Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Γιώργος Λ

Σελίδες: [1] 2 3 ... 36
1
Γενικά θέματα / Απ: Χρόνια πολλά!!!
« στις: 27/12/2018, 11:31:48 »
Χρόνια Πολλά με υγεία!!!!!

2
Μπύρα / Απ: Πρώτη Lager
« στις: 22/08/2018, 11:01:18 »
Μπορώ να πω ΄τι το μπυράκι είναι πλέον πολύ πολύ καλό.

Ωραίος ο Χρήστος!!!

3
Με το grain bill της συνταγης σου, μην περιμενεις να εχεις τα  τα λεπτα χαρακτηριστικα της γευσης και του σωματος μιας lagger. Επίσης  την εχεις δοκιμασει παρα πολυ νωρις. Σιγουρα θα αλλαξει η γευση της προς το πολυ καλυτερο. Δοκιμασε ξανα σε κανα μηνα

4
Γενικές ερωτήσεις. / Απ: Υπερχείληση??
« στις: 10/07/2018, 12:18:40 »
Εγω τον βάζω χύμα.

Ο λυκίσκος κάθεται κάτω ή ανεβαίνει στην επιφάνεια;

5
Εξοπλισμός / Απ: βαρρελάκι.
« στις: 25/06/2018, 17:37:01 »
Αν είσαι Αθήνα έλα να πάρεις άλλη τάπα.

Και να εχεις και λεφτα μαζι σου εννοειται

6
Για τη "δεύτερη ζύμωση" κανονικά θα πρέπει να μεταγγίσεις τη μπίρα σε άλλο κάδο και να να την αφήσεις εκεί για περίπου 10-15 μέρες. Δε χρειάζεται να προσθέσεις κάτι ή να κάνεις κάτι άλλο. Σε αυτο στάδιο καθαρίζει η μπίρα από διάφορα προϊόντα που παράγονται κατά το στάδιο της κύριας ζύμωσης και που είναι ανεπιθύμητα (γεύση χρρώμα, μυρωδιά κλπ). Γενικότερα και ειδικότερα για της weiss θα έλεγα ότι το στάδιο αυτό είναι περιτό. Θα σου πρότεινα να την αφήσεις στον ίδιο κάδο για περίπου 15-20 μέρες συνολικά, δηλαδή από τότε που έριξες τη μαγιά και μετά να την εμφιαλώσεις. Θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα χωρίς να ρισκάρεις πιθανή μόλυνση ή οξύδωση κατά τη μετάγγιση. Η μαγιά μόλις τελειώσει η κύρια ζύμωση περνάει στο στάδιο της δευτεύουσας είτε μεταγγίσεις είτε όχι σε άλλο κάδο.

7
Μπύρα / Απ: Strong Red Ale
« στις: 08/06/2018, 14:05:23 »
Αυτές, αυτές που νομίζεις ότι πήγαν όλα στραβα, αυτές βγαίνουν οι καλύτερες!!!!!

8
Γενικά θέματα / Απ: Κουβεντούλα.
« στις: 06/06/2018, 12:54:34 »
Μου ηρθε η παραγγελια χτες!!! Με εικοσαλεπτακι κολλημενο στο κουτι με ταινια!!! Μα τι τιμια παιδια εισατε εσεις;;; Τι εντιμοτητα Θεε μου!!!

9
Μαγιά / Απ: Προβλημα με τη ζυμωση
« στις: 10/05/2018, 19:10:30 »
Επίσης τα 6 γρ που εβαλες ήταν ανοιχτο απο πριν το φακελακι; Αν ναι που το ειχες αποθηκευμενο και για ποσο καιρο;

10
Λυκίσκος / Απ: Dry hopping - primary
« στις: 10/05/2018, 12:18:51 »
Νομιζω οτι ο λυκισκος θα πρεπει να πεσει μετα το cold crash γιατι μαζι με ολα τα αλλα θα κατσουν στον πατο και τα λαδια.

Επίσης dry hop 2 εβδομαδες σε lager μπιρα φαινεται πολυ παρακινδυνευμενο για να εχεις off flavors  (γρασιδιλα και λοιπες ανεπιθυμητες μυρωδιες).

Εγω θα εριχνα το λυκισκο εξι μερες πριν εμφιαλωσω. (μετα από d-rest, μετα από cold crash μετα από απο laggering...)

11
Νέα προϊόντα / Απ: Midnight Circus Gypsy Brewing
« στις: 03/04/2018, 13:49:17 »
Μπραβο ρε Λουκά!!!!

12
Μπύρα / Απ: Ena - German Pilsner
« στις: 26/02/2018, 14:20:56 »
Εμφιαλώθηκε χτες μετά από 2.5 μήνες λαγκερινγ στους 6C με όγκους CO2 2.4 (Για 2 μήνες ήταν κανονικά το λαγκερινγκ αλλά δεν έβρισκα χρόνο...). Από γεύση είναι εξαιρετική και αρκετά αρωματική επίσης. Και η μαγιά ταίριαξε ωραία. Το μόνο μειον είναι ότι είναι λίγο παραπάνω πικρή από όσο θα ήθελα. Την έβαλα σε ζεστό δωμάτιο και θα την αφήσω για κανά μήνα. Επλίζω να έχει μείνει μαγιά για να κάνει CO2. Λογικά θα είναι ότι πρέπει για το Πάσχα  :) :) :)

13
Μπύρα / Απ: Kellerbier
« στις: 25/01/2018, 09:36:31 »
Η μαγιά είναι όντως η widsor;

14
Μπύρα / Απ: Ena - German Pilsner
« στις: 24/11/2017, 15:13:06 »
Η μπιρα ζυμωσε για 15 μερες στους 11C οπου μετρησα SG 1015. Μετα ανεβασα το θερμοστατη στους 15C για drest και σημερα μετα απο 7 ακομα μερες στους 15C μετραω SG 1009 διωρθομενο στους 20C. Λογικα είμαστε κοντά στο τελος. Με προβληματισε λιγο που ειδα φυσαλιδες να βγαινουν πολυ αραια απο την αεροπαγιδα. Θα την αφησω 2-3 μερες ακομα και θα κατεβασω θερμοκρασία για cold crash πριν μεταγγισω. Ωραια γευση εχει παντως. Ολιγον ξηρη,  και crispy.

15
Γενικές ερωτήσεις. / Απ: αποριες
« στις: 16/11/2017, 18:15:35 »
Ναι αυτό είναι. Δηάδη ανα αποστείρωνα με ΟΧΙ και οχι με Starsan δε θα το παθαινα αυτο;

Σελίδες: [1] 2 3 ... 36