Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Vaios_Lk

Σελίδες: [1] 2
1
Καλημέρα, σχεδιάζω στις επόμενες παρτίδες να βάζω την μπύρα σε βαρελάκια. ( πολύ πέδεμα με τα μπουκάλια ρε παιδί μου )
Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω αυτά τις BrewFerm.

Ερώτησεις:

1. Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να έχω το ίδιο καλό αποτέλεσμα όπως και στα μπουκάλια;; Διάβασα κάτι για co2 αλλά δε κατάλαβα.
2. Πέρα από τα βαρελάκια της BrewFerm μπορώ να χρησιμοποιήσω βαρελάκια που έχουν ήδη μπύρα;;
3. Αν διαλέξω άλλου τύπου βαρελάκι, αλλάζει κάτι στην τεχνική για να μείνει η μπύρα μέσα οκ;

2
Καλησπέρα ομάδα! Μένω επαρχία κ μιας και έχω αρκετό χώρο στο σπίτι σκέφτηκα να "στολίσω" το υπόστεγο του αυτοκινήτου με φυτά λυκίσκου.
Γνωρίζει κανείς κάποιο κατάστημα που μπορούμε να αγοράσουμε σπόρους ή φυτά;;

3
Kit Brewing / Υψηλά IBU σε ΚΙΤ
« στις: 31/03/2016, 21:01:20 »
καλησπέρα παιδιά, σκέφτομαι να κάνω μια IPA ( KIT ) και θέλω να έχει πολύ υψηλά IBU. ( Όσο περισσότερο γίνεται )
Σκέφτομαι να βράσω λυκίσκους σε νερό και μετά να το προσθέσω μαζί με το υπόλοιπο νερό και το κιτ.
Πόσο μπορώ με αυτή τη μέθοδο να βρω τα IBU ;;

4
Τεχνικές / Εμφιάλωση και co2
« στις: 27/03/2016, 21:24:31 »
Καλησπέρα παιδιά. Πόσο πρέπει να αφήνουμε τα μπουκάλια στη θερμοκρασία ζύμωσης της μαγιάς πρίν τα βάλουμε στο ψυγείο;;;
Τι διάφορες έχει αν μπουν πιο νωρίς η πιο αργά από το ιδανικό;;

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

5
Extract & Partial Mash / Απορίες για MX
« στις: 24/03/2016, 09:33:51 »
Καλημέρα ομάδα! Είδα μερικά βίντεο για το πως ακριβώς γίνεται το malt extract αλλά θα ήθελα να λύσω κάποιες απορίες.
Ποιά είναι η στάνταρ μέθοδος;; πχ στο κιτ υπήρχε κάποιος οδηγός, υπάρχει κάτι ανάλογο;;

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


6
Kit Brewing / Black Rock Wheat με λιγότερο νερό!
« στις: 21/03/2016, 20:49:53 »
 Καλησπέρα ομάδα ! Λοιπόν, έβαλα χθες στον κάδο μια Black Rock Wheat, αλλά έγινε κάποιο λαθάκι.
Καταρχήν πρόσθεσα μισό κιλό νυφάδες σιταριού ( το έβαλα να μουλιάσει σε 4.5 λίτρα νερό ).
Πρόσθεσα μετά ότι μου έδωσε στον κάδο μαζί με τη ζάχαρη ( ενισχυτικό ) και όλη τη διαδικασία κανονικά.
Αλλά δεν υπολογίσαμε το νερό που χάθηκε στη διαδικασία του μουλιάσματος και μου βγήκε στο τέλος περίπου 21 με 22 λίτρα
( ένδειξη στον κάδο ).
Αρχική πυκνότητα δε πήραμε.
Ζυμώνει κανονικά τώρα.

Τι θα αλλάξει με τα 1-2 λίτρα λιγότερο που έχει;;;
Επίσης μπορώ να κάνω κάτι τώρα αν σε περίπτωση δημιουργηθεί ανισορροπία ή ότι άλλο;;;   

PS: Έχω και 100gr λυκίσκο για dryhopping.

7
Kit Brewing / Λυκίσκοι σε ΚΙΤ
« στις: 11/03/2016, 20:37:36 »
καλησπέρα ομάδα ! Έχω να ζυμώνει ένα ΚΙΤ IPA της BetterBrew 23 λίτρα και θα βάλω αργότερα ένα της Black Rock ( Wheat ) επίσης 23 λίτρων.

