1
Νέα μέλη / Απ: Από το κρασί στην μπίρα...
« στις: 24/06/2017, 11:51:50 »
Καλώς το Χρήστο, άντε να ανοίξουμε και ένα τόπικ για το κρασί και τα αποσπάσματα. Ότι απορίες έχεις για τις μπύρες εδώ θα σου λυθούν όλες.
Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.
Σε αυτή την περίπτωση υποτίθεται ότι κατεβάζεις την θερμοκρασία με διαδοχικές προσθήκες νερού σε χαμηλότερη θερμοκρασία.Γ' αυτό αφήνω την μαγιά 25 λεπτά στο νερό μέχρι να αφρίσει καλά με μία μόνο προσθήκη νερού στα 20 λεπτά
Αν το κάνεις με μία κίνησε 25 σε 10 ένα σοκ θα το πάθει.
Είναι λίγο μπελάς.![]()
Με 2-3 βαθμούς δεν θα έχεις πρόβλημα.το πρόβλημα είναι πως όταν π.χ κάνω μια λάγκερ και ρίξω την μαγιά σε νερό 25 βαθμών για 10 λεπτά και αμέσως μετά στο γλεύκος των 10 βαθμών η μαγιά δεν παθαίνει κάποιο σοκ?
Είναι πρακτικά αδύνατο να φέρεις τη μαγιά ακριβώς στη θερμοκρασία του γλεύκους.
Απλά τσέκαρε τι διαδικασία υγροποίησης ζητάει η μαγιά που θα βάλεις.
Δεν ξέρω αν έχει μεγάλη σημασία, αλλά αφού θα το κάνεις κάντο σωστά...
Οκ, για να το λές κάτι θα ξέρεις.Υπάρχουν πολλές αφιλτράριστες μπύρες στο εμπόριο, αλλά με πολύ καλή διαύγεια που οφείλεται στο "πάγωμα" όπως το λένε που τις κάνουν με θερμοκρασίες στους -1.5c.
Μην είσαι τόσο σίγουρος. Άκου που σου λέω....
Αγαπητοί συμφορουμίτες,Έτσι ακριβώς, στις μεταγγίσεις να αφήνεις πίσω τα υπολείμματα που είναι κατακάθι από βύνες και λυκίσκους και συνήθως έχουν πιό σκούρο χρώμα, κάτι σαν άμμος, και να κρατάς την καθαρή μαγιά, θα την καταλάβεις από το χρώμα. Πάντως θα σου πρότεινα να μην ρίξεις την καινούργια παρτίδα στον κάδο με το κατακάθι της προηγούμενης παρτίδας.
έχω φτιάξει μία μπίρα weiss στην οποία έχω χρησιμοποιήσει την wyeast 3068. Επειδή δεν έχω άλλη μαγιά (αφού ξέχασα να παραγγείλω) λέω να χρησιμοποιησω την ίδια μαγια για να κάνω άλλη μία ίδια παρτίδα μπίρα. Θα κάνω ακριβώς την ίδια συνταγή.
Έχει κάνει κάποιος κάποια ανάλογη διαδικασία;
Η μπίρα είναι τώρα 3 βδομάδες στον πρώτο κάδο, η ζύμωση έχει τελειώσει και λέω άυριο να εμφιαλώσω.
Απ' ότι κατάλαβα πρέπει αφού εμφαιλώσω, να ρίξω λίγο νερό σε αυτό που θα μείνει, να ανακατέψω, να μεταφέρω το υγρό με τη μαγιά σε ένα άλλο δοχείο, να το αφήσω λίγο να καθαρίσει και να το κάνω αυτό 2-3 φορές. Μετά ψυγείο και μέτα τη χρησιμοποιώ.
Πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό;