Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Drunk Machine

Σελίδες: [1]
1
2. Για δες αυτό, αν ειναι αυτο που θέλεις .

http://www.homebrewing.com/articles/home-brewing-calendar/

2
Έπρεπε να κάνεις την bohemian rhapsody ή την das boot...με μαγιά ale....μια χαρά μου χε βγει...
Σας έλειψα ρεμάλια?

Η das boot ακούγεται καλή ιδέα. Ειναι αυτο που λεμε τύπου Cream Ale?
Δεν νομιζω να εχω πιει ποτέ. Θα την δοκιμάσω
Η μπύρα πάει καλά. Στις 10 μέρες σταθερά στους 18 πηρα μέτρηση 1.012. Το ιδιο και την επόμενη, αρα την έβαλα σε δεύτερο κάδο. Ωραίο άρωμα, γεύση καλή θα έλεγα, θα την δω και μετα την ενανθράκωση.

3
Λοιπον έβρασα χθες.

Αλλαξα την μαγια με Τ-58 τελικα και πρόσθεσα και 200gr παραπάνω Caramel Munich III για να μπω στα πρασινα στο Grainfather tool σε OG και ABV που ηταν λιγο εκτος.
 Σε γενικές γραμμές όλα πήγαν καλά.
Κράτησα σταθερή την θερμοκρασία στο mash στους 65 με ενα μικρότερο γκάζι και εκανα και mash out στους 75.
Batch Sparge το υπόλοιπο νερό.
Εβαλα τις μετρήσεις μου στα calculator του grainfather και μου εβγαλε mash efficiency 74%
και Brewhouse Efficiency 65%.
Πηρα 22 λιτρα αντι για 23 στον κάδο αλλα με OG 1.051 αντι για 1.049. Μπορουσα να προσθέσω 0.9 λιτρα νερό και να το έφερνα στον στόχο μου, σωστά?
Γενικα πως θα ανεβάσω το Efficiency?

Εχω βάλει φωτογραφίες και screenshots απο τις μετρήσεις στο άλμπουμ.
https://photos.app.goo.gl/SqZ8pVehaPBVfcui7

Σημερα το πρωι ξεκίνησε και κινητικότητα στον κάδο.
Εχω κολλήσει πανω στον κάδο έναν αισθητήρα  DS18b20 και εχω την θερμοκρασία και στο κινητό μου.
Ειναι αδιάβροχος οπότε αργότερα θα μπει και μεσα στον κάδο.
Υπομονή τωρα 10 μερες για εμφιάλωση.

Ανυπομονώ για την επόμενη...
 


4
Μετα τις συμβουλες του Brewmaster αλλαγη συνταγής.
Θα δοκιμασω την Pilsner οταν βαλω ρυθμιστή στο ψυγειο μου.

Λοιπον αυτη ειναι η πιο απλη που βρηκα. 5.5kg με Efficiency 70%
Αρχικα ειχε Perle, U.S. αλλα ειδα κανει για εναλλακτική ο Northern Brewer. Σωστα?

Drunk Machine Belgian Pale Ale
Belgian Pale Ale

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 23.0
Total Grain (kg): 5.500
Total Hops (g): 45.00
Original Gravity (OG): 1.052 (°P): 12.9
Final Gravity (FG): 1.014 (°P): 3.6
Alcohol by Volume (ABV): 4.97 %
Colour (SRM): 10.6 (EBC): 20.9
Bitterness (IBU): 29.4 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 60

Grain Bill
----------------
5.000 kg Pale Ale Malt (90.91%)
0.500 kg Caramel Munich III (9.09%)
Hop Bill
----------------
30.0 g Northern Brewer, German Pellet (8% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.3 g/L)
15.0 g Cascade Pellet (5.8% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (0.7 g/L)

Misc Bill
----------------
5.0 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 65°C for 60 Minutes.
Fermented at 18°C with SafAle English Ale

Recipe Generated with BrewMate

5
Μπύρα / Πρώτη Προσπάθεια AG. Bohemian Pilsner
« στις: 25/10/2020, 16:07:11 »
Καλησπέρα,

