Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - panzo

Σελίδες: [1]
1
Αγγελίες / Bulldog Brewer
« στις: 27/01/2018, 11:14:42 »
Το γνωστο bulldog brewer ολοκληρωμενο συστημα ζυθοποιησης για all grain, σε τελεια κατασταση (εχω βρασει 4 φορές)
Είναι όπως αγοράστηκε κομπλέ με την αρχική συσκευασία του και με τα παρελκόμενα του!

350euro


2
Μπύρα / Rusty Cr0wn NEIPA
« στις: 06/05/2017, 11:41:40 »
Type: All Grain
Batch Size: 23,00 l
Boil Size: 28,00 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 25,50 l
Final Bottling Vol: 21,00 l
Fermentation: Ale, Two Stage


Equipment: Grainfather
Efficiency: 73,00 %
Est Mash Efficiency: 80,9 %
Taste Rating: 30,0


5,00 kg Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC) Grain 1 76,9 %
0,50 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 2 7,7 %
0,50 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 3 7,7 %
0,50 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 4 7,7 %
4,00 g Citra [11,40 %] - First Wort 60,0 min Hop 5 4,6 IBUs
4,00 g Mosaic (HBC 369) [11,60 %] - First Wort 60,0 min Hop 6 4,7 IBUs
4,00 g Simcoe [13,00 %] - First Wort 60,0 min Hop 7 5,3 IBUs
17,00 g Citra [11,40 %] - Steep/Whirlpool 30,0 min Hop 8 6,9 IBUs
17,00 g Mosaic (HBC 369) [11,60 %] - Steep/Whirlpool 30,0 min Hop 9 7,0 IBUs
17,00 g Simcoe [13,00 %] - Steep/Whirlpool 30,0 min Hop 10 7,8 IBUs
12,00 g Citra [11,40 %] - Steep/Whirlpool 10,0 min Hop 11 2,3 IBUs
12,00 g Mosaic (HBC 369) [11,60 %] - Steep/Whirlpool 10,0 min Hop 12 2,3 IBUs
12,00 g Simcoe [13,00 %] - Steep/Whirlpool 10,0 min Hop 13 2,6 IBUs
6,00 g Citra [11,40 %] - Steep/Whirlpool 40,0 min Hop 14 2,8 IBUs
6,00 g Mosaic (HBC 369) [11,60 %] - Steep/Whirlpool 40,0 min Hop 15 2,8 IBUs
6,00 g Simcoe [13,00 %] - Steep/Whirlpool 40,0 min Hop 16 3,1 IBUs
1,0 pkg  English Ale (White Labs #WLP002) [35,49 ml] Yeast 17 -
18,00 g Citra [11,40 %] - Dry Hop 8,0 Days Hop 18 0,0 IBUs
18,00 g Mosaic (HBC 369) [11,60 %] - Dry Hop 8,0 Days Hop 19 0,0 IBUs
18,00 g Simcoe [13,00 %] - Dry Hop 8,0 Days Hop 20 0,0 IBUs
28,00 g Citra [11,40 %] - Dry Hop 4,0 Days Hop 21 0,0 IBUs
28,00 g Mosaic (HBC 369) [11,60 %] - Dry Hop 4,0 Days Hop 22 0,0 IBUs
28,00 g Simcoe [13,00 %] - Dry Hop 4,0 Days Hop 23 0,0 IBUs


Gravity, Alcohol Content and Color

Est Original Gravity: 1,064 SG
Est Final Gravity: 1,019 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6,0 %
Bitterness: 54,5 IBUs
Est Color: 10,2 EBC

Measured Original Gravity: 1,046 SG
Measured Final Gravity: 1,010 SG
Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Calories: 427,1 kcal/l


Μετα από 14 μέρες ζύμωσης μπήκε στο βαρέλι.
Θα μείνει στο ψυγείο μέχρι να πέσει στους 10C και στα καπάκια θα μπει για μια εβδομάδα στο CO2 στα 15psi  για να φτάσουμε τους 2.3 όγκους CO2....

