Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - ArisR

Σελίδες: [1] 2
1
πωλουνται τα εξης ;

μαρμιτα inox 50lt με βαση, με πατο ανωξειδωτο ωστε να μην ακουμπαει ο σακος στην αντισταση , με βρυσακι inox κ με αντισταση 3,5 kw .. τιμη 85 ευρω ..  δωρο ο σακος βουαλ  ...

τσιλερ χαλκου .. 25 ευρω ...

διαθλασιομετρο καινουριο , στο κουτι του αχρησιμοποιητο ...  20 ευρω ..

ηλεκτρονικο ΡΗ μετρο καινουριο αχρησιμοποιητο , 10ευρω ...

δωρο 50 μπουκαλια ....

κιν. 6945.38.38.98
Αρης ..







2
Γενικές ερωτήσεις. / Ξυνιλα ...
« στις: 18/05/2016, 21:14:20 »
Στην προηγουμενο biab , μια weiss κλωνος , μου εχει ξυνισει η μπυρα ..
ενω ολα φαινονται μια χαρα , χρωμα , αφρος υπαρχει εντονη ξυνιλα στη γευση της ..
λογικα κατι αρπαξε .. κ ειναι σε ολα τα μπουκαλια που εχω δοκιμασει ..
επειδη ειχε βγει πολυ χαμηλο το og εριξα μισο κιλο δεξτροζη κατευθειαν στον καδο ζυμωσης ..
ηδη απο την εμφιαλωση μου εφερνε λιγη ξυνιλα , αλλα πιστεψα πως θα εστρωνε ..

σκεφτομαι να πεταξω την μπυρα , να αδειασω ολα τα μπουκαλια κ ενα βαρελακι 5λιτρο που την εχω ..
τα μπουκαλια κ το βαρελακι μπορω να τα ξαναχρησιμοποιησω ετσι ? αφου τα καθαρισω κ τα απολυμανω καλα ..

3
Αυτοματος βραστηρας 27 λιτρων απο Δευτερα στα lidl ..


4
Extract & Partial Mash / mx αντι biab ..
« στις: 08/05/2016, 17:28:47 »
Με τον εξοπλισμο που εχω (κατσαρολα 50αρα με 3,5 kw αντισταση), εχω κανει 2 παρτιδες biab ,
η πρωτη μια weiss η οποια εχει ξυνισει κ παει για πεταμα
κ μια pils που βρισκεται στον καδο κ παει καλα ..

επειδη πολυ ταλαιπωρια το biab , 5 ωρες εφαγα την τελευταια φορα ,
πολυ μπερδεμα με αποδοσεις , ποσοτητες νερων κλπ ,
σκεφτηκα να κανω mx  αντι biab , αφου ειναι σαφως ευκολοτερη η διαδικασια ..
κ αφου δε φτιαχνω περιρεγες μπυρες , αλλα απλες συνταγες ..

ποια ειναι η γνωμη σας ?
στο brewmate οι συνταγες θα σχεδιαζονται οπως κ για biab ετσι ? απλα θα βαλω extract ή partial mash ?

πιστευω οτι θα παρω μεγαλυτερες ποσοτητες μπυρας , με λιγοτερο κοπο-χρονο ..

5
Μπύρα / Pils Urquell(biab)
« στις: 01/04/2016, 09:50:14 »
Batch Size (L):           15.0
Total Grain (kg):         3.701
Total Hops (g):           67.89
Original Gravity (OG):    1.048  (°P): 11.9
Final Gravity (FG):       1.011  (°P): 2.8
Alcohol by Volume (ABV):  4.83 %
Colour (SRM):             4.0   (EBC): 7.9
Bitterness (IBU):         42.4   (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 60
Boil Time (Minutes):      90

Grain Bill
----------------
2.842 kg Pilsner (76.79%)
0.355 kg Vienna (9.59%)
0.182 kg Carapils (Dextrine) (4.92%)
0.182 kg Munich II (4.92%)
0.140 kg Corn Sugar (3.78%)

Hop Bill
----------------
30.0 g Cluster Pellet (6.5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2 g/L)
21.3 g Saaz Pellet (4% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (1.4 g/L)
16.6 g Saaz Pellet (4% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.1 g/L)

Misc Bill
----------------
3.9 g Irish Moss @ 0 Minutes (Boil)

mashing  55°C for 15 min and  68°C for 45 Minutes
Fermented at 13°C with WLP800 - Pilsner Lager


Recipe Generated with BrewMate


λεπτομερειες - αποτελεσματα  εν καιρο ..

