Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Nik

Σελίδες: [1] 2 3 ... 40
1
Γενικά θέματα / Απ: Άσχημα νέα....
« στις: 23/10/2017, 18:32:16 »
Κρίμα ....

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


2
Γενικά θέματα / Απ: DIY fermentor cooling box
« στις: 17/02/2017, 14:33:57 »
Κατι τετοιο μαλλον λες...
https://threegodsbrewing.com/2013/04/14/son-of-fermentation-chamber-build-and-photos/

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


3
Τεχνικές / Απ: Το νερο, νερακι....
« στις: 02/12/2016, 07:41:05 »
Για καθε στυλ ειναι η πιο σωστη προσεγγιση.

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


4
Οχι δυστηχως οποιαδηποτε μεθοδος υπαρχει ειναι "μπακαλικη" γιατι στην ουσια μπορεις να ελεγξεις τα δυο ακρα 100 (βρασμος) 0 (ψυχος) αλλα τα κρισιμο 50-70 δεν μπορεις .Υπαρχει παντως σχετικο αθρο με αυτες τις δυο δοκιμες στο BYO

http://byo.com/hops/item/412-calibrating-thermometers-techniques


Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


5
All Grain Brewing / Απ: ερώτηση για efficiency
« στις: 10/11/2016, 13:17:35 »
Αν ειναι δεμενος ναι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα .Ιδανικα πρεπει να ειναι ανοικτος και καθε 15-20 λεπτα να ελεγχεις την θερμοκρασια και να κανεις ενα ανακατεματακι.

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


6
All Grain Brewing / Απ: 1η προσπάθεια....
« στις: 04/11/2016, 16:41:33 »
Εχω την εντυπωση οτι οι ρυθμισεις του φορουμ δεν επιτρεπουν να ανεβασεις αρχειο excel η μεγαλο μεγεθος pdf νομιζω ανεβαζεις.

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


7
Τεχνικές / Απ: Cool brewing bag...very cool actually
« στις: 13/10/2016, 13:11:07 »
Μηπως βολευουν οι πλακε παγοκυστες καλυτερα; Λογω σχηματος και του υγρου μεσα λιωνουν πιο αργα; Εχει κατι ψιλοτεραστιες ...

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


8
Τεχνικές / Απ: Cool brewing bag...very cool actually
« στις: 12/10/2016, 14:08:55 »
Ισως θελει να πειραματιστεις με  εξωτερικη vs ζητουμενη θερμοκρασια και να ξεκινας χαλαρα και μετα να φορτωνεις μεχρι να φτασεις στην επιθυμητη. Αν εχει χωρο δοκιμασε να βαλεις τα παγωμενα μπουκαλια στο κατω μερος του καδου και να παρεμβαλεις ενα μονωτικο τυπου dow για να περιορισεις την φυσικη επαφη με το παγωμενο μπουκαλι

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


9
Ενας μπακαλικος τυπος για να υπολογισεις με σχετικη ακριβεια τον ογκο του mash ειναι ο ακολουθος...

(Βαρος βυνης Χ ογκο νερου ανα κιλο βυνης) + (Βαρος βυνης × 0.70)= Ογκος Mash

0.70lt ειναι η αποροφηση του νερου απο την βυνη.

Οποτε στην δικη σου περιπτωση εχουμε...
 (6×2)+(6×0.70)=12+4.2=16.2 λιτρα περιπου.
Δεν ξερω αν σε χωραει ...

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


10
2 προς 1 αν κανεις και sparge νομιζω θα εισαι ενταξει .Αν δεν σου χωρεσει χρησημοποιησε τον ενα καδο ζυμωσης με το σακο απο το biab και καθαρισες.😉

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


11
Χονδρικα οσο πιο πυκνο λιγοτερη αποδοση .

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


12
 Με μια μαρμίτα 17-20 λίτρων κάνεις άνετα παρτίδες 8 λίτρων (biab) το ζήτημα είναι αν η κουζίνα σου είναι δυνατή για να βράζει αρχικό όγκο 12-14 λίτρα. Αν πλήρεις αυτές τις προϋποθέσεις μπορείς να ξεκινήσεις άνετα. Αλλά προτείνω να ξεκινήσεις πρώτα με κιτ, κάποια της brewferm δίνουν 9 λίτρα. Επίσης μπορείς να ξεκινήσεις με extract βασης που θα μπορείς να προσθέσεις λυκίσκο, ειδικές βυνες και να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα σε ποσότητα και σε ποιότητα. Από εκεί και μετά διαβάζεις και μετά από 3-4 παρτίδες θα είσαι έτοιμος να μπεις στα βαθιά.

