Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - matrox

Σελίδες: [1] 2 3 ... 58
1
Νέα μέλη / Απ: Από το κρασί στην μπίρα...
« στις: 24/06/2017, 11:51:50 »
Καλώς το Χρήστο, άντε να ανοίξουμε και ένα τόπικ για το κρασί και τα αποσπάσματα.  Ότι απορίες έχεις για τις μπύρες εδώ θα σου λυθούν όλες.

2
Τεχνικές / Απ: μελι στην μπυρα!
« στις: 06/06/2017, 22:47:01 »
Τίποτα απ΄τα δύο, μετά το τέλος της πρώτης ζύμωσης θα μεταγγίσεις σε δεύτερο κάδο και θα βάλεις και το μέλι για δεύτερη ζύμωση. Φρόντισε να το κάνεις και κάποια παστερίωση πρώτα. 

3
Μαγιά / Απ: Ενυδατωση μαγιας?
« στις: 30/05/2017, 16:59:20 »
Σε αυτή την περίπτωση υποτίθεται ότι κατεβάζεις την θερμοκρασία με διαδοχικές προσθήκες νερού σε χαμηλότερη θερμοκρασία.
Αν το κάνεις με μία κίνησε 25 σε 10 ένα σοκ θα το πάθει.
Είναι λίγο μπελάς. O0
Γ' αυτό αφήνω την μαγιά 25 λεπτά στο νερό μέχρι να αφρίσει καλά με μία μόνο προσθήκη νερού στα 20 λεπτά


4
Μαγιά / Απ: Ενυδατωση μαγιας?
« στις: 30/05/2017, 16:31:08 »
Με 2-3 βαθμούς δεν θα έχεις πρόβλημα.
Είναι πρακτικά αδύνατο να φέρεις τη μαγιά ακριβώς στη θερμοκρασία του γλεύκους.

Απλά τσέκαρε τι διαδικασία υγροποίησης ζητάει η μαγιά που θα βάλεις.
Δεν ξέρω αν έχει μεγάλη σημασία, αλλά αφού θα το κάνεις κάντο σωστά...
το πρόβλημα είναι πως όταν π.χ κάνω μια λάγκερ και ρίξω την μαγιά σε νερό 25 βαθμών για 10 λεπτά και αμέσως μετά στο γλεύκος των 10 βαθμών η μαγιά δεν παθαίνει κάποιο σοκ?

5
live cam από την συνάντηση έχουμε?

6
Γενικά θέματα / Απ: Κουβεντούλα.
« στις: 17/05/2017, 11:43:32 »
ακόμη και στην Μύκονο αντιγράφουν τον δικό μας βρού.

7
Γενικά θέματα / Απ: Κουβεντούλα.
« στις: 16/05/2017, 09:11:33 »
Υπάρχουν πολλές αφιλτράριστες μπύρες στο εμπόριο, αλλά με πολύ καλή διαύγεια που οφείλεται στο "πάγωμα" όπως το λένε που τις κάνουν με θερμοκρασίες στους -1.5c.


Μην είσαι τόσο σίγουρος. Άκου που σου λέω....
Οκ, για να το λές κάτι θα ξέρεις.

8
Γενικά θέματα / Απ: Κουβεντούλα.
« στις: 15/05/2017, 13:48:34 »
Υπάρχουν πολλές αφιλτράριστες μπύρες στο εμπόριο, αλλά με πολύ καλή διαύγεια που οφείλεται στο "πάγωμα" όπως το λένε που τις κάνουν με θερμοκρασίες στους -1.5c.
Όσον αφορά την δεύτερη ζύμωση, αυτή γίνεται συνήθως όταν μετά το τέλος της πρώτης μεταγγίζουν σε άλλη δεξαμενή και προσθέτουν σάκχαρα όπως μέλι και έτσι  γίνεται η δεύτερη ζύμωση, στην συνέχεια φιλτράρεται και εμφιαλώνεται π.χ. septem honey golden ale.
Σε σπανιότερες περιπτώσεις η δεύτερη γίνεται στο μπουκάλι όπως κάποιες weiss. 
Επίσεις στις ζυθοποιίες οι ζυμώσεις γίνονται υπό πίεση και έτσι έχουμε την μπύρα με φυσικό Carbonation στην δεξαμενή μετά το τέλος την πρώτης ζύμωσης. 