για να δούμε τι θα δούμε......

3
Extract & Partial Mash / 1o MX American IPA
« στις: 21/10/2016, 22:40:33 »
Μετά την αποτυχία στο κιτ και την θυσία του στον θεο νεροχύτη βλέπε https://www.beerdeli.gr/forum/index.php/topic,1826.msg26179.html
Αποφάσισα πως αρκετά με τα κιτ θα πρέπει να προχωρήσω λιγάκι παρακάτω (όχι λόγω της αποτυχίας καθαρά για λόγους γνώσεων και εμπειρίας!)
Έτσι μετά από την πολύτιμη βοήθεια του brewmaster  ( αφού δοκίμασε την ξινισμένη δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό :P) στις 19/10 έβαλα το παρακάτω batch

Batch Size: 12,00 l
Boil Size: 3,47 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 2,64 l
Final Bottling Vol: 10,49 l
Fermentation: Ale, Two Stage
Date: 19 Oct 2016
Brewer:
Asst Brewer:
Equipment: Pot ( 3 Gal/11.4 L) - Extract
Efficiency: 72,00 %

0,50 kg   Munich I (Weyermann) (14,0 EBC)   Grain   1   22,7 %
1,70 kg   Pale Liquid Extract (15,8 EBC)           Extract   2   77,3 %

30,00 g   Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 60,0 min   Hop   3   18,5 IBUs
15,00 g   Citra [12,00 %] -                           Boil 20,0 min   Hop   4   4,8 IBUs
15,00 g   Mosaic (HBC 369) [12,25 %] -        Boil 20,0 min   Hop   5   4,9 IBUs
15,00 g   Citra [12,00 %] -                           Boil 0,0 min   Hop   6   0,0 IBUs
15,00 g   Mosaic (HBC 369) [12,25 %] -        Boil 0,0 min   Hop   7   0,0 IBUs


1,0 pkg   US West Coast Yeast (Mangrove Jack's #M44)   Yeast   8   -

Est Original Gravity: 1,052 SG
Est Final Gravity: 1,010 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,4 %
Bitterness: 34,7 IBUs
Est Color: 14,6 EBC

Η μαγιά έπεσε με θερμοκρασία γλεύκους στους 19C  και η ζύμωση ξεκίνησε 14 ώρες μετά αρκετά έντονη.
Υπομονή τώρα να τελειώσει να δούμε τι κάναμε.



4
Kit Brewing / Bulldog Bad Cat imperial red
« στις: 08/10/2016, 16:44:42 »
Μπήκε το κόκκινο κιτακι στον κάδο, θερμοκρασία που έπεσε η μαγιά 25 C,
OG 1061,
εν αναμονή λοιπόν να αρχίσει η ζύμωση να δούμε τι θα βγει....

5
Νέα μέλη / Ας ξανασυστηθω...
« στις: 31/05/2016, 22:32:02 »
Ειμαι ο Πανος λοιπον απο την νεα ιωνια και προεχομαι απο παλαιοτερο φορουμ συναντησης στα πρωτα μου βηματα (στα οποια εκει εχω μεινει ακομα κιτακια και αγιος ο θεος για λογους χρονου) επρηζα παρα πολυ στις ερωτησεις τον diver μετα εμαθα ποσο χρεωνει και σταματησα σορρυ diver πιστευω να χεις ριξει τις τιμες λογω κρισης!!!
αυτο τον καιρο διαβαζω μπας και καταφερω να κανω το επομενο βημα στην οικιακη ζυθοποιηση!!

6
Kit Brewing / brewferm ipa
« στις: 12/12/2014, 20:42:52 »
Λεω να την βαλω μπροστα αυριο ποση ζαχαρη? πρεπει να προσθεσω αν μιλαμε για raw cane sugar

Σελίδες: [1]