Στάλθηκε από το 5038D μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


13
Μπύρα / Απ: Dubbel - light(not)
« στις: 22/09/2016, 20:30:02 »
A! Επισης μην ξεχναμε και την επιλογη "καλης" συνταγης .Μια καλη συνταγη δεν φαινεται απο τα υλικα που χρησημοποιει αλλα και απο τα στοιχεια που δινει στον χρηστη για να την αναπαραγαγει οσο λιγοτερα δεδομενα τοσο μικροτερη η πιθανοτητα σωστης αναπαραγωγης της .Οποιος εχει ορεξη υπαρχει ωραια κουβεντα εδω...
http://www.biabrewer.info/viewtopic.php?f=5&t=1887

14
Μπύρα / Απ: Dubbel - light(not)
« στις: 22/09/2016, 20:12:32 »
Πάντα υπάρχει πτώση της απόδοσης όσο ανεβαίνει η πυκνότητα.
Δεν ξέρω το brewmate πως υπολογίζει το efficiency και τις ποσότητες βύνης/όγκους νερού.

Για παράδειγμα με το BIABacus, και για 70% απόδοση, OG 1.073, 15l στον κάδο ζύμωσης, οι ποσότητες των βυνών είναι:
Pilsner 6003g
Caramunich I 750g
Candi Sugar 600g

Για να καταλαβαίνεις όμως ακριβώς τι πήγε στραβά ώστε να το διορθώνεις την επόμενη πρέπει να μετράς κάποια πράγματα καθόλη τη διάρκεια της ζυθοποίησης, όγκους και πυκνότητες.
Πολύ χρήσιμος για μένα ήταν ο οδηγός του Nik στο συνημμένο εδώ: https://www.beerdeli.gr/forum/index.php/topic,363.0.html

Καλή ζύμωση!!

Το biabacus εχει πιο εξελιγμενους υπολογισμους σε σχεση με ολα τα προγραμματα που υπαρχουν (απο την αλλη δεν ξερω κατα ποσο υπαρχει νοημα να υφησταται τοση ακριβεια ...) .
Ανεβαζοντας grain bill σε ολες τις μεθοδους εχουμε απωλεια αποδοσης σε ολες τις μεθοδους .Στις μεθοδους με sparge εκ των πραγματων μειωνεται η αποδοση λογω  της μειωσης του ογκου του νερου εκπλυσης ,στο no sparge η στο ΒΙΑΒ λογω χαμηλου λογου νερου προς βυνη (πυκνοτερος πολτος λιγοτερη αποδοση).
Οποτε αν το προγραμμα μας δεν περιλαμβανει αυτορυθμιση της αποδοσης υπολογιζει την ποσοτητα βυνης βαση της δηλωμενης αποδοσης οποτε αν δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα κρατωντας σημειωσεις το ρυθμιζουμε αναλογα π.χ. στην περιπτωση του φιλου μας μπορει να ηθελε δηλωμενη αποδοση 60%-65% .
Το λεω παντα και επιμενω για τα πρωτα μας βηματα και ειδηκα στο BIAB καλυτερο ειναι το φυλλο εξελ εχεις πληρη εικονα του τι γινεται αν παιρνεις μετρησεις και μπορεις ευκολα να βρεις το λαθος.Μετα απο καμια 10αρια παρτιδες θα μπορει οποιοσδηποτε να ρυθμισει το προγραμμα που του αρεσει με σχετικη ακριβεια .Καλα τα ομορφα GUI και τα inventory αλλα ειναι σαν να εχεις ενα ελβετικο σουγια με 200 εργαλεια και να χρησημοποιεις μονο την οδοντογλυφιδα.

15
Για μπύρες με μεσαίο σώμα σχεδόν όλες μπορείς να ανεβάσεις στους 69-70 να κάνεις τα ανακάτεματα χωρις να διορθωνεις θερμοκρασια ,κάθε 20 λεπτά χωρίς μόνωση και ανακυλοφοριες και μετά να ανεβάσεις μια στο τέλος στους 75 και είσαι κομπλέ .

Στάλθηκε από το SM-J320FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Σελίδες: [1] 2 3 ... 40