9
Κανένας βόρειος που θα πάει να με πάρει μαζί?

10
Γενικά θέματα / Απ: Asylum Brewing Company
« στις: 11/05/2017, 19:17:38 »
Καλή επιτυχία και από μένα, δώσε περισσότερες πληροφορίες, πότε δοκιμάζουμε?

11
Μαγιά / Απ: Επαναχρησιμοποίηση μαγιάς
« στις: 20/04/2017, 22:09:17 »
Τα βαζάκια όπως λες, στο ψυγείο. Για την ποσότητα δες καλύτερα το υπολογιστήρι του http://www.mrmalty.com/calc/calc.html.  αλλά εμπειρικά θα σου έλεγα ότι μπορείς να φτιάξεις τουλάχιστον τρείς 25λιτρες παρτίδες με την μαγιά που έχεις αν την χρησιμοποιήσεις σε τρεις εβδομάδες.
Στάρτερ όχι δεν χρειάζεσαι, έχω ρίξει την μαγιά χωρίς στάρτερ μετά από δύο μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα.
                   

12
Μαγιά / Απ: Επαναχρησιμοποίηση μαγιάς
« στις: 20/04/2017, 16:51:29 »
Επίσεις το νερό που χρησιμοποιώ για το ξέπλυμα είναι απλό εμφιαλωμένο, χωρίς βράσιμο ή άλλη παρέμβαση.

13
Μαγιά / Απ: Επαναχρησιμοποίηση μαγιάς
« στις: 20/04/2017, 16:45:19 »
Αγαπητοί συμφορουμίτες,

έχω φτιάξει μία μπίρα weiss στην οποία έχω χρησιμοποιήσει την wyeast 3068. Επειδή δεν έχω άλλη μαγιά (αφού ξέχασα να παραγγείλω) λέω να χρησιμοποιησω την ίδια μαγια για να κάνω άλλη μία ίδια παρτίδα μπίρα. Θα κάνω ακριβώς την ίδια συνταγή.

Έχει κάνει κάποιος κάποια ανάλογη διαδικασία;

Η μπίρα είναι τώρα 3 βδομάδες στον πρώτο κάδο, η ζύμωση έχει τελειώσει και λέω άυριο να εμφιαλώσω.
Απ' ότι κατάλαβα πρέπει αφού εμφαιλώσω, να ρίξω λίγο νερό σε αυτό που θα μείνει, να ανακατέψω, να μεταφέρω το υγρό με τη μαγιά σε ένα άλλο δοχείο, να το αφήσω λίγο να καθαρίσει και να το κάνω αυτό 2-3 φορές. Μετά ψυγείο και μέτα τη χρησιμοποιώ.

Πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό;
Έτσι ακριβώς, στις μεταγγίσεις να αφήνεις πίσω τα υπολείμματα που είναι κατακάθι από βύνες και λυκίσκους και συνήθως έχουν πιό σκούρο χρώμα, κάτι σαν άμμος, και να κρατάς την καθαρή μαγιά, θα την καταλάβεις από το χρώμα. Πάντως θα σου πρότεινα να μην ρίξεις την καινούργια παρτίδα στον κάδο με το κατακάθι της προηγούμενης παρτίδας.
 

14
Γενικά θέματα / Απ: Κουβεντούλα.
« στις: 17/04/2017, 13:24:30 »
Χρόνια Πολλά με υγεία.

15
Νέα μέλη / Απ: Καλησπέρα αδέρφια.
« στις: 02/04/2017, 20:10:06 »
Καλώς ήρθες Νικόλαε.

Σελίδες: [1] 2 3 ... 58