Αγόρασα τους εξής λυκίσκους: El Dorado pellets (US) και Hallertau Hersbrucker pellets (DE)

Πως μπορώ να τους εκμεταλλευτώ;; Πόσο να ρίξω μέσα ( μετά την ολοκλήρωση της ζύμωσης )
Να κάνω βρασμό για να δώσουν πικράδα ;;
Σε τι συνδιασμό ;;
Πείτε μου τη γνώμη σας για το τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε να μου βγεί καλό αποτέλεσμα σε κάθε ΚΙΤ.

8
Kit Brewing / Νιφάδες Σιταριού Flaked Wheat
« στις: 01/03/2016, 20:22:01 »
Ερώτηση: Είδα τις νιφάδες και θα ήθελα να μάθω πως ακριβώς χρησιμοποιούνται;; Μπορώ για παράδειγμα σε ένα kit wheat με κάποιο τρόπο να τις προσθέσω και να πάρω τα πλεονεκτήματα τους; ( πχ σώμα )

9
Χειμώνας είναι, σκέφτομαι να βάλω μερικά κιτ αυτούς τους μήνες που θα δουλέψουν καλύτερα με αυτές τις θερμοκρασίες ( κοντά στους 10 )

Ποιο κιτ μου προτείνετε παιδιά;;;

10
Μαγιά / Μαγιά και θερμοκρασίες
« στις: 07/12/2015, 10:57:17 »
Καλημέρα παίδες! Βάζει κρύο σιγά σιγά και θέλω να σας ρωτήσω :

1) Οι μαγιές των κίτ, ζυμώνουν σε αυτές τις θερμοκρασίες ;;
2) Υπάρχει κάποια άλλη μαγιά / άλλο κίτ που ζυμώνει σε αυτές τις θερμοκρασίες καλύτερα;;

11
καλησπέρα παιδιά, μόλις 2 εβδομάδες περάσανε από την εμφιάλωση και ανοίξαμε το 1ο μπουκάλι για να ελέγξουμε τον αφρό. Εξαιρετικό σώμα και παχύς αφρός με έντονη δραστηριότητα στη μπύρα. Αλλά η γεύση ήτανε αρκετά νερουλη. Θα αλλάξει στην πορεία, γιατί με φόβισε αρκκετά η αίσθηση αυτή. :-[ :-[

12
Kit Brewing / EBU της Brewferm IPA.
« στις: 22/11/2015, 21:41:50 »
Καλησπέρα παιδιά, μόλις εμφιαλώσαμε την ipa της brewferm. Γνωρίζει κανείς πόσο EBU βγάζει;; Το αναζητώ αλλά δε βρίσκω κάτι.

13
Kit Brewing / brewferm ipa: ζύμωση και πυκνότητα
« στις: 21/11/2015, 09:49:02 »
Καλημέρα! έχω στόν κάδο απο τις 8/11/15 μια brewferm ipa 12litr. πήρα μέτρηση χθες το βράδυ και ήτανε στα 1020. είναι φυσικό ενώ πέρασαν 12 μέρες;; υπάρχει περίπτωση γενικά στα κιτ να τραβήξει η ζύμωση 10+ μέρες;;

14
Kit Brewing / Μutons Wheat + Βελτιωτικό wheat.
« στις: 19/11/2015, 18:16:34 »
Καλησπέρα παιδιά, περιμένω να έρθει η παραγγελία μου. Mutons Wheat + βελτιωτικό ζύμωσης. Είναι το πρώτο μου kit Mutons. Τι λέτε ;; Πόσοι το έχετε δοκιμάσει;;

15
Kit Brewing / Ξεχασμένες μπύρες..
« στις: 10/11/2015, 17:42:29 »
Καλησπέρα παίδες ! Ανακάλυψα μερικά ξεχασμένα μπουκαλάκια στο υπόγειο.
Βrewferm weiss. Είναι 2 ετών σχεδόν, είναι ασφαλές να δοκιμάσω ή έχουν ημερομηνία λήξης;;

Σελίδες: [1] 2