Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - cygor

Σελίδες: [1]
1
Τεχνικές / Γνωμες για παραλαγη του BIAB
« στις: 10/03/2019, 12:12:30 »
Θελω τη γνωμη σας για την παραλαγη που σκοπευω να δοκιμασω στην τεχνικη του biab κατα τη διαδικασια του mashing κυριως.
Ακουστε να δειτε πως εχει η φαση...

Χρησιμοποιω ηλεκτρισμο για την παραγωγικη διαδικασια και πιο συγκεκριμενα μια αντισταση χειρος 3kw.

Αυτο ειναι αρκετα εξυπηρετικο αλλα δημιουργει εκτος απο πλεονεκτηματα και καποια μειονεκτηματα που σκεφτομαι πως να τα διορθωσω,
Βασικο μειονεκτημα ειναι οτι απο τη στιγμη που θα μπει ο σακος μεσα στη μαρμιτα και θα γεμισει κριθαρι φουσκωνει τοσο ωστε καλυπτει ολο το χωρο που υπαρχει υγρο, ετσι λοιπον δε μου δινει τη δυνατοτητα κατα το mashing  να κανω διορθωσεις στη θερμοκρασια διοτι υπαρχει κινδυνος να κολλησει ο σακος πανω στην αντισταση και να καει. (εχει συμβει μια φορα και απλα μαυρισε, το προλαβα πριν ανοιξει τρυπα). Ως εκ τουτου δεν υπαρχει και η δυνατοτητα για mashout.
Λογω οτι το εξελισσω και θα ηθελα να αυτοματοποιω καποιες διαδικασιες χωρις να μου φευγει ο τακος ειδικα στο κομματι των θερμοκρασιων, σκεφτηκα τα εξης...
αγορα καταρχας ενος temp controller
κατα δευτερον σκεφτομαι στον καδο που κανω το mashing  να μη βαζω το σακο, να μπει η βυνη απευθειας στο strike να ακολουθησω τη διαδικασια κανονικα, πινοντας καφεδακι διοτι το controller θα κανει τη δουλεια για μενα και αφου ολοκληρωθει και το mashout να εχω δευτερευων καδο οπου θα εχει προσαρμοστει ο σακος βιαβ να μεταγγισω εκει και να συνεχισω με τη διαδικασια του sparge και παει λεγοντας.
θα εχουμε προβλημα με το efficiency? κατι που σας προβληματιζει;

2
Εξοπλισμός / Ηλεκτρικος βραστηρας
« στις: 03/11/2018, 21:37:40 »
Καλησπερα σε ολους,

Προσφατως δοκιμασα να φτιαξω ενα μικρο batch απο μια συνταγη με τη μεθοδο all grain, επειδη ομως ειμαι στην αρχη και δεν εχω ακομα με εξοπλισμο κλπ, δοκιμασα να μοιρασω τη δοσολογια σε 2 κατσαρολες των 6+ λιτρων και να ενωθει το γλευκος στο δοχειο ζυμωσης αφου ψυχθηκε. Να μην τα πολυλογω ολα πηγαν καλα και χθες εμφιαλωσα 7λτ

Η μοθοδος μου αρεσε η τεχνικη με βολεψε αλλα διπλες δουλειες και διπλα τσουμπλεκια και διπλα ρευματα και διπλα ρισκα και ολα διπλα, οπως και ναχει εγινε για καθαρα πειραματικους λογους.

Παμε τωρα και στο ζητημα, φυσικα το biab για μενα ειναι μονοδρομος αλλα θελω να αποφυγω τα πετρογκαζια και τις μαρμιτες της θεορατες και ολα αυτα(τουλαχιστον προς το παρον) , θελω να φτιαχνω μπατσακια 9-12 λιτρα να ασχολουμαι τακτικα, οχι να στοκαρω μπυρα, ετσι λοιπον σκεφτομαι για αγορα  ηλεκτρικου βραστηρα και πιο συγκεκριμενα βρηκα αυτον...

https://www.e-exoplismos.gr/product/boiler-bartscher-%ce%b2%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%8d/

Εχει κανεις αποψη; θα κανω δουλεια πως το βλεπετε;

3
Καλησπερα,
Πρωτη αποπειρα οπως λεει και ο τιτλος με το γνωστο σε ολους κιτ St. Peter’s Ruby Red Ale.
OG με διορθωση στο 1043 σε λιγες ωρες κλεινει 24ωρο ο γλευκος αλλα φυσσαλιδα ακομα δεν εχω δει.
Τη θερμοκρασια με τα χιλια ζορια την εχω κατεβασει στους 26.

Υπαρχουν περιστατικα που καθυστερει να ξεκινησει η ζυμωση και αν ναι ποσο μπορει να χρειαστει μεχρι να δω να μπουρμπουληθριαζει η αεροπαγιδα;

4
Νέα μέλη / νιου μπλαντ ιν ταουν!
« στις: 10/09/2018, 20:31:15 »
Καλησπερα,
Νεος κι εγω ειπα να ασχοληθω με τον ζυθο που τοσο αγαπαμε και την παρασκευη του που μου φαινοταν παντα ιδιαιτερα ενδιαφερουσα διαδικασια.

Για την ωρα περιμενω να παραλαβω τον εξοπλισμο μου μαζι με ενα κιτ St. Peter’s Ruby Red Ale.

Βεβαια στοχο εχω με αργα και σταθερα βηματα να αποκτησω ολη τη γνωση που χρειαζεται ωστε να περασω σε all grain παρασκευες και να αντιλαμβανομαι τι απαιτει η καθε συνταγη διαβαζοντας την, να παρω και ενα καζανι και να κερναμε φρεσκια homemade μπυριτσα τα φιλαρακια.

Προς το παρον ομως, μου φαινονται ακομα λιγο ολα κινεζικα αλλα καθε μερα ξεδιαλυνουν ολο και περισσοτερο, δυσκολευομαι με ορολογιες και τεχνικες αλλα θα τη βρουμε την ακρη με αρκετη μελετη και ψαξιμο...

Οτι λινκ που μπορει να βοηθησει με ορολογιες και τεχνικες ευπροσδεκτο.


Σελίδες: [1]