Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - zoizikid

Σελίδες: [1] 2
1
Μπύρα / Απ: Grasshopper (red ipa ale) extra citra
« στις: 27/09/2016, 14:33:35 »
Λοιπόν ανανεώνω λέγοντας οτι σίγουρα περίμενα πολυ περισσοτερη πικραδα...σιγουρα δεν εχει πιάσει αυτο που ελεγε η συνταγη... απο αρωματα με εχει τρελανει αλλα απο πικραδα ελαχιστα πραγματα ... δεν ξέρω και αν έκανα κάποιο λάθος

2
Μπύρα / Απ: Grasshopper (red ipa ale) extra citra
« στις: 31/08/2016, 15:18:10 »
κοιτα κι εγω οτι μου εβγαλε το προγραμμα πηρα ωσ δεδομένο δεν ξερω κατα πόσο ισχυει και είναι έγκυρο .. παντως σίγουρα θα είναι κατα προσέγγιση (ας πουμε πως ξέρει το προγραμμα την θερμοκρασια του περιβαλλοντος και το ποσο γρηγορα χανει την θερμοκρασια)...παντως λιγο που δοκιμασα στην εμφιαλωση ηταν αρκετα πικρη για τα γουστα μου αρκετα πικρη IPA ... αλλα θα ενημερωσω και αφου ωριμάσει...   ο DIVER τα ξέρει ομως καλα αυτα ... να μας δωσει τα φωτα του ... :D :D

3
Μπύρα / Απ: Grasshopper (red ipa ale) extra citra
« στις: 31/08/2016, 13:45:58 »
αα καταλαβα τι εννοεις .. κανω No chilling που σημαινει οτι μεχρι καποια θερμοκρασία ο λυκίσκος συνεχίζει να βγάζει πικρικα.. το προγραμμα το υπολογίζει ( εχει πεδίο για no chilling)...κι εγω δεν το ήξερα το είχα διαβάσει καπου που το είχε γραψει ο Diver..

4
Μπύρα / Απ: Grasshopper (red ipa ale) extra citra
« στις: 31/08/2016, 12:51:11 »
την έφτιαξα την συνταγή .. ειναι στα μπουκλια τωρα :D
Bitterness (IBU): 59.9 (Average - No Chill Adjust
τι εννοεις δεν βλεπεις πικρικα?? :)

5
Μπύρα / Grasshopper (red ipa ale) extra citra
« στις: 31/08/2016, 12:33:14 »
GRASSHOPPER
American IPA

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 21.0
Total Grain (kg): 6.149
Total Hops (g): 175.00
Original Gravity (OG): 1.064 (°P): 15.7
Final Gravity (FG): 1.015 (°P): 3.8
Alcohol by Volume (ABV): 6.42 %
Colour (SRM): 15.2 (EBC): 29.9
Bitterness (IBU): 59.9 (Average - No Chill Adjusted)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 90
Grain Bill
----------------
3.360 kg Pilsner (54.64%)
1.493 kg Biscuit (24.28%)
0.785 kg Carahell (12.77%)
0.292 kg Caramunich III (4.75%)
0.219 kg Cane Sugar (3.56%)
Hop Bill
----------------
10.0 g Citra Pellet (13.5% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
30.0 g Citra Pellet (13.5% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.4 g/L)
35.0 g Citra Pellet (13.5% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.7 g/L)
100.0 g Citra Cones (13.5% Alpha) @ 5 Days (Dry Hop) (4.8 g/L)
Misc Bill
----------------
Single step Infusion at 65°C for 70 Minutes.
Fermented at 22°C with MANGROVE JACKS BURTON UNION M79
Recipe Generated with BrewMate

6
μετρησα σε θερμοκρασια κοντά στους 30 ενώ τώρα ζυμώνει στο υπόγειο στουσ 24-25 επομένως σιγουρα είχα μία απόκλιση λογω θερμοκρασιας 3 βαθμους... αλλα στοχευα 1064 με efficiency 70% μεθοδο ( all grain mash and sparge ) σε Mush tun... και τελικα πήρα 1042 περιπου
θεωρώ ότι πήρα παραπάνω νερό από όσο θα έπρεπε που δεν είχε υψηλή πυκνότητα αλλα και πάλι για 2-3 λίτρα μεγάλη απόκλιση.. πως μπορώ να το διορθώσω? αν μπορω

