Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - www.coffee4u.gr

Σελίδες: [1] 2 3 4
1
Με ανοξείδωτο βρυσάκι Bielmeier σε άριστη κατάσταση.  Βγάζει μαξιμουμ 20 λίτρα για τον κάδο. 
https://www.facebook.com/marketplace/item/326832584687416/
Τιμή 110€

2
Αγγελίες / Aναζήτηση drip tray για ψυγείο
« στις: 04/01/2019, 20:52:32 »
Χρειάζομαι ένα αλλά για τουλάχιστον δύο βρύσες.  Αν έχει κανείς...

3
Αγγελίες / Μύλος Corona
« στις: 30/08/2018, 23:44:50 »
Πωλείται αμερικάνικος μύλος Corona για σπάσιμο βύνης με ρυθμιζόμενο σπάσιμο και με υποδοχή για ηλεκτρικό τρυπάνι για πιο γρήγορο σπάσιμο.  Τιμή 50€

4
Από τα κορυφαία θερμόμετρα για πολύ γρήγορο μέτρημα της θερμοκρασίας του γλεύκους 2-3 δευτερόλεπτα, και με μεγάλη ακρίβεια.  Είναι ολοκαίνουργιο στο κουτί του δεν έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου.  45€

5
Ιδανικός για θάλαμος ζύμωσης ή και kegerator. 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155648788648734&set=pcb.1412216702187476&type=3&theater&ifg=1

6
Αγγελίες / Πωλείται Beergun
« στις: 26/06/2017, 22:43:58 »
Το χρησιμοποιήσα μία φορά και δεν με βόλεψε στην ουσία ούτε τεφλόν δεν του έχω βάλει με το κουτί του και όλα.  Τιμή 25 ευρώ.

7
Μπύρα / Cream Ale 38
« στις: 13/04/2017, 17:31:36 »
Type: All Grain
Batch Size: 18,93 l
Boil Size: 25,00 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 22,00 l
Final Bottling Vol: 18,93 l
Date: 12 Apr 2017
Brewer: ΓΓ
Efficiency: 70,00 %
Est Mash Efficiency: 77,4 %

4,80 kg Pilsner (Thracian Blonde) (2,0 SRM) Grain 1 94,1 %
0,30 kg Cane (Beet) Sugar (0,0 SRM) Sugar 2 5,9 %
40,00 g Crystal [3,50 %] - Boil 60,0 min Hop 3 16,8 IBUs
30,00 g Crystal [3,50 %] - Boil 10,0 min Hop 4 5,9 IBUs
Estimated Post Boil Vol: 22,00 l and Est Post Boil Gravity: 1,062 SG

1,0 pkg Safale K-97

Μία καλοκαιρινή μπύρα για να έχουμε.

8
Μπύρα / Big amber ale 35
« στις: 21/03/2017, 21:57:44 »
Batch Size: 18,93 l
Boil Size: 24,72 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 22,67 l
Final Bottling Vol: 17,41 l
Date: 18 Mar 2017
Brewer: ΓΓ
Efficiency: 68,00 %
Est Mash Efficiency: 78,2 %

6,00 kg Pale Malt, Maris Otter (3,0 SRM) Grain 1 91,6 %
0,30 kg Caramel/Crystal Malt -120L (120,0 SRM) Grain 2 4,6 %
0,20 kg Biscuit Malt (23,0 SRM) Grain 3 3,1 %
0,05 kg Chocolate Malt (450,0 SRM) Grain 4 0,8 %

Mash In Add 17,08 l of water at 73,3 C 65,6 C 75 min
20,00 g Herkules [14,50 %] - Boil 60,0 min Hop 5 29,4 IBUs 
30,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 5,0 min Hop 7 3,3 IBUs
30,00 g Mosaic (HBC 369) [12,25 %] - Boil 5,0 min Hop 8 7,4 IBUs
Estimated Post Boil Vol: 22,67 l and Est Post Boil Gravity: 1,074 SG
2,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml] Yeast 9

Την προηγούμενη Κυριακή το έπαιξα gypsy homebrewer και για πρώτη φορά έβρασα μπύρα σε μπαλκόνι, που ακούστηκε...  Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες ήλιος, κάπνα από τα λουκάνικα και τις μπριζόλες, πολύς κόσμος να μιλάει και φυσικά πολλές μπύρες για να δοκιμάσουμε.  Παρά τις αντίξοες συνθήκες η μπύρα ζυμώνει δεύτερη μέρα τώρα και το OG της όπως και η τελική ποσότητα ήταν (παραδόξως) on target.

