1
Μπύρα / Ena - German Pilsner
« στις: 24/10/2017, 17:18:16 »
Το Σ/Κ θα βράσω την παρακάτω συνταγή για να είναι ετοιμη για μετά τα Χριστούγεννα.
Ena
German Pilsner (Pils)
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 21.0
Total Grain (kg): 5.667
Total Hops (g): 100.00
Original Gravity (OG): 1.050 (°P): 12.4
Final Gravity (FG): 1.013 (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV): 4.91 %
Colour (SRM): 3.7 (EBC): 7.3
Bitterness (IBU): 33.9 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 60
Boil Time (Minutes): 90
Grain Bill
----------------
5.667 kg Pilsner (100%)
Hop Bill
----------------
27.0 g Magnum Pellet (7.5% Alpha) @ 85 Minutes (Boil) (1.3 g/L)
29.0 g Hersbrucker Pellet (2.2% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (1.4 g/L)
12.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (2.2% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
32.0 g Hersbrucker Pellet (2.2% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1.5 g/L)
Misc Bill
----------------
4.0 g Irish Moss @ 18 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 65°C for 60 Minutes.
Fermented at 12°C with Wyeast 2042 - Danish Lager
Recipe Generated with BrewMate
Για πικρικό έχω magnum και Nothern Brewer αν κάποιος έχει άποψη για το ποιος από τους δύο ταιριάζει καλύτερα ας το πει.
Επίσης η μαγιά είναι παραγωγής τέλη 2016. Εγώ όσο καιρό την είχα αποθηκευμένη (από Απρίλιο 2017) την είχα στο ψυγείο. Θα φτιάξω το σταρτερ αύριο. Φαντάζομαι ότι δε θα έχω πρόβλημα. Αρχικά έλεγα να κάνω 23 λίτρα αλλά λόγω παλαιότητας της μαγιάς είπα να τα μειώσω λίγο. Να τα μειώσω κιάλο ή να τα κάνω 23;
Ena
German Pilsner (Pils)
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 21.0
Total Grain (kg): 5.667
Total Hops (g): 100.00
Original Gravity (OG): 1.050 (°P): 12.4
Final Gravity (FG): 1.013 (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV): 4.91 %
Colour (SRM): 3.7 (EBC): 7.3
Bitterness (IBU): 33.9 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 60
Boil Time (Minutes): 90
Grain Bill
----------------
5.667 kg Pilsner (100%)
Hop Bill
----------------
27.0 g Magnum Pellet (7.5% Alpha) @ 85 Minutes (Boil) (1.3 g/L)
29.0 g Hersbrucker Pellet (2.2% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (1.4 g/L)
12.0 g Hallertau Mittlefrueh Pellet (2.2% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
32.0 g Hersbrucker Pellet (2.2% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1.5 g/L)
Misc Bill
----------------
4.0 g Irish Moss @ 18 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 65°C for 60 Minutes.
Fermented at 12°C with Wyeast 2042 - Danish Lager
Recipe Generated with BrewMate
Για πικρικό έχω magnum και Nothern Brewer αν κάποιος έχει άποψη για το ποιος από τους δύο ταιριάζει καλύτερα ας το πει.
Επίσης η μαγιά είναι παραγωγής τέλη 2016. Εγώ όσο καιρό την είχα αποθηκευμένη (από Απρίλιο 2017) την είχα στο ψυγείο. Θα φτιάξω το σταρτερ αύριο. Φαντάζομαι ότι δε θα έχω πρόβλημα. Αρχικά έλεγα να κάνω 23 λίτρα αλλά λόγω παλαιότητας της μαγιάς είπα να τα μειώσω λίγο. Να τα μειώσω κιάλο ή να τα κάνω 23;