocculation: Medium
Optimum Temp: 17.78 - 27.78 C

Sτο BeerSmith οι τιμες ειναι καπως διαφορετικες για ΙΒU (83.4) και SRM(7.7).
Tο 83.4 δεν ειναι πολυ για pale ale?

Ο μεγαλυτερος φοβος μου ειναι η κατσαρολα(~10λιτρα) που εχω και ο υπολογισμος των ποσοτητων. Με παιρνει να διπλασιασω τη βυνη? Ειδα(στο beersmith) πως με ~3kg εχω καλυτερο χρωμα και ΙBU.
Περα απο την κατσαρολα για τα υπολοιπα θα χρησιμοποιησω το βασικο kit εξοπλισμου.
Η βραση θα γινει σε κεραμεικο ματι.
Αναρωτιεμαι αν θα μπορουσα να φτιαξω δυο batches back to back, λογω μεγεθους κατσαρολας και να τα ενωσω. Το BeerSmith εχει ενα tool για scaling, ισως αυτο βοηθουσε.

Σελίδες: [1]