Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - matrox

Σελίδες: [1] 2 3
1
Μαγιά / Ληγμένο yeast nutrient
« στις: 21/10/2016, 22:48:27 »
Την επόμενη τετάρτη βράζω μία pils και θα χρησιμοποιήσω μαγιά που κράτησα από την wet hop pils. Επειδή όμως η μαγιά είναι από harvesting χρειάζεται yeast nutrient και αυτό που έχω είναι ληγμένο εδώ και λίγους μήνες, γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει πρόβλημα, να το ρίξω ή όχι? θα βοηθήσει ή θα κάνει ζημιά? αν δεν το ρίξω θα υπάρχει πρόβλημα με την ζύμωση? 

2
Μπύρα / Chocolate - Vanilla Porter
« στις: 03/10/2016, 20:41:21 »
Επόμενη βρασιά Chocolate - Vanilla Porter, ερώτηση: να φτιάξω ως βάση ένα κλώνο της fuller, της Anchor ή κάτι άλλο και να προσθέσω την vanilla στον δεύτερο?
Σκέφτομαι να κάνω split batch με vanilla - bourbon και cacao nibs με καρύδα ή vanilla - bourbon - cacao nibs και την καρύδα μόνη της.

3
Αγγελίες / Ζητείται ball lock keg
« στις: 26/08/2016, 19:21:33 »
Ζητείται 19 λίτρα ball lock cornelius keg.

4
Μπύρα / Wet hop pils
« στις: 24/08/2016, 11:27:20 »
Ήρθε ο καιρός για την συλλογή του λυκίσκου (saaz) και την παραγωγή μιας pils με φρέσκους πράσινους λυκίσκους.
Ο "τρύγος" του λυκίσκου και η ζυθοποίηση είχαν προγραμματιστεί για σήμερα αλλά λόγο της βροχής αναβάλετε μάλλον για αύριο επειδή λέγετε ότι δεν κάνει να συλλέγουμε τον λυκίσκο μετά την βροχή. 
Γνωρίζει κάποιος αν ισχύει κάτι τέτοιο?




Ίσως αυτό να ισχύει μόνο όταν θέλουμε να τους στεγνώσουμε και όχι να τους χρησιμοποιήσουμε άμεσα, δεν είμαι σίγουρος.

6
Εξοπλισμός / ball valves
« στις: 04/07/2016, 01:06:45 »
Μήπως γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω κάτι τέτοιο?

7
Μπύρα / Red Lager
« στις: 02/07/2016, 18:50:53 »
Προχτές μάζεψα ότι υπόλοιπες σπασμένες βύνες είχα από τις δύο προηγούμενες βρασιές, motueka pils και galaxy-nelson sauvin pale ale, και είπα να δοκιμάσω κάτι σε red lager μιας και είχα κρατήσει την s23 από την ζύμωση της pils.


Η συνταγή:

Original Gravity (OG): 1.046  (°P): 11.4
Final Gravity (FG):    1.012  (°P): 3.1
Alcohol (ABV):         4.52 %
Colour (SRM):          13.1   (EBC): 25.8
Bitterness (IBU):      25.5   (Average)


50% Pilsner
25% Pale Ale Malt
6.25% Caramunich I
6.25% Carared
6.25% Melanoidin
3% Acidulated Malt
2.5% Carapils (Dextrine)
0.75% Carafa II malt


2.2 g/L Perle (5.2% Alpha) @ 30 Minutes (Boil)
1.9 g/L Tettnanger (4.5% Alpha) @ 5 Minutes (Boil)


0.3 g/L Irish Moss @ 10 Minutes (Boil)
0.3 g/L Yeast Nutrient @ 10 Minutes (Boil)


Single step Infusion at 66°C for 90 Minutes. Boil for 90 Minutes


Fermented at 10°C with Saflager S-23


και η σύσταση του νερού:
(Ca ppm) 95     (Mg ppm) 12      (Cl ppm) 97       (SO4 ppm) 74       Residual Alkalinity  -283       ESTIMATED Room-Temp Mash pH 5.25




8
Γνωρίζει κάποιος τη μέγιστη πίεση που μπορεί να έχει ο κλασικός κάδος ζύμωσης?


9
All Grain Brewing / Fermentability of Crystal Malt
« στις: 23/12/2015, 16:38:46 »
Τα σάκχαρα από τις καραμελωμένες βύνες είναι ή όχι ζυμώσιμα? 
Στην τελευταία μου παρτίδα με ποσοστό 15% περίπου από καραμελωμένες είχα attenuation 82% με την fermentis 05.

10
Γενικές ερωτήσεις. / Καθαρισμός Keg
« στις: 22/12/2015, 13:46:50 »
Επειδή δεν έχω PBW και πρέπει άμεσα να καθαρίσω ένα keg για να μεταγγίσω μία apa, τι εναλλακτικές έχω?
κάποιο προιόν που να μπορώ να το βρώ σε κάποιο μάρκετ ή κάπου αλλού.
Το keg το αγόρασα μεταχειρισμένο και έχει τα χάλια του, οπότε χρειάζεται εντατικό καθαρισμό.
Έχω ήδη προμηθευτεί καινούργια λαστιχάκια για αλλαγή και έχω βγάλει όλα τα εξαρτήματα για καλύτερο καθαρισμό.

11
Τυριά / Χλωριούχο ασβέστιο για τυρί.
« στις: 25/11/2015, 13:02:50 »
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χλωριούχο ασβέστιο της ζυθοποίησης για τυρί?
Είναι το ίδιο με αυτό της τυροκομίας?

12
Θα ήταν πολύ βολικό να μπορούμε να παραγγείλουμε μικρότερη ποσότητα από 0.5 κιλό βύνης.
Αν κάποια συνταγή θέλει 120γρ ειδικής βύνης από τρείς διαφορετικές βύνες και 5100γρ βύνη βάσης να έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ακριβώς τις ποσότητες που χρειαζόμαστε.

13
All Grain Brewing / APA Water Profile
« στις: 11/06/2015, 20:19:12 »
Σκέφτομαι την επόμενη APA από 100% νερό ΑΟ με προσθήκη αλάτων και με τα χαμηλότερα επίπεδα IBU για το στυλ.
Κάποια ιδέα για την καλύτερη σύσταση του νερού?
Ca      100
Mg      3
So4     80
Na      0
Ci       60
Co3     0
 

14
Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφτηκα την μικροζυθοποιία θεσσαλίας, είδα τις εγκαταστάσεις, μίλησα με τα παιδιά εκεί και δοκίμασα την μπύρα τους την Αργώ από την δεξαμενή.
Πολύ φιλόξενοι και η μπύρα τους πολύ καλή, σίγουρα καλύτερη από την Βόρεια και άλλες μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες.
Από λυκίσκους χρησιμοποιούν columbus και citra και από βύνες Pale Ale, Cara Blond και wheat.
Καλή επιτυχία και καλές μπύρες να έχουν.

15
Εξοπλισμός / false bottom mattmill
« στις: 26/05/2015, 18:11:26 »
Πρώτη χρήση του false bottom mattmill  >:( >:( >:( , την γερμανία μου μέσα.



 Στραβωμάραααα ρεεεεεε



 
 
Τους έστειλα email και περιμένω απάντηση.

Σελίδες: [1] 2 3