Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - zoizikid

Σελίδες: [1]
1
Μπύρα / Grasshopper (red ipa ale) extra citra
« στις: 31/08/2016, 12:33:14 »
GRASSHOPPER
American IPA

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 21.0
Total Grain (kg): 6.149
Total Hops (g): 175.00
Original Gravity (OG): 1.064 (°P): 15.7
Final Gravity (FG): 1.015 (°P): 3.8
Alcohol by Volume (ABV): 6.42 %
Colour (SRM): 15.2 (EBC): 29.9
Bitterness (IBU): 59.9 (Average - No Chill Adjusted)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 90
Grain Bill
----------------
3.360 kg Pilsner (54.64%)
1.493 kg Biscuit (24.28%)
0.785 kg Carahell (12.77%)
0.292 kg Caramunich III (4.75%)
0.219 kg Cane Sugar (3.56%)
Hop Bill
----------------
10.0 g Citra Pellet (13.5% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
30.0 g Citra Pellet (13.5% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.4 g/L)
35.0 g Citra Pellet (13.5% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.7 g/L)
100.0 g Citra Cones (13.5% Alpha) @ 5 Days (Dry Hop) (4.8 g/L)
Misc Bill
----------------
Single step Infusion at 65°C for 70 Minutes.
Fermented at 22°C with MANGROVE JACKS BURTON UNION M79
Recipe Generated with BrewMate

2
Συνχομπίστες θέλω την βοήθειά σας.. έκανα ένα λάθος... η συνταγή μου είχε προσθήκη ζάχαρης στο βράσιμο.. και ξέχασα να την προσθέσω... έχει τελείωσει το βράσιμο.. εαν βρασω περίπου μισό λίτρο νερό και προσθέσω την ζάχαρη και το προσθέσω θα υπάρξει πρόβλημα? δεν έχω ρίξει τη μαγιά ακόμη γτ κάνω no chilling ...

3
δεύτερη μπύρα ενώ η άλλη εμφιαλώθηκε και περιμένει για δοκιμή....  βρήκα τούτη τη συνταγή που μου άρεσε πολύ αλλά έχει ελλείψεις στα OG kai FG ...Βοηθήστε λίγο τι κατάσταση οι πιο έμπειροι...
http://www.homebrewersassociation.org/homebrew-recipe/beer-recipe-of-the-week-yellow-diamond-belgian-pale-ale/

4
All Grain Brewing / Πρώτες ύλες θεσσαλονίκη
« στις: 09/12/2015, 21:18:32 »
Καλησπέρα είμαι καινούρια στο φόρουμ και γενικά στη ζυθοποιία ... διαθέτω σχετική εμπειρία στις γεύσεις και στις μπύρες γενικά καθώς είμαι συλλέκτρια γεύσεων και μπουκαλιών ( περιττές λεπτομέρειες) . Είναι η πρώτη φορά που θα φτιάξω την δική μου μπύρα... μιας κ δέχτηκα δώρο γενεθλίων εξοπλισμό από φίλους κ είμαι ενθουσιασμένη.. διάβασα πολύ σχετικά με τεχνικές συνταγές αλλά αν δεν περάσεις στην πράξη ( ένα και το αυτό ) επί του θέματος λοιπόν .. έκανα σχετική αναζήτηση πρώτων υλών στη Θεσσαλονίκη για μέθοδο ΒΙΑΒ κ δεν βρήκα κάτι πέρα από έτοιμα κιτ .. γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω πρώτες ύλες ( Βύνες,λυκίσκο κ μαγιες)  ? ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σελίδες: [1]