6
All Grain Brewing / lager ...
« στις: 30/03/2016, 12:08:56 »
Καλημερα ...  θελω να ζυμωσω μια lager εν'οψη καλοκαιριου κ euro , αν γινει ...

τι προτεινεται ...
εχω ψυγειακi για τον καδο κ ρυθμιστη stc1000

7
Γενικά θέματα / κλειδωμα θεματος ?
« στις: 03/03/2016, 18:35:21 »
Πατησα κατι κ κλειδωσε το θεμα ?
τι εγινε , δε καταλαβαινω ..

https://www.beerdeli.gr/forum/index.php/topic,1600.0.html

8
Εξοπλισμός / Βiab εξοπλισμος ..
« στις: 17/02/2016, 10:22:52 »
Σε διαδικασια κατασκευης του εξοπλισμου για Biab λοιπον ..
εχω βρει μια 50 κατσαρολα inox ..

ψαχνω αντισταση , αφου εχω επιλεξει να χρησιμοποιω ρευμα κ οχι αεριο  ,
κατα την γνωμη μου πιο ευκολια κ χωρις πολλα πραγματα , εξοικονομηση χωρου .\
που βρισκω τετοιες αντιστασεις ?
ψαχνω για inox κ ισχυος 4kw ? ειναι πολλα /λιγα ?

επισης ενα θερμομετρο που θα μπει πανω στην κατσαρολα ..
εχετε καποιο μαγαζι συγκεκριμμενο ?
καποιο λινκ ?

επισης το λαστιχο που μπαινει απ'εξω για την σταθμη , ειναι απλο σιλικονης ?
κ οτι ρακορ μπει πρεπει να ειναι inox ? φλαντζες , τεφλον , τι χρησιμοποιουμε για στεγανοποιηση ?
ευχαριστω για τον χρονο σας ..


9
Kit Brewing / Brewferm Wheat
« στις: 27/01/2016, 11:19:45 »
Kαλημερα ...
εχω εδω κ  8 μερες στον καδο το κιτ της brewferm wheat ..
αντι για δεξτροζη 750gr που απαιτειται για την ζυμωση , εβαλα 1kg dme ..
κ λιγο κατω απο τα 15 λιτρα εκανα το γλευκος .. αρχικη πυκνοτητα στα 1054 στους 23.8 C ,οπου
επεσε κ η μαγια , οχι του κιτ αλλα μια Safbrew WB-06 ..η θερμοκρασια του γλευκους επεσε τις τελευταιες μερες
στους 19,5 .. φυσαλιδες δεν βλεπω θα περιμενω 2-3 μερες ακομη κ μετα μεταγγιση , ζαχαρη κ εμφιαλωση κατευθειαν ..

Η εμφιαλωση προτεινεται να γινει με 7γρ/λιτρο , δηλαδη 105 γρ . στα 15 λιτρα .
επειδη θα βαλω  μπυρα κ σε ενα βαρελακι 5λτ ,που θα χρησιμοποιηθει μετα με dispenser,
χρειαζεται να ριξω στο βαρελακι επιπλεον 3γρ/λιτρο ζαχαρη , δηλαδη 15 γραμμαρια ακομη στο βαρελακι
εκτος απο την αρχικη ποσοτητα που θα εχω ριξει στον καδο ?

το dispenser λογω του co2 που χρησιμοποιει , επηρεαζει την τελικη ποσοτητα του ανθρακικου ?

