2
« στις: 06/05/2017, 11:41:40 »
Type: All Grain
Batch Size: 23,00 l
Boil Size: 28,00 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 25,50 l
Final Bottling Vol: 21,00 l
Fermentation: Ale, Two Stage
Equipment: Grainfather
Efficiency: 73,00 %
Est Mash Efficiency: 80,9 %
Taste Rating: 30,0
5,00 kg Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC) Grain 1 76,9 %
0,50 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 2 7,7 %
0,50 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 3 7,7 %
0,50 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 4 7,7 %
4,00 g Citra [11,40 %] - First Wort 60,0 min Hop 5 4,6 IBUs
4,00 g Mosaic (HBC 369) [11,60 %] - First Wort 60,0 min Hop 6 4,7 IBUs
4,00 g Simcoe [13,00 %] - First Wort 60,0 min Hop 7 5,3 IBUs
17,00 g Citra [11,40 %] - Steep/Whirlpool 30,0 min Hop 8 6,9 IBUs
17,00 g Mosaic (HBC 369) [11,60 %] - Steep/Whirlpool 30,0 min Hop 9 7,0 IBUs
17,00 g Simcoe [13,00 %] - Steep/Whirlpool 30,0 min Hop 10 7,8 IBUs
12,00 g Citra [11,40 %] - Steep/Whirlpool 10,0 min Hop 11 2,3 IBUs
12,00 g Mosaic (HBC 369) [11,60 %] - Steep/Whirlpool 10,0 min Hop 12 2,3 IBUs
12,00 g Simcoe [13,00 %] - Steep/Whirlpool 10,0 min Hop 13 2,6 IBUs
6,00 g Citra [11,40 %] - Steep/Whirlpool 40,0 min Hop 14 2,8 IBUs
6,00 g Mosaic (HBC 369) [11,60 %] - Steep/Whirlpool 40,0 min Hop 15 2,8 IBUs
6,00 g Simcoe [13,00 %] - Steep/Whirlpool 40,0 min Hop 16 3,1 IBUs
1,0 pkg English Ale (White Labs #WLP002) [35,49 ml] Yeast 17 -
18,00 g Citra [11,40 %] - Dry Hop 8,0 Days Hop 18 0,0 IBUs
18,00 g Mosaic (HBC 369) [11,60 %] - Dry Hop 8,0 Days Hop 19 0,0 IBUs
18,00 g Simcoe [13,00 %] - Dry Hop 8,0 Days Hop 20 0,0 IBUs
28,00 g Citra [11,40 %] - Dry Hop 4,0 Days Hop 21 0,0 IBUs
28,00 g Mosaic (HBC 369) [11,60 %] - Dry Hop 4,0 Days Hop 22 0,0 IBUs
28,00 g Simcoe [13,00 %] - Dry Hop 4,0 Days Hop 23 0,0 IBUs
Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 1,064 SG
Est Final Gravity: 1,019 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6,0 %
Bitterness: 54,5 IBUs
Est Color: 10,2 EBC
Measured Original Gravity: 1,046 SG
Measured Final Gravity: 1,010 SG
Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Calories: 427,1 kcal/l
Μετα από 14 μέρες ζύμωσης μπήκε στο βαρέλι.
Θα μείνει στο ψυγείο μέχρι να πέσει στους 10C και στα καπάκια θα μπει για μια εβδομάδα στο CO2 στα 15psi για να φτάσουμε τους 2.3 όγκους CO2....
για να δούμε τι θα δούμε......