Ξεκινάω την πρώτη μου προσπάθεια σε All Grain. Ο εξοπλισμός θα ειναι χειροποίητος, 3 βαρελια μπύρας 50λ, immersion chiller απο 15 μ χαλκοσωληνα, χειροποίητα φιλτρα στο mush tun. Πηγη θερμότητας υγραεριο 7500W.
Ο εξοπλισμός ειναι σχεδόν έτοιμος, θα ανεβασω καμια φωτογραφια.
Για πρωτη συνταγή εχω αυτήν :


Bohemian Pilsner
International Pale Lager

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 23.0
Total Grain (kg): 4.946
Total Hops (g): 161.00
Original Gravity (OG): 1.050 (°P): 12.4
Final Gravity (FG): 1.011 (°P): 2.8
Alcohol by Volume (ABV): 5.08 %
Colour (SRM): 3.4 (EBC): 6.7
Bitterness (IBU): 45.3 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 75
Boil Time (Minutes): 90

Grain Bill
----------------
4.619 kg Pilsner (2 Row) German (93.39%)
0.327 kg Carapils (Hoepfner) (6.61%)

Hop Bill
----------------
49.0 g Saaz Pellet (3.5% Alpha) @ 75 Minutes (Boil) (2.1 g/L)
45.0 g Saaz Pellet (3.5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2 g/L)
37.0 g Saaz Pellet (3.5% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.6 g/L)
30.0 g Saaz Pellet (3.5% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.3 g/L)

Misc Bill
----------------
11.5 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)
Infusion at 62°C for 20 Minutes, 68°C for 30 Minutes, 75°C for 10 Minutes
Boil for 90 Minutes
Fermented at 18°C with Mangrove Jack’s Bohemian Lager M84

Notes
----------------
Fermentation 10 deg c until it is at least 50% attenuated 4-8 days approx
Add 1 deg c per day until 18 deg c , when FG is stable for 3 days cool down to 4 deg Some brewers prefer to do this cooling down process in stages but personally, I have Hold at this temperature until the beer is clear, usually 1-3 days depending on how clear Add gelatin to speed this up but for the best results, the beer should be at least 10 If you are bottling then do so now. If you are kegging then you can continue this process Recipe

Generated with BrewMate

Γενικα πως την βλέπετε την συνταγή για πρώτη προσπάθεια? Καμία συμβουλή?
Μήπως το Efficiency 75% είναι πολυ για πρώτη φορα? Μήπως τα πολλα steps στο mash και sparge ειναι υπερβολή για πρωτάρη?

Περιμένω συμβουλές απο τους ε-μπυρο-τερους


6
Νέα μέλη / Απ: Καλησπέρα σε όλους
« στις: 01/10/2020, 10:45:25 »
Καλημέρα ,

Ευχαριστω για την γρήγορη απαντηση. Με εβαλες σε σκέψεις. Νόμιζα οτι αυτος ηταν ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσω. Και να αυτοματοποιουσα αυτο το σύστημα σιγα σιγα. Εχω ενα raspberry pi και κάθεται (BrewPi)
Χωρις HTL εννοείς BIAB? Δεν θα πεσει η τελική ποσότητα ετσι? Ηθελα να φτασω 40λ σιγα σιγα.
Μπορω με αυτο το συστημα? Ποιο ειναι το μεγιστο που θα μπορω?


 

7
Νέα μέλη / Καλησπέρα σε όλους
« στις: 30/09/2020, 17:40:02 »
Καλησπέρα σε όλους ,

Είμαι ο Ανδρέας απο Ηλεία.
Έχοντας κανει μερικά κιτακια, λέω να ξεκινήσω σιγά σιγά με all grain.
Μπορω να παρω απο γνωστο μου 3 βαρέλια 50 L, και να τα κόψω. Σαν πλάνο εχω να κατασκευάσω ενα gravity tree, αλλα για αρχή θα τα βαλω στο τραπέζι. To 1ο βαρέλι θα ειναι HLT,
το 2ο mash tun με σπιραλ για φιλτρο, το 3ο για βράσιμο. θα φτιαξω και σε 3d printer αυτό: https://www.thingiverse.com/thing:2867323  για sparge. Εχω ενα γκάζι 7500W και αργοτερα θα παρω αλλο ενα. Έχετε κάποιες συμβουλές για το project? Ποιο ειναι το συνιστώμενο μεγεθος συνταγής?
Για immersion chiller 12 μετρα χαλκοσωληνα ειναι καλα?

Καλώς σας βρήκα!


Σελίδες: [1]