7
το έκανα τελικά μου βγηκε καπως πιο χαμηλη η πυκνοτητα από ότι θα ήθελα αλλά παίζει να έχω κάνει καπου αλλού λάθος ή να φταίει το πυκνόμετρο ... παντως η ζύμωση ξεκίνησε κανονικά!! :D x ευχαριστώ για τις απαντήσεις

8
Συνχομπίστες θέλω την βοήθειά σας.. έκανα ένα λάθος... η συνταγή μου είχε προσθήκη ζάχαρης στο βράσιμο.. και ξέχασα να την προσθέσω... έχει τελείωσει το βράσιμο.. εαν βρασω περίπου μισό λίτρο νερό και προσθέσω την ζάχαρη και το προσθέσω θα υπάρξει πρόβλημα? δεν έχω ρίξει τη μαγιά ακόμη γτ κάνω no chilling ...

9
vasilismf μπορείς να μας δώσεις πληροφορίες για την εξωτερική βυθιζόμενη αντίσταση? απο που την πήρες εάν είχε πανω θερμοστάτη... επίσης είναι ασφαλής? γιατι πήρα κ εγώ τον αυτόματο βραστήρα αλλα την φοβαμαι την αντίσταση... :)

10
Μπύρα / Απ: Harp of Erin - Irish Pale Ale (BIAB)
« στις: 18/02/2016, 21:29:34 »
Δηλώνω κι εγώ ενδιαφέρον για τον  centennial... !!! Αν και από ότι βλέπω περιζήτητος..  :P

11
Μπύρα / Απ: Harp of Erin - Irish Pale Ale (BIAB)
« στις: 18/02/2016, 18:03:54 »
Ότι πει ο brew λοιπόν... για τον citra σκέφτηκα ή συνδιασμό amarillo-cascade .. ή simcoe...  Σε ποιο είδος θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάγεται η συνταγή

12
Μπύρα / Απ: Harp of Erin - Irish Pale Ale (BIAB)
« στις: 18/02/2016, 01:10:50 »
με τι λυκίσκο μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον Bramling Cross ?

13
Σήμερα μετά από 6 μέρες πήρα μέτρηση η οποία ήταν στο 1010 ... ξετρελάθηκα με το χρώμα της πορτοκαλι και λίγο θολό..και με τη γεύση της θυμίζει ελαφρά κόκκινη μπύρα και αφήνει και έναν γλυκό τόνο που όμως δεν είναι υπερβολικός .. αν και νέα στο χώρο πιστεύω ότι αξίζει να την φτιάξετε και σιγοθρα θα σας βγεί ακόμη καλύτερη... έκανα καποιεσ εσωτερικές αλλαγές στις βύνες και κρατώ σίγουρα τη συνταγή...ανυπομωνώ για εμφιάλωση.. 

14
Ζυμώνω μέσα στο σπίτι οποτε θερμοκρασία χώρου 19 και κάδου δεν ξεπερνάει τουσ 20 μισό.. θα υπάρξει πρόβλημα αν λόγο αυτού πέσει η τελική πυκνότητα στουσ 1010 οπως είπες?
ΕΝΤPETAS  εννοείς ότι κατάφερες να την κρατήσεις και να την δοκιμάσεις ένα χρόνο μετά? :P
από βιβλίο έχω κατεβάσει σχεδόν όλα τα τεύχη του περιοδικου brew your own απο Pirate Bay και μορφώνομαι ...

15
δεύτερη μπύρα ενώ η άλλη εμφιαλώθηκε και περιμένει για δοκιμή....  βρήκα τούτη τη συνταγή που μου άρεσε πολύ αλλά έχει ελλείψεις στα OG kai FG ...Βοηθήστε λίγο τι κατάσταση οι πιο έμπειροι...
http://www.homebrewersassociation.org/homebrew-recipe/beer-recipe-of-the-week-yellow-diamond-belgian-pale-ale/

Σελίδες: [1] 2