9
Εξοπλισμός / Keg για fermentor
« στις: 11/03/2017, 19:29:26 »
Ποιος ξέρει να μου πεί το μάξιμουμ γλεύκος που μπορώ να βάλω χωρίς φόβο στο keg για να ζυμώσει?

10
Μπύρα / Pale Ale 34
« στις: 11/03/2017, 16:02:44 »
Eίπα και εγώ να βράσω κάτι. 

Ale 34
American Pale Ale (18 B)

Type: All Grain
Batch Size: 18,93 l
Boil Size: 24,72 l
Boil Time: 60 min
End of Boil Vol: 22,67 l

Date: 11 Mar 2017
Brewer: ΓΓ
Efficiency: 72,00 %

3,30 kg Pale ale (Thracian Pale Ale) (3,0 SRM) Grain 1 80,7 %
0,25 kg Wheat Malt, Bel (2,0 SRM) Grain 2 6,1 %
0,20 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (20,0 SRM) Grain 3 4,9 %
0,20 kg Munich I (Weyermann) (7,1 SRM) Grain 4 4,9 %
0,14 kg Caramel Malt - 40L (Briess) (40,0 SRM) Grain 5 3,4 %

10,00 g Simcoe [13,00 %] - First Wort 60,0 min Hop 6 17,7 IBUs
10,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 7 16,1 IBUs
60,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 5,0 min Hop 8 7,4 IBUs
60,00 g Columbus (Tomahawk) [8,00 %] - Steep/Whirlpool 20,0 min Hop 9 19,5 IBUs
Estimated Post Boil Vol: 22,67 l and Est Post Boil Gravity: 1,049 SG

1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35,49 ml] Yeast 10 -

11
Πρόσφατα αποφάσισα να αλλάξω την μέθοδο που καθαρίζω τα μπουκάλια πριν την επαναχρησιμοποίησή τους.  Αφού τα ξεπλύνω με νερό τα ρίχνω σε έναν κουβά με νερό και PBW και τα αφήνω μία μέρα.  Η ερώτηση είναι για πόσο καιρό μπορώ να είμαι ήσυχος ότι το διάλυμα του PBW θα κάνει την δουλειά του. 

12
Διαθέτω 22 λίτρα βάσης για ουίσκι άριστης ποιότητος.  Ψήνεται κανείς?

13
Μπύρα / KISS (Keep it stout stupid)
« στις: 27/10/2016, 13:59:02 »
Μία ακόμα προσπάθεια για Dry Stout που θα γίνει το ΣΚ
Batch size 21L
Pale Ale           2.70k
Flaked Barley  1.00k
Black/Specia Carafa I    0.50k
EKG                   20g @ 60'
Chinook             40g @ 60'
Gypsum             10g
Mashing @ 67C
Yeast Safale S-04

Παρατηρήσεις ευπρόσδεκτες.  Σκέφτομαι μόνο ποιές από τις δύο μαύρες να χρησιμοποιήσω και αν
τις ρίξω στο τέλος του μάσινγκ ή όχι.

14
Φίλοι μου τα φώτα σας.  Έχω ένα ψυγείο 20λιτρων που θέλω να χρησιμοποιήσω ώς mashtun.  Το ερώτημα είναι πόσο επηρεάζει ο λόγος νερού προς βύνη το τελικό προιόν και πώς.  Ρωτάω γιατί για ένα γλεύκος με OG 1060 και batch size 19λ. χρειάζομαι γύρω στα 6 κιλά βύνης και αν ο λόγος είναι ο συνηθης 3λίτρα προς 1κιλό βύνης τότε το ψυγείο δεν το χωράει.  Αν ο λόγος γίνει 2 προς 1 πόσο και ως προς τι επηρεάζεται το γλεύκος?

15
Ερώτηση για τους γνώστες,  μπορείς να πάρεις την ίδια ένδειξη πυκνότητας (1.070) με το ίδιο βάρος βυνών (6.450γρ) κάνοντας την πρώτη φορά μασινγκ στους 62 και μία δεύτερη στους 67?
Η απάντηση είναι προφανής αλλά παρ΄όλαυτά θέλω την απάντησή σας.

Σελίδες: [1] 2 3 4