10
Εξοπλισμός / βαρελακι 5λ
« στις: 22/01/2016, 13:07:06 »
Σε αυτα τα βαρελακια
 http://www.cavaarion.gr/catalog/products/FLENSBURGERWEIZEN%CE%92%CE%91%CE%A1%CE%95%CE%9B%CE%91%CE%9A%CE%995LT/952
( γενικα οχι συγκεκριμενα ) μπορουμε να βαλουμε εκει την  μπυρα
κ να τα χρησιμοποιουμε με τον μηχανισμο :
http://www.beerdeli.gr/beer-king-co2-dispenser.html

Αν ναι , αλλαζουμε την ποσοτητα των ζαχαρων που θα χρησιμοποιησουμε , σε σχεση με την εμφιαλωση ?
κ πως το υπολογιζουμε ?


11
Αγγελίες / beertender KRUPS VB502
« στις: 19/01/2016, 19:41:42 »
σε αριστη κατασταση , δεν εχει χρησιμοποιηθει ουτε για 5 βαρελακια ..
τιμη 100 ευρω  η ανταλλασεται με εξοπλισμο ( μαρμιτα γκαζιερα κλπ )

για εκτος Αθηνας μεταφορικα δικα μου ..

12
Kit Brewing / Mangrove Jack's Αmarican pale ale
« στις: 06/06/2015, 22:33:50 »
Kαλησπερα ..
Μετα απο το κιτακι Ambiorix , το οποιο εβγαλε μια
φοβερη μπυρα , σημερα μπηκε στον καδο  American pale ale ..

εριξα 1kg δεξτροζη οπως αναφερεται κ στο site :
http://www.beerdeli.gr/mangrove-jacks-american-pale-ale-dry-hopped-etoimo-kit-zuthopoiisis.html

μετα ομως ειδα μεσα σε ενα χαρτι του κιτ οτι για την APA χρειαζονται 600 gr!!!!

Εν το μεταξυ επειδη οταν εριξα την κατσαρολα με το γλευκος στον καδο χυθηκε λιγο απεξω ,
εβαζα νερο κ μετρουσα πυκνοτητα ...
εβαλα λοιπον  20 λιτρα νερο κ εφτασα πυκνοτητα στα 1050 ....

μεχρι να κοιμηθω λιγο κ να ξυπνησω ,, αρχισαν μπουρμπουληθρες .....
Ε  ενταξει κοιμηθηκα κανα τριωρο ....


λετε να υπαρχει προβλημα με την δεξτροζη ?
να φταει το αλκοολ πολυ ψηλα ...






13
Μετα απο 3 κιτακια κ κατανοωντας την διαδικασια λεω να
ανεβω πιστα ... εχω βρει καποιες συνταγες απο μπυρες που μου αρεσουν πολυ ..
μια απο αυτες ειναι η ESB Fullers ...
σας παραθετω την συνταγη κ να μου πειτε τη γνωμη σας , το βαθμο δυσκολιας κ
λιγο πιο αναλυτικα την διαδικασια ..
Επισης επειδη δεν θα βρουμε ολα τα  υλικα ιδια με την συνταγη  , τι πρεπει να χρησιμοποιησω ?

14
Kit Brewing / BREWFERM Ambiorix ..
« στις: 24/02/2015, 21:20:39 »
3η προσπαθεια .. στον καδο βρισκεται Ambiorix ...
με αρχικη πυκνοτητα 1055 στους 21 βαθμους επεσε η
μαγια κ η ζυμωση εχει ξεκινησει ..
εβαλα 500 γρ . candy sugar κ 575 γρ δεξτροζη για να πιασει
το συνολικο 1075 γρ δεξτροζης που προτεινει ..
Εβαλα λιγο λιγοτερο νερο 14,5 λιτρα αντι 15 ..


15
Kit Brewing / Coopers Wheat ..
« στις: 13/02/2015, 20:15:22 »
Μετα το πρωτο κιτ pilsener , που βρισκεται στα μπουκαλια ,
στον καδο βρισκεται  το δευτερο κιτ weiss ..

Χρησιμοποιησα κιτ της coopers ..
εβαλα 500 γρ . δεξτροζη κ 500γρ . dme  wheat ..

η αρχικη πυκνοτητα ηταν στο 1035 .
φυσαλιδες δεν εχω δει ακομη , εχει περασει ενα 24ωρο ..
περιμενω ...

σειρα εχει ενα κιτ της brewferm το Αmbiorix , που προτεινε ο Πολ ..


Σελίδες: [1] 2