Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - arxi

Σελίδες: [1]
1
Καλησπέρα στην παρέα,

Βρίσκομαι σε αναζήτηση μαρμίτας 50 L / δοχείου βρασμού, για να γίνει μετατροπή σε ηλεκτρικό σύστημα με αντίσταση controller κτλ.

Το κατάστημα από ότι βλέπω έχει μόνο ένα δοχείο στα 75 L εξαντλημένο, λόγω χώρου θα ήθελα κάτι μικρότερο.

Γνωρίζεται που μπορώ να βρώ; Επίσης ακόμη καλύτερα γνωρίζεται χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει ιδανικά; (πάχος τοιχώματος, διάμετρος).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων


2
Καλησπέρα παιδία,

Όπως λέει και ο τίτλος ,χτες άνοιξα το ντουλάπι της κουζίνας (όπου διατηρώ διατηρούσα ένα βαρελάκι brewferm από τον Φεβρουάριο το οποίο περιέχει την Mangrove Jack Chocolate brown ale) . Με έκπληξη μου είδα αρκετή μπύρα κάτω και το βαρελάκι να έχει κάνει ένα μεγάλο εξόγκωμα στον πάτο σαν να έχει σκάσει. Πότε έγινε ακριβώς δεν κατάλαβα απλά η μπύρα που ήταν στον πάτο του ντουλαπιού είχε σχηματίσει μούχλα , το θέμα είναι τώρα ότι ενώ το βαρελάκι φαίνεται να έχει σκάσει μέσα είναι γεμάτο. Μάλιστα το πήρα το σκούπισα καλά ,καθάρισα το ντουλάπι και δεν φαίνεται να χάνει καθόλου ,πως γίνεται αυτό; έσκασε αλλά το βαρελάκι είναι γεμάτο;

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Πραγματικά λυπάμαι πολύ τον κόπο μου να πετάξω 5 λίτρα μπύρα αν δεν έχει χαλάσει σίγουρα , μήπως να την εμφιαλώσω εκ νέου σε μπουκάλια θα χρειαστεί έξτρα σάκχαρα εάν το κάνω αυτό; Σκέφτηκα να το ανοίξω να δω τι παίζει απλά είπα να γράψω πρώτα εδώ.

ΥΓ: Στο βαρελάκι είχα βάλει την μισή ποσότητα σακχάρων από ότι έβαλα στα μπουκάλια. Μήπως να περιμένω και κάνα μπουκάλι να κάνει μπαμ;

3
Kit Brewing / Mangrove Jack's Bavarian Wheat
« στις: 15/04/2015, 18:16:12 »
Έχει φτιάξει κανείς την συγκεκριμένη;

Την έχω στον κάδο 5 μέρες έχει σταματήσει η αεροπαγίδα απο χτες και η πυνκότητα ειναι 1010 , θέλω να πάρω και μια μέτρηση αύριο και άμα είναι ίδια να εμφιαλώσω.

Απλά σχετικά με τα ζάχαρα εμφιάλωσης είμαι λίγο διχασμένος , από την μία στο beer-deli λέει 120γρ από την άλλη με calculator και βάζοντας για όγκο C02 3.6 για weiss αλλά και θερμοκρασία 22 ( καθώς ζύμωνα με θερμοστάτη) μου βγάζει 255 γρ.. Πολύ μου φαίνεται..

ΥΓ: Στις οδηγίες λέει να χρησιμοποιήσω Copper Tun Carbonation Drops σε κάθε μπουκάλι αυτό σε τι ποσότητα δεξτρόζης αντιστοιχεί στα 23 λίτρα;

4
Γενικές ερωτήσεις. / Βίαια ζύμωση;
« στις: 11/04/2015, 13:07:58 »
Καλή ανάσταση εύχομαι σε όλους τους οικοζυθοποιούς

Μια απορία τώρα , στο κιτάκι που έβαλα χτες Mangrove jack's wheat έχει ανέβει αφρός-γλέυκος στην αεροπαγίδα, οι μπουρμπουλίθρες είναι πολλές και σχεδόν ασταμάτητες ενώ πετάει και το τσίπουρο που τις έχω βάλει έξω και μένει λίγο.

