1
Εξοπλισμός / Παλιες νταμιτζανες λαδιου ως Glass Carboy
« στις: 09/05/2018, 10:51:48 »
Καλημέρα σε όλους!
Αυτόν τον καιρό κοιτάζω να ξεκινήσω 5λιτρες παρτίδες ώστε να πειραματιστώ με νέες συνταγές αλλά και all-grain με τον υπάρχων εξοπλισμό της κουζίνας
Το πρόβλημα μου είναι το εξής: δεν βρίσκω κάδο σε αυτά τα λίτρα. Οπότε οι λύσεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι 2:
Να μετατρέψω κάδο από ποπ-κορν σε κουβα για την ζύμωση
Να χρησιμοποιήσω παλιές νταμιτζάνες από λάδι
Το πρόβλημα με την πρώτη περίπτωση είναι ότι προσπάθησα σε έναν κάδο να ανοίξω τρύπα για βρυσάκι, και παρόλο που έφτιαξα την τρύπα, εκεί που την έφτιαχνα έφυγε και μια ρωγμή - οπότε μαπα το καρπούζι. Μετά προσπάθησα να κάνω το ίδιο στο καπάκι του - και ακριβώς το ίδιο συνέβει πάλι. Οπότε τώρα σκέφτομαι μήπως ξαναπροσπαθήσω ανοίγοντας τρύπα με καυτό αντικείμενο και στην συνέχεια να πιάσω λείμμα..
Τώρα για τις νταμιτζάνες από λάδι φοβάμαι να μην περάσει το άρωμα από το λάδι στην μπύρα. Εαν τις χρησιμοποιήσω έχω κατα νού να τις αφήσω μια ολόκληρη μέρα γεμάτες με μείγμα από OXI για απολύμανση - αλλά θα είναι αρκετό αυτό ώστε να φύγει εντελώς το άρωμα του λαδιου? Επίσης οι νταμιτζάνες αυτές κλείνουν με φελλό, στον οποίον είχα κατα νου να ανοίξω τρύπα ώστε να εφαρμόσω την αεροπαγίδα. Θα κρατήσει όμως ο φελλός?
Τι από τα δύο πιστεύετε είναι καλύτερο να προσπαθήσω?
Αυτόν τον καιρό κοιτάζω να ξεκινήσω 5λιτρες παρτίδες ώστε να πειραματιστώ με νέες συνταγές αλλά και all-grain με τον υπάρχων εξοπλισμό της κουζίνας

Το πρόβλημα μου είναι το εξής: δεν βρίσκω κάδο σε αυτά τα λίτρα. Οπότε οι λύσεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι 2:
Να μετατρέψω κάδο από ποπ-κορν σε κουβα για την ζύμωση
Να χρησιμοποιήσω παλιές νταμιτζάνες από λάδι
Το πρόβλημα με την πρώτη περίπτωση είναι ότι προσπάθησα σε έναν κάδο να ανοίξω τρύπα για βρυσάκι, και παρόλο που έφτιαξα την τρύπα, εκεί που την έφτιαχνα έφυγε και μια ρωγμή - οπότε μαπα το καρπούζι. Μετά προσπάθησα να κάνω το ίδιο στο καπάκι του - και ακριβώς το ίδιο συνέβει πάλι. Οπότε τώρα σκέφτομαι μήπως ξαναπροσπαθήσω ανοίγοντας τρύπα με καυτό αντικείμενο και στην συνέχεια να πιάσω λείμμα..
Τώρα για τις νταμιτζάνες από λάδι φοβάμαι να μην περάσει το άρωμα από το λάδι στην μπύρα. Εαν τις χρησιμοποιήσω έχω κατα νού να τις αφήσω μια ολόκληρη μέρα γεμάτες με μείγμα από OXI για απολύμανση - αλλά θα είναι αρκετό αυτό ώστε να φύγει εντελώς το άρωμα του λαδιου? Επίσης οι νταμιτζάνες αυτές κλείνουν με φελλό, στον οποίον είχα κατα νου να ανοίξω τρύπα ώστε να εφαρμόσω την αεροπαγίδα. Θα κρατήσει όμως ο φελλός?
Τι από τα δύο πιστεύετε είναι καλύτερο να προσπαθήσω?