Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Beeroskopio

Σελίδες: [1]
1
Γενικές ερωτήσεις. / Μπυροβομβίδες
« στις: 05/05/2018, 12:28:43 »
Καλησπέρα σε όλους. Έφτιαξα μια saison και άνοιξα 2 μπουκάλια τα οποία οδήγησαν σε έκρηξη. Δεν πιστεύω να τσίμπησα τίποτα. Εργαλείο υπολογισμού σακχαρων χρησιμοποιώ το ίδιο πάντα και το παθαίνω πρώτη φορά μετά από πολλές μπύρες. Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει πιθανότητα να σωθεί η παρτίδα με κάποιο τρόπο;;; Ευχαριστώ

2
Extract & Partial Mash / Απόψεις!
« στις: 14/03/2017, 12:31:48 »
Χθες έβαλα μια tropical stout για τον διαγωνισμό του ΣΕΖΕ. Εκτός του ότι έπαθα ένα ωραιότατο boil over τα υπόλοιπα φυσιολογικά. Σήμερα όμως που ξύπνησα είδα μια πρωτοφανή εικόνα για εμένα. Απίστευτα έντονη δραστηριοτητα και αφρισμένο γλεύκος στην αεροπαγιδα να ανεβαίνει προς τα πάνω. Εννοείται ότι ξερασε την βότκα και άρχισε να αναβλύζει προς τα έξω. Θα δείτε και τις φωτο


Θερμοκρασία δωματίου 20. Επίσης στην περίμετρο εκεί που είναι η ασφάλεια του κουμπωματος είχε φουσκώσει τρελά έτοιμο να εκραγεί. Μίλησα με Βρου αλλά πείτε καμιά γνώμη και εσείς αν έχετε πάθει τίποτα παρόμοιο και τι κάνατε. Ευχαριστώ
ΥΓ νιώθω σαν πρωτάρης...

join www.beeroskopio.com

3
Είσαι καλεσμένος σε ένα μεγάλο φεστιβάλ γευσιγνωσίας μπύρας και καλείσαι να προσφέρεις 5 Ελληνικές μπύρες που θα αντιπροσωπεύσουν την χώρα μας με καμάρι! Ποιες 5 μπύρες θα έπαιρνες?

http://www.beeroskopio.com/p/5.html

Μπες και δώσε την ψήφο σου!!! 

Υ.Γ. όσοι το έχετε δει ήδη στο φόρουμ του ΣΕΖΕ αγνοήστε το! Ευχαριστώ

4
Καλησπέρα! Θα παίξει mx αύριο για weiss και θέλω να πειραματιστώ με κάνα μπαχαρικό, φρούτο κτλ!
Προτείνεται ότι νομίζετε απλά διευκρινίστε το αν θα τα βράσω στα τελευταία λεπτά ή θα μπουν στο 1ο κάδο για ωρίμανση με την ζύμωση μαζί (αν και με φοβίζει να πετάξω πχ αστεροειδή γλυκάνισο μέσα στο γλεύκος μην πάρει καμιά μόλυνση, καλά λέω ή δεν παίζει άγχος)!

5
Ερωτήσεις:
1) Έχω ένα DME και ένα LME. Να ξεκινήσω με το ξηρό? Πότε ακριβώς το βάζω, στο steeping των ειδικών βυνων ή όταν τις αφαιρέσω και ανεβάζω τον βρασμό από τους 70 στους 100? Το υγρό ME πότε ακριβώς το σκάω?
2) Έχω και 500γρ candy brown sugar να την ρίξω ανάμεσα στο 60λεπτο? Τα σάκχαρα πως επηρεάσουν τον 1ο λυκίσκο  (της πικράδας)
Ευχαριστώ!!!

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


6
Έφτιαξα πριν λίγο καιρό ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το πως θα θέλαμε μια κάβα με αποκλειστικότητα στις μπύρες! Δεν έχω καμιά επιχειρηματική τάση ή προοπτική (άλλωστε είμαι στρατιωτικός και δεν μπορώ) απλά είχα λίγο χρόνο και ήθελα να δω πως σκέφτεται ο κόσμος σχετικά με αυτού του είδους τα καταστήματα! Όποιος έχει να αφιερώσει 10 λεπτά ας το απαντήσει και ας παραθέσει σχόλια! Ευχαριστώ!!!

https://docs.google.com/forms/d/1VCo...K0j08/viewform

Υ.Γ. Αν συμπληρωθούν 100 απαντήσεις θα βγάλω και τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα 74/100