Πάνε όλα καλά ή πρέπει να κάνω κάτι;

Ευχαριστώ πολύ

ΥΓ: OG ξέχασα να μετρήσω και σάκχαρα έβαλα 1 kg δεξτρόζη. Επίσης το κιτάκι για όσους δεν ξέρουν είναι 23 λίτρα και ο κάδος μου 30 λίτρα.

5
Παιδιά τα 5 λιτρα βαρελάκια της brewferm πως καθαρίζονται; βασικά πως στεγνώνουν γιατί τα ξέπλυνα λίγο χτες τα άφησα σε χαρτί κουζίνας ανάποδα και φαίνεται να έχουν ακόμη λίγο νερό μέσα.. Άμα θέλω να τα αποθηκεύσω κάπου μέχρι την επόμενη μπύρα αυτό δεν θα γίνει μούχλα;


6
Καλησπέρα παιδία και χρόνια πολλά σε όλους.

Χτες παρέλαβα δεύτερο κάδο , και όταν εφάρμοσα το βρυσάκι πάνω του είδα ότι έσταζε πολύ , μετά του έβαλα λίγη μαγειρική ζελατίνη γύρω του και πήγα να το σφίξω λίγο παραπάνω με ένα σωληνοκάβουρα , έτσι και το έσπασα .. Χάζος το ξέρω απλά δεν ήθελα να αφήσω το κιτάκι της bulldog 2 βδομάδες σε κάδο με κίνδυνο μόλυνσης.. Τελοσπάντων το κόλλησα στο σημείο του σπασίματος με πολύ δυνατή κόλλα ( έσπασε στην αρχή του σπειρώματος) και δεν φαίνεται καν ότι έχει σπάσει, εφάρμοσαν τα σπασμένα κομμάτια άψογα. Τι λέτε; Να πάρω άλλο είναι τοξική η κόλλα; Απλά μένω μακρυά και δεν μπορώ απλά να πεταχτώ να πάρω άλλο βρυσάκι ,βέβαια αν δεν γίνεται αλλίως θα τσιμπήσω και κάνα κιτάκι ακόμη.. :P


7
Διάβασα το νήμα του Θερμοθαλάμου λίγο πιο κάτω και έτσι κατασκεύασα και εγώ έναν απλά δεν έχω καταλήξει ακόμη πια λάμπα να χρησιμοποιήσω για θέρμανση.

Όσοι έχετε ασχολειθεί ξέρετε αν εκπέμπουν κάποια ακτινοβολία βλαβερή ,ειδικά αυτές οι κόκκινες που έχουν για τα φαγητά δεν γίνεται να μην εκπέμπουν τίποτα; Επίσης πήγα σε ένα pet shop εδώ κοντά και ρώτησα για αυτές τις κεραμικές λάμπες ιγκουάνα και είχε μία 100 watt στα 36 ευρώ, μου φάνηκαν πολλά και δεν την πήρα..

Στο ebay βρήκα αυτή http://www.ebay.com/itm/100W-Ceramic-Heat-Emitter-Appliances-Reptile-Coop-Grow-Bulb-Breeding-Fits-Lamp-/271596776043?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item3f3c6dea6b

Λέτε να πάρει καμιά φωτιά το σπίτι ; να την εμπιστευτώ; Θα προτιμούσα βέβαια κάτι από Ελλάδα γιατί δεν μπορώ να περιμένω 20 μέρες να μου έρθει για να ζυμώσω..

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

8
Γεια σας παιδία

Είμαι ένα βήμα πριν φτιάξω το τέταρτο μου κιτάκι, αλλά θέλω να σιγουρευτώ πρώτα ότι θα τα κάνω όλα σωστά προκειμένου να προχωρήσω γιατί τις προηγούμενες φορές μία το άγχος να τα προλάβω ,όλα μία η ατυχία δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος με τα μπιρόνια ίσως φταίει κάτι που μου διαφεύγει για αυτό θα γράψω περιληπτικά τις προσπάθειες μου , μήπως εντοπίσετε τίποτα..

