Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Vaios_Lk

Σελίδες: [1] 2 3 ... 6
1
Δηλαδή θα βάλω τη μισή δεξτρόζη, θα το ταπώσω  κι όταν το ανοίξω θα καρφώσω μέσα την αντλία.
Μετά θα ρυθμίζω την αμπούλα στάνταρ πόσο να το πιέζει;;
πχ θα σερβίρω και μετά θα το ξανά γυρνάω σε συγκεκριμένο επίπεδο;;

2
Καλημέρα, σχεδιάζω στις επόμενες παρτίδες να βάζω την μπύρα σε βαρελάκια. ( πολύ πέδεμα με τα μπουκάλια ρε παιδί μου )
Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω αυτά τις BrewFerm.

Ερώτησεις:

1. Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να έχω το ίδιο καλό αποτέλεσμα όπως και στα μπουκάλια;; Διάβασα κάτι για co2 αλλά δε κατάλαβα.
2. Πέρα από τα βαρελάκια της BrewFerm μπορώ να χρησιμοποιήσω βαρελάκια που έχουν ήδη μπύρα;;
3. Αν διαλέξω άλλου τύπου βαρελάκι, αλλάζει κάτι στην τεχνική για να μείνει η μπύρα μέσα οκ;

3
Ποιο είναι το ανώτατο όριο θερμοκρασίας που αφήνετε τα μπουκάλια ακτός ψυγείου;; Επίσης όταν τα βάλω στο ψυγείο συνεχίζει η ορίμανση ή "παγώνει" ;

4
Καλησπέρα ομάδα! Μένω επαρχία κ μιας και έχω αρκετό χώρο στο σπίτι σκέφτηκα να "στολίσω" το υπόστεγο του αυτοκινήτου με φυτά λυκίσκου.
Γνωρίζει κανείς κάποιο κατάστημα που μπορούμε να αγοράσουμε σπόρους ή φυτά;;

5
Kit Brewing / Απ: Υψηλά IBU σε ΚΙΤ
« στις: 04/04/2016, 21:15:29 »
Μόλις θα ξεμπερδέψω από κάτι δουλίτσες θα σε πάρω τηλ.

6
Kit Brewing / Απ: Υψηλά IBU σε ΚΙΤ
« στις: 01/04/2016, 22:59:43 »
Μπορεί να υπολογιστεί σωστά όμως με τη μέθοδο που χρησιμοποιώ;; Στο " boil size" για παράδειγμα τι θα βάλω ;; την ποσότητα του νερού που θα βράσουν οι λυκίσκοι;

7
Kit Brewing / Υψηλά IBU σε ΚΙΤ
« στις: 31/03/2016, 21:01:20 »
καλησπέρα παιδιά, σκέφτομαι να κάνω μια IPA ( KIT ) και θέλω να έχει πολύ υψηλά IBU. ( Όσο περισσότερο γίνεται )
Σκέφτομαι να βράσω λυκίσκους σε νερό και μετά να το προσθέσω μαζί με το υπόλοιπο νερό και το κιτ.
Πόσο μπορώ με αυτή τη μέθοδο να βρω τα IBU ;;

8
Κανόνες, ιδέες, προτάσεις / Απ: Dictionary
« στις: 31/03/2016, 20:29:12 »
Ωραία! Να το βάλω και στο αρχείο αν είναι!

9
Κανόνες, ιδέες, προτάσεις / Απ: Dictionary
« στις: 31/03/2016, 20:20:21 »
Καλή δουλειά παιδιά! Το Batch Size τι σημαίνει;; προσπαθώ να βρω γενικά νόημα ακόμη κ google, αλλά δε βρίσκω τπτ. Ίδιο νόημα έχει με το Batch Sparge ή άλλο πράγμα είναι;;

10
Kit Brewing / Απ: Better Brew Czech Pilsner
« στις: 27/03/2016, 22:09:33 »
offtopic: τα κιτ τις betterbrew πόσο κάνουν για να είναι έτοιμα;; 8 εβδομάδες;;;

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


11
Τεχνικές / Απ: Εμφιάλωση και co2
« στις: 27/03/2016, 21:36:58 »
οπότε, από τη στιγμή που έριξα την σωστή ποσότητα είμαι καλυμμένος.

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


12
Τεχνικές / Απ: Εμφιάλωση και co2
« στις: 27/03/2016, 21:34:28 »
Αν τα αφήσεις καμιά 10αριά μέρες να γίνει και η 2η ζύμωση θα είσαι οκ. Αν τα βάλεις πιο νωρίς, δεν θα εχεις CO2. Πιο αργά δεν εχεις θέμα.
Το πιο αργά δε θα δημιουργήσει υπερβολικό αφρό;; Εν το μεταξύ, άφησα μια brewferm ipa για 2-3 μηνες σε 4-15C  και ήτανε πολύ πολύ καλύτερη από αυτές στό ψυγείο!

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


13
Τεχνικές / Εμφιάλωση και co2
« στις: 27/03/2016, 21:24:31 »
Καλησπέρα παιδιά. Πόσο πρέπει να αφήνουμε τα μπουκάλια στη θερμοκρασία ζύμωσης της μαγιάς πρίν τα βάλουμε στο ψυγείο;;;
Τι διάφορες έχει αν μπουν πιο νωρίς η πιο αργά από το ιδανικό;;

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

14
Extract & Partial Mash / Απορίες για MX
« στις: 24/03/2016, 09:33:51 »
Καλημέρα ομάδα! Είδα μερικά βίντεο για το πως ακριβώς γίνεται το malt extract αλλά θα ήθελα να λύσω κάποιες απορίες.
Ποιά είναι η στάνταρ μέθοδος;; πχ στο κιτ υπήρχε κάποιος οδηγός, υπάρχει κάτι ανάλογο;;

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


15
Μπύρα / Απ: paulaner hefe-weizen
« στις: 23/03/2016, 23:28:00 »
Τι έγινε τελικά;;

Σελίδες: [1] 2 3 ... 6