Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Bilanio

Σελίδες: [1]
1
Γενικά θέματα / Απ: Λυκίσκος για pilsner!!!
« στις: 23/01/2021, 12:52:31 »
Northern στον βρασμό και sazz για dry hop 3 μέρες καλά είναι;
Σε ποσότητες λέω και τους δύο 50γρ
Δηλαδή:
20γρ 60min
30γρ 5min
για northern
και 50γρ sazz για 3 μέρες
Είναι εντάξει;

2
Γενικά θέματα / Λυκίσκος για pilsner!!!
« στις: 23/01/2021, 11:33:27 »
Καλησπέρα παιδιά!
Θα ήθελα να μου προτείνετε αν γνωρίζετε κάποιον λυκίσκο που μπορώ να χρησιμοποιήσω για pilsner και σε τι ποσότητα;
Θαυμάζω την πικράδα που προσδίδει η Fischer μιας και είναι από τις αγαπημένες μου μπίρες εμπορίου οπότε λέω να κινηθώ κάπου εκεί!
Ευχαριστώ!

3
Νέα μέλη / Απ: Ίζημα στο μπουκάλι
« στις: 10/01/2021, 02:10:26 »
Σε ευχαριστώ παρά πολύ!!!

4
Νέα μέλη / Ίζημα στο μπουκάλι
« στις: 09/01/2021, 19:24:44 »
Καλησπέρα σε όλους!!!
Έχω την εξής απορία.
Τα μπουκάλια που έχω σφραγίσει εδώ και 17 μέρες έχουν εμφανίσει ίζημα στο κάτω μέρος τους. Αυτό οφείλεται στην μαγιά;
Επίσης το ίζημα αυτό είναι πόσιμο; Η κατά προτίμηση στο σερβίρισμα να μην προτίθενται οι τελευταίες σταγόνες του μπουκαλιού για να μην έχουμε το ίζημα στο ποτήρι από το οποίο θα πιούμε;
Ευχαριστώ πολύ!

5
Νέα μέλη / Απ: Γεια χαρα!
« στις: 22/12/2020, 18:02:24 »
Ακολούθησα την διαδικασία που μου είπατε και έχει συμπληρωθεί ήδη ένα 24ωρο από τότε που έβαλα τον κάδο ζύμωσης σε ψυγείο στους 3C-4C. Επίσης να σημειωθεί ότι στο ψυγείο έχει αποθηκευτεί μόνο ο κάδος για να αποφευχθούν τυχόν οσμές από άλλα προσόντα που θα μπορούσα να αποθηκεύσω μαζί. Παρατηρώ όμως το εξής! Στην αεροπαγίδα στην οποία έχω τοποθετήσει τσίπουρο ως μέσο αντιμικροβιακής προστασίας, έχει αντιστραφεί η ένδειξη της στάθμης. Δηλαδή όσο ζύμωνε το μείγμα στον κάδο πριν το βάλω στο ψυγείο λόγω της εσωτερική πίεσης από τα αέρια το υγρό είχε "τάση" απομάκρυνσης από την αεροπαγίδα. Τώρα όμως η φορά έχει αλλάξει προς το εσωτερικό του κάδου χωρίς όμως το τσίπουρο να φτάνει στο σημείο να διεισδύσει σε αυτόν!
Η ένδειξη αυτή μου δείχνει ότι κάτι μπορεί να πάει λάθος;
Υπάρχει περίπτωση μόλυνσης του περιεχομένου μέσα στον κάδο;
Ευχαριστώ!

6
Νέα μέλη / Απ: Γεια χαρα!
« στις: 21/12/2020, 17:26:36 »
Ευχαριστώ πολύ!
Be safe, καλές γιορτές με πολλές μπυρες!

7
Νέα μέλη / Απ: Γεια χαρα!
« στις: 21/12/2020, 10:49:42 »
Ααα εντάξει κατάλαβα!
Αλλά να φανταστώ η διαδικασία σε ψυχρό περιβάλλον για διαύγεια της μπίρας δεν γίνεται μέσα στο μπουκάλι;
Θέλει να βάλω τον κάδο πχ σε ένα ψυγείο!

8
Νέα μέλη / Απ: Γεια χαρα!
« στις: 21/12/2020, 10:11:45 »
Καλημέρα!
Όταν εννοείτε πιο ψυχρό περιβάλλον σε τι βαθμούς Κελσίου δηλαδή;
Ποιος ο λόγος, εφόσον η ζύμωση ενδέχεται να έχει τελειώσει, να πρέπει να μείνει κι άλλες μέρες στον κάδο;

9
Νέα μέλη / Γεια χαρα!
« στις: 21/12/2020, 03:32:55 »
Γεια χαρά!
Είμαι νέο μέλος και είπα να συστηθώ!
Ως καινούριος και εγώ στον χώρο έχω αρκετές απορίες!
Θα ήθελα να σας παραθέσω μια από αυτές.
Λοιπόν!
Αφού ακολούθησα την συνταγή μου για να φτιάξω το γλεύκος μου με την διαδικασία μερικής εκχύλισης
( ξηρή βυνη, ειδική βυνη, λυκίσκο και στο τέλος ενυδάτωση μαγιάς και προσθήκη όλων στον κάδο )
Πήρα αρχική πυκνότητα 1045 όπως προτείνει και ο κατασκευαστής για light (muntons) ξηρή βυνη κλπ
Εγώ σφράγισα τον κάδο την Παρασκευή 11/12
Μετά από μια εβδομάδα την Παρασκευή 18/11 πήρα δείγμα και είχα πυκνότητα 1010
Την Κυριακή 20/12 πήρα κι άλλο δείγμα με πυκνότητα πάλι 1010
Το ερώτημα μου είναι το εξής
Χρησιμοποιώ μαγιά Mangrove Jack’s M76 Bavarian Lager που εχει Attenuation: 75% – 80% και
Flocculation: Υψηλό
Η θερμοκρασία που λειτουργεί η μαγιά είναι 8 C - 14 C
Οι θερμοκρασίες που πετυχαίνω εγώ κυμαίνονται από 10 C - 14 C στον κάδο μου
Ωστόσο έβλεπα από την πρώτη κιόλας μέρα να γίνεται κανονικά η ζύμωση από τις μπουρμπουλήθρες στην αεροπαγιδα μου
Πλέον μπουρμπουλήθρες εμφανίζονται κάθε 20 λεπτά
Ενώ τις πρώτες μέρες είχε πολύ συχνά μπουρμπουλήθρες, δηλαδή ανα 10 δευτερόλεπτα
Έχουν περάσει πλέον 10 μέρες ουσιαστικά από τότε που άρχισε η ζύμωση
Ενδέχεται από αυτά που σας είπα να έχει τελειώσει η ζύμωση και να πρέπει να εμφιαλώσω;
Επίσης σύμφωνα με το “Alcohol By Volume Calculator” από το “Brewer’s Friend”
Όταν βάζω τις τιμές 1045 αρχική πυκνότητα και 1010 τελική
Μου δίνει 4,59% abv και Apparent Attenuation 77%
Άρα είμαι μέσα στις τιμές που ορίζει για attenuation ο κατασκευαστής της μαγιάς
Τι να κάνω;
Να εμφιαλώσω;

Σελίδες: [1]