Πέρυσι ξεκίνησα με μια brewferm wheat εκεί δικαιολογημένα το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο καθώς στην βιασύνη μου πάνω μου έπεσε το ποτήρι με την μαγιά κάτω και χρησιμοποίησα μαγία αρτοποιείας καθώς ήταν Κυριακή πρωί και δεν μπορούσα να αγοράσω άλλη μαγιά η γεύση λίγο ξινή αν και νομίζω ότι έστρωσε με τον καιρό..

Λίγο καιρό μετά στην δεύτερη προσπάθεια με μία brewferm old flemish brown τηρώντας την 6 μηνη ωρίμανση όπως αναφέρουν οι οδηγίες πάλι αισθανόμουν μια ξίνιλα στην γεύση , βέβαια δεν έχω και ιδιαίτερη εμπειρία με μπύρες πέρα από lager και weiss οπότε μπορεί και εδώ να κάνω λάθος και να ήταν όπως θα πρέπει.

Τελευταία προσπάθεια μέχρι στιγμής το καλοκαίρι με με κιτάκι της better brew IPA , εκεί πίνω ακόμη που και που αλλά δεν την απολαμβάνω ιδιαίτερα έχει αρκετό κατακάθι και έχει έντονη ξινή γεύση. Επίσης θεωρώ ότι τα μπουκάλια είναι ενα κλικ πριν το μπουμ καθώς απλά ανοίγοντας το μπουκάλι ξεχειλίζει αφρό και μάλιστα ξεχειλίζουν ακόμη και όταν μείνει πολύ λίγη μπίρα μέσα στο μπουκάλι.

Ουσιαστικά το πρόβλημα είναι με την γεύση , από αφρό και άρωμα όλες ήταν φοβερές , κατακάθι είχε μόνο η τελευταία. Έχετε καμία ιδέα; Υπάρχει περίπτωση να φταίει η θερμοκρασία; Τον χείμώνα έχει 18 βαθμούς στο δωμάτιο το καλοκαίρι που την είχα στο υπόγειο 28 , δηλαδή τους 25 που θέλει δεν τους είχα σε καμία ζύμωση. Επίσης πριν λίγο καιρό έμαθα οτι η ωρίμανση πρέπει να γίνεται στους 10 βαθμούς μέχρι τώρα τις έβαζα σε ένα κρύο δωμάτιο που άντε να έπεφτε 15 βαθμούς.

Μια απορία ακόμη όταν αναμειγνύουμε το μίγμα με νερό και περιμένουμε να κρυώσει για ρίξουμε την μαγία είναι καλό να έχουμε την αεροπαγίδα πάνω για να μην μπει τίποτα;


Με συγχωρείται για το μεγάλο κείμενο αλλά αυτήν την φορά είμαι διατεθειμένος να τα κάνω όλα σωστά..
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

9
Νέα μέλη / Νέος στην παρέα σας..
« στις: 09/11/2014, 21:02:15 »
Καλησπέρα παιδιά

Είμαι ο Γιάννης , φοιτητής από Αθήνα, παρακολουθώ πολύ καιρό το φόρουμ και είπα να μπω στην παρεά σας για να μπορώ να ρωτάω και να μαθαίνω πράγματα από τους πίο έμπειρους..  :) Ασχολούμαι εδώ και ένα χρόνο με τα κιτάκια (3 μέχρι τώρα) αλλά σύντομα σκέφτομαι να προχωρήσω σε πιο πολύπλοκα πράγματα.

Επίσης θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στα παιδιά στο κατάστημα για την προσπάθεια που κάνουν να έχουν καλές τιμές αλλά και να είναι χαρούμενοι να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση τους έκανα..

Εύχομαι καλές παρτίδες σε όλους..

Σελίδες: [1]