7
Kit Brewing / Mangrove Jack's Blonde Lager
« στις: 27/05/2015, 17:31:36 »
Καλησπέρα σε όλους!
Πριν 10 μερες (Κυριακή 17/5) φτιάξαμε το κιτακι παραπάνω.
Δινω λεπτομεριες πρωτα για να ρωτήσω μετα!
Καταρχήν επαιξε απολυμανση μεχρι αηδιας.
Θερμοκρασία δωματιου 1ης ζυμωσης:23-24
Νερο εμφιαλωμενο, 1 κιλο δεξτροζη, ενυδατωμενη μαγια (κόλπα συζύγου), και τελος τσιπουραρα στην αεροπαγιδα και απόλυτο σφραγγισμα!
Αφου έκλεισα πηρα μετρηση μετα απο κανα 3ωρο (μαλακια?) και μου εδωσε 1032 (ψιλολιγο μου φανηκε). Η αεροπαγιδα κελαηδουσε στο επομενο 2ωρο κιόλας. Στην σημερινη μετρηση μου έδωσε 1006 (που σημαινει εμφιαλωση). Ερωτησεις:
1. Να πιεσω τον καδο να βγαλει και το υπολοιπο διοξειδιο που φαινεται οτι εχει?
2. Αν εμφιαλωσω αργότερα θα επηρεαστει η μπυρα?μεχρι πότε μπορω να το τραβηξω?
3. Ενδεικνυόμενη δεξτροζη ειναι στα 165 γρ περιπου, αν βαλω παραπανω (πχ 180) θα μου δωσει μονο περισσότερη ενθρακωση η και σωμα? Ρωταω γιατι οταν δοκιμασα ηταν πολυ αραιή στο σωμα...
Αυτα μπυροφιλοι, περιμενω τα φωτα σας!!!!

8
Καλησπέρα σε όλους!
Είπα να ξεκινήσω ένα θεματάκι σχετικά με ενδιαφέροντα sites του εξωτερικού σχετικά με την μπύρα ώστε να έχουμε ένα είδους οδηγό χωρίζοντας τα σε κατηγορίες (πχ homebrew,beer reviews,beer education κτλ) και να τα χρησιμοποιήσουμε για δικιά μας εκμάθηση-διευκόλυνση! Όσοι λοιπόν έχουν όρεξη,χρόνο και βρίσκουν το ''θέμα'' ενδιαφέρον ας αρχίσουν να ποστάρουν συνδέσμους των sites που έχουν ανακαλύψει! Θα εξαιρέσουμε τα Ελληνικά (θέλω να πιστεύω ότι όποιος ασχολείται γνωρίζει ποια είναι τα σοβαρά) και τα επίσημα site ζυθοποιείων και μπυρών όπως και των πωλήσεων(e-shops). Ευπρόσδεκτα και αυτά που δεν είναι στην Αγγλική γλώσσα! Ξεκινάω για να μπούμε στο κλίμα: (με τις κλασσικούρες)

BEER EDUCATION/KNOWLEDGE:
http://www.craftbeer.com/
http://gatewaybeers.com/
http://belgium.beertourism.com/
http://www.blogaboutbeer.com/

BEER NEWS:
http://totallybeer.com/
http://draftmag.com/
http://www.beerpulse.com/
http://allaboutbeer.com/

BEER/BREWERY DATABASE:
https://untappd.com
http://www.perfectpint.co.uk/
http://www.europeanbeerguide.net/
http://www.ratebeer.com/
http://www.beeradvocate.com/
http://www.brewerydb.com/

HOMEBREW:
https://www.brewtoad.com/
http://www.homebrewtalk.com/
http://www.themadfermentationist.com/
http://byo.com/
http://beerrecipes.org/
http://beersmith.com/beer-recipes/
http://www.tastybrew.com/index.html
http://www.homebrewing.com/
http://www.homebrewersassociation.org/

PHOTOBLOGS:
http://beerlens.com/
http://www.brewbokeh.com/

GENERAL BEER BLOGS:
http://www.brewbokeh.com/

9
Νέα μέλη / Καλησπέρα σε όλους!!!
« στις: 14/12/2014, 19:53:57 »
Γεια σε όλους! Είμαι ο Παναγιώτης 33 χρόνων μένω στα Μέγαρα (λόγο δουλειάς) με πατρικό στην Αθήνα! Είμαι διαχειριστής του beer blog http://beeroskopio.blogspot.gr/ και πρόσφατα (βασικά χθες) κάναμε με ένα κολλητό την πρώτη απόπειρα για σπιτική μπύρα με better brew (kit) όχι all-grain (ακόμα). Ερωτήσεις-απορίες:
1. Όταν ρίξαμε στον κάδο το γλεύκος με το ζεστόνερό ανακατεύαμε να αραιώσει όπως επίσης το ίδιο όταν ρίξαμε την δεξτρόζη! (Όλα αυτά πριν συμπληρώσουμε με νερό) Τέλος γεμίσαμε ως 23 λίτρα με νερό και ρίξαμε την μαγιά.
έπρεπε να ανακατεύουμε ή όχι?
2. Πριν κλείσουμε δεν πήραμε ένδειξη για OG! Κάναμε λάθος?αν ναι πως σώζετε?
3. Πόσο μπορεί να διαρκέσει η ζύμωση και για να σιγουρεύτουμε ότι τελείωσε τι FG πρέπει να μας δείξει?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! ;)

